Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

4* za to, že mám rád áčkové horory, za to, že mám rád béčkové horory a za to, že se v souboji střetly legendy hororového žánru a nikdo nebude stíhat ochutnat popcorn v ruce, protože Freddy Vs. Jason nabízí tu nesmírnou atmosféru 80. let. Atmosféra přímo dýchá na náš krk a vzpomínáme na to, jak jsme se báli jít v noci na záchod po skončení všech hororových klasik. Scéna s vanou plnou krve je perfektní, hudba Friday the 13th při nástupu Jasona geniální, Freddy Krueger má ostrou ruku jako žiletka a krásné slečny (překrásné dekolty, nahé prsa) připravené k likvidaci je třešnička na dortu. Začátek není úplně bombastický, ale pak nastupuje velká jízda. Výborné finále. Chci se dožít souboje Leatherface vs Michael Myers!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bez impotentnej snovo-realistickej časti by tento crossover spĺňal dokonale moje horrorové požiadavky. Prelínanie sna s realitou je úplne neprepracované a navzájom sa s niektorých záberoch vylučuje. Naopak, niektoré morbídne vtipíky mi prišli celkom trefné, niekedy to bolo fakt suché a trápne. A to nehovorím o zabíjaní teenagerov a posledný fight na móle! 60%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

7 dílů Noční můry a rovných 10 Pátku třináctého jsem si postupně vytvářel averzi vůči oběma dvěma hlavním hrdinům. Nad tímto filmem poletoval super maxi potenciál a myslím, že byl z větší části naplněn, alespoň co se mého vkusu týče. Vůni hororu však nečekejte, tohle je čistokrevná popcornová komedie. Chtělo to však méně teenagerovské demence a stupidních dialogů a více vražd. Avšak i když se to místy pořádně táhne, tak člověk prostě vydrží, neb stále očekává to nervy drásající finále dvou hororových legend. Na jedné straně Freddy, který si se svými obětmi pohrává. Na straně druhé Jason, které své oběti nemilosrdně masakruje. Pohodlně se usadit a zvolit si toho svého favorita může každý. A to očakávané finále je finále důstojné, na které jsem nebyl zvyklí ani v Nočních můrách a ani v Pátcích 13. Film je velmi moderní podpořen neméně moderní a kvalitní hudbou. Scénky, kde Freddy, nebo Jason byli stály za to. Scénky kde však tito hrdinové nebyly byly nudné a trapné a že jich nebylo málo. Já opravdu nepotřebuji znát detailní sexuální život americké mládeže. Já bych spíše preferoval usekané údy a krev, klidně celou stopáž. Proto ,,jen" * * *. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +PŘÍBĚH, vše do sebe logicky zapadá, Freedy a moře jeho hlášek, obsazení, akční spád, atmosféra, solidní efekty, souboje -v tom všem mi tolik nevynikala hudba, nebylo u nás uvedeno v kině, dosud nebylo ohlášeno pokračování./// Nářez, pro mě snad druhý nejlepší film roku 2003 a jeden z nejlepších filmů po příběhové stránce vůbec. V tomto směru je to bez chybyčky a hlavně znalci obou sérii musejí jásat. Obsazení Roberta Englunda je samozřejmost. Přesto nebýt jeho, film by postrádal to nejzákladnější, tedy jeho charisma, jeho tvář jeho ztvárnění samotného Freddyho. Takže spolu s ním jsem s pokojen i s dalším obsazením, který je v rámci žánru super. Mimojiné spoustu známích béčkových tváří a pěkné holky. Jen holek i smrtí mohlo být víc. Avšak film je hlavně zaměřen na souboj těchto dvou domácích mazlíčků a tady musím smeknout, i tohle je vymyšleno do detailu přesně a mimojiné názorný příklad jak proti sobě postavit dvě takové celebrity, aby si to rozdali společně a nerozdílně na plátně, případně na obrazovce před vašimi zraky. Občas zaslechnu kritiku, že to není moc hororové. Dá se do jisté míry souhlasit. Když to například srovnám s Freddym jedničkou, tak to jsem byl posranej strachy a to jsem byl už velkej kluk. Nadruhou stranu věk skutečně hraje roli a dnes mě rozhodí máloco, takže pokud vám je 10-15, asi budute mít co dělat, aby ste nemuseli měnit, vy výte co. Ještě zmíním, že můj bráška (19let) raději po první půl hodině odešel. Údajně aby neměl Noční můry :-) Teď už by to chtělo jen zapojit Ashe a nebo Michaela Myerse, ovšem to je v nedohlednu a tak nezbývá nic jiného než zmínit, že tento film přináší nejlepší díl Freddyho a zároveň nejlepší díl Pátku 13tého. PS: už víte kdo přežije?/// Celkem 94%/// ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ronny Yu, který se už jednou úspěšně postaral o ressurection upadající hororové série svou zdařilou CHUCKYHO NEVĚSTOU, si ve FREDDY VS. JASON vzal do parády série hned dvě, navíc nepoměrně populárnější. Narozdíl od podobného crossoveru VETŘELCI VS. PREDÁTOR Paula Andersona, který divákům předložil jen sterilně natočený seznam tradičních prvků obou sérií, Yu dokázal vytvořit svěží a zábavnou syntézu, která je příjemnou satisfakcí pro fanoušky a má na to přitáhnout i nějaké nové. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)
  • Betsy Palmer, ktorá hrala Jasonovu mamu v predchádzajúcich dieloch Piatku 13., bola požiadaná, aby si zopakovala úlohu pani Pamely Voorhees, ale odmietla kvôli nízkemu platu, ktorý jej bol ponúknutý. (Nekrofil)
  • 11. film s Jasonem Voorheesem (Ken Kirzinger v něm nahradil Kanea Hoddera), který měl do té doby nejvyšší rozpočet z celé série. Rozpočet byl 25 miliónů dolarů. Celosvětově se pak snímku podařilo vydělat bezmála 115 miliónů dolarů. (Stocki)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama