Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (18)

Pilot (2019) (S01E01) 

REWATCHED: Viděno napoprvé hned v srpnu 2019, kdy mě seriál z jakéhosi teď nepochopitelného důvodu vůbec nechytnul a hned jsem se od něj odvrátil. A byla to velká chyba. Cítim tady v jistých polohách podobu s mou oblíbenou Elitou a jelikož těhle nekompromisních středoškolských věcí není zrovna nepřeberně mnoho, rozhodně jedu dál. ()

Chovat se jako táta (2019) (S01E02) 

Nechápu, že jsem zrovna nad Euforií tak dlouho ohrnoval nos. Jedním z důvodů bylo možná špatné domnění, že tu jde zejména o postavu Zendayi. Naštěstí se příběh točí i kolem dalších dost pozoruhodných postav. ()

Vzhled (2019) (S01E03) 

Těch explicitních záběrů hraničících s pornografií je tu i na můj vkus až příliš, ale prokreslování postav mě láká zítra nedělat nic jiného než koukat dál. ()

Shook Ones Pt. II (2019) (S01E04) 

Více než o fyzických kolotočích je tohle o těch emocionálních v duších svérázně divných teenagerů, kde ani jeden nemá nějakého ne zrovna vyzáblého kostlivce ve skříni. Snad jediná Lexi zatím působí až moc lidsky, třeba jí Rue taky představí v jedné z dalších epizod. ()

Bonnie a Clyde (2019) (S01E05) 

Na díl o Maddie jsem se hodně těšil, ze začátku působila jako taková ta správně přitažlivá antagonistka, která nebude úplně evil, ale rozhodně s ní nebude nuda. Její vztah s Natem mi teda už teď leze krkem, ale naštěstí se tu dostane dost prostoru i ostatním, jejichž linky mě baví o to víc. ()

Další epizoda (2019) (S01E06) 

Za celý život jsem před spuštěním pilotu Euforie snad neviděl tolik cizích pánských přirození a nejradši bych se tu s tímhle faktem ani nechlubil, ale kdyby mě na tohle někdo připravil dopředu, seriálu bych nedal šanci a byla by to ohromná škoda. Mimo tenhle přepal je tohle totiž přepalem mezi seroši současnosti. ()

Útrapy a strasti při čurání v depresi (2019) (S01E07) 

Epizoda, která je víc o Zendaye než o mých okolních oblíbencích, plus vrhá do popředí jeden její pro normální smrtelníky fakt nepochopitelný problémek. ()

And Salt the Earth Behind You (2019) (S01E08) 

Ve finále první řady se toho stane opravdu hodně a kvalita jednotlivých linek se pohybuje dost na houpačce, ale já cením i ty nenápadné dialogy jako třeba ten mezi podnapilou Lexi a poměrně veselou Cassie. Takový sesterský moment zahřál u srdce. ()

1. část: Rue (2020) (S01E09) 

Sice se nám Zendaya snaží během jedné hodiny v jednom typickém americkém bistru přiblížit své myšlenkové pochody, po chvíli vás ale tenhle pokus o ryze konverzační vizáž Euforie začne nudit, ačkoli se snažíte dávat pozor. ()

2. část: Jules (2021) (S01E10) 

Co se týče samostatných postav a jejich prozatimního story, tak mám raději Rue nežli Jules, ale z dvou mezipříběhů těhle komplikovaných holek mě přeci jen více zasáhl ten druhý. ()

Mimo dosah (2022) (S02E02) 

Za konečně větší prostor pro Lexi(y)? musím nechat zase za plný počet. Sice její linka směřuje tím nejméně pozitivním směrem, svazuje tím ale dost rozběhnutých linek a tím si získává mou pozornost. ()

Velký a malý tyran (2022) (S02E03) 

Trochu méně konzistentní než první dva díly, stále ale z hlediska poutavosti nadměrně povedený seriál. ()

Drink před válkou (2022) (S02E04) 

Začátek epizody se spoustou skvělých odkazů na nejprofláklejší filmy silně poutavý, zbytek už tolik ne. V závěru už jsem několikrát čuměl, kolik ještě zbývá minut a to by se dít nemělo. ()

Bez hnutí jako kolibřík (2022) (S02E05) 

Jedna z nejsilnějších částí tohoto seriálu v celé jeho délce. Sice je postava Rue spíše na pěst, než aby jí mohl kdekdo duševně zdravý fandit, ale to zpracování a výkony všech zúčastněných fakt stojí za to. Plus výstup Maddie k nezaplacení. ()

Když se kácí les... (2022) (S02E06) 

Rozhovor Natea s mámou je jedním z předních highlightů celé série. Tak obyčejné a vlastně tak procítěné. Rueinu další snahu o vykoupení už leckdo přeskakuje jako nosný bod seriálu. ()

Divadlo a jeho dvojník (2022) (S02E07) 

Dle zvěstí o závěrečném dvojdílu jsem už od začátku čekal totální shitstorm emocí, spousta zdejších momentů mě ale prozatím nechával poněkud chladným. ()

Celý život mé srdce toužilo po tom, co neumím pojmenovat (2022) (S02E08) 

Pětihvězda se stoprocentně nevztahuje k celé epizodě, najdou se v ní ovšem momenty, které by potřebovaly hodnotit mnohem vyšším číslem. Vzhledem k enormní sledovanosti formou boření letitých rekordů se neobávám, že bychom nedostali třetí řadu. Budu u ní. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama