Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

swed 

všechny recenze uživatele

Mnohem bizarnější, vtipnější a celkově ještě o malinko lepší pokračování příběhů z dánského zdravotnictví. "Království" je srovnatelné s takovými zásadními díly, jako je "Městečko Twin Peaks" nebo "Dekalog". Zmíněné seriály mají dvě věci společné - výraznou režisérskou Osobnost v čele a odvahu zneužít televizní formát pro vytvoření svébytné autorské vize. P.S. Stig Helmer je svým způsobem neuvěřitelně sympatický chlapík. 10/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nabízí trošičku jiné zápletky, a to lepší. Atmosféra je poněkud hutnější, přibylo mysteriózních a znepokojujících scén a velmi úspěšně se zde vše mísí s příjemným humorem, který vůbec nekazí dojem. Velkým štěstím jsou tu dobří a zajímaví herci. Riget vyústilo ve více než originální počin tentokrát z Dánska a já jsem převelice smutná, že se třetí série nekoná. V posledním díle napětí akorát stoupá a graduje a k žalostnému překvapení zbyl po tomto seriálu jen dokořán otevřený konec, který bohužel asi už nikdy nepředvede svoje velkolepé finále. ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Ešte o niečo viac choré pokračovanie Kráľovstva I. V nemocnici už zdá sa nie je žiaden zdravý človek z pohľadu personálu. K tomu sa pridá množstvo nechutností, občas zvrhlý humor a absurdita. Avšak Trier v pokračovaní pokrivkáva v budovaní atmosféry, ktorá zďaleka nie je taká hustá ako v predchádzajúcich dieloch. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první sérii oslovuje Stig Helmer spící město, ve druhé filozofuje s hajzl mísou. Není lepší paralely k tomu, co se v nemocnici Larse von Triera změnilo. Relativně iracionální oddělení se transformuje v regulérní blázinec a temné síly ďábla, pekel a alternativní medicíny zachvacují všechny postavy. Primář Trier vymítá rozum a ordinuje zrůdný gargantuovský cit. Je to tak překrásně odpudivý úlet mimo hranice normality, že překonává i již tak brilantní první sérii. Ten chybějící konec je strašná jizva. Kam dojela paní Drusse? Co přináší zrůdný Aage? Dansk jävlar!!! ()

Georgei 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v prvej sérii udržiaval režisér veľmi stabilne a s brutálnym nadhľadom dokonalú atmosféru, napätie, komickosť a absurdnosť, v sérii druhej, mám taký pocit, už trochu skĺzal k miernemu exhibicionizmu a onanii. Čo však nič nemení na skutočnosti, že tento seriál je jedna parádna úchylná nakladačka, von Trier je čistý chuj, a že je škoda, že neprišlo aj na tretiu sériu. Navyše, dánčina mi takto značne prirástla k srdcu a po pozretí som mal mimoriadne čudesné sny. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama