Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Heui 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný český seriál, kde se zase sešlo perfektní herecké seskupení. O tom žádná, o zábavu je postaráno! Jediné v čem celkem pokulhává je děj, který, podle mého názoru, snad nebyl určen pro seriálový počin, nýbrž pro celovečerní film. Kdyby to celé bylo ve 2 hodinách, asi by mě to bavilo víc. 3,5*. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

super seriál pro děti a mládež,ve své době opravdu skvost-děj mě sice nějak moc nenadchl,ale za to kreace našich předních herců a také různé zápletky to vše vyrovnali.Nejvíc exceloval asi Vladimír Menšík(ostatně jako vždy),ale také Tonda Kala,kterýho Oskar Blecha(nebo jak se jmenoval) mě dokázal rozesmát i v dospělém věku-jeho proměny z uřvanýho a rozmazlenýho,takřka debilního Velkýho Vezíra v užehlenýho génia jsou prostě nezapomenutelný!!!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Planeta květin? Zázračná semínka? Co takhle pro děti obzvláště nebezpečná propagace psychotropních látek? Vždyť takové objemné těleso jako je Čestmír by mohlo "plachtit" leda po inhalaci toluenu.. Klasický případ vděčnosti za cokoliv, co se v dětství hýbalo na TV obrazovce (v tomto případě lítalo), což ovšem neznamená, že by se z podobného seriálového soudku točilo v současnosti něco srovnatelného, či snad dokonce lepšího. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* I tento dětský bláznivý sci-fi seriál jsem v dětství měl rád a rozhodně byl zajímavý díky originálním nápadům a trikům - kdo by nechtěl létat. Třeba se jednou znovu vrátím s ním do dětských let [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriál nesoucí se v duchu: pojďme si udělat prdel z vážné sci-fi a udělejme to pro děti. Tam sci-fi a fantasy patří! Nakonec ale přeci jen vzniklo komediální dílko, které se o svou nesmrtelnost postaralo a to právě díky, komunisty zatracovanému, sci-fi prvku. Bylo to takové světlo na konci tunelu komunistické éry v Československu. Bohužel to ale ještě stihli sprznit pesničkou od Michala Davida. Nárožný a jeho idiotská seriálová famílije byli opravdu skvělí a uličnický Čestmír vlastně také. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Městečko v seriálu se jmenovalo Motýlkovice. (M.B)
  • Filmovou riekou Doubravkou bola v skutočnosti rieka Labe. (Raccoon.city)
  • Václav Vorlíček a Miloš Macourek o mnoho let později pro časopis Premiere v žertu "vzpomínali" (těžko říct, komu z nich slova patří): "Dětí, které umějí létat, je poměrně málo, nicméně existují. A je smutnou skutečností, že jsou přehlíženy a odsouvány na okraj společnosti. Nikdo si jich nevšímá, nikdo o nich nemluví, občas nějaký nezodpovědný myslivec - spíš z neznalosti než ze zlého úmyslu - takové dítě dokonce sestřelí. Chtěli jsme přispět k nápravě této neradostné situace a doufáme, že se nám to aspoň trochu podařilo." (NIRO)

Reklama

Reklama