Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako okopírované podľa Vajdovho krimi thrilleru Stalo sa za bieleho dňa (1958). Netvrdím, niečo tu bolo odlišné, ale tie hlavné body boli rovnaké - vraždy dievčatiek v červených šatičkách, tajomný obor, ježkovia, čierne auto, práca na benzínke.... Len s tým, že táto verzia bola taká typicky americká - plochá a nevýrazná bez výraznejšej psychologizácie postáv (ako tomu bolo u Vajdu) a so slabou dramatizáciou udalostí okolo pátrania. Jednoduchá hra na efekt pre konzumného diváka. Na druhú stranu uznávam, že Nicholson to hral parádne. Jeden herec však celý film nezachráni. Slabší priemer. 55/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Před dlouhými lety dávali v televizi Vajdovu černobílou klasiku "Stalo se za bílého dne", podle které Penn stvořil svůj remake a evidentně posunul celý příběh do jiné roviny, protože Vajdův film je drsný thriller. Kdyby došlo na srovnání, Pennův film by prohrál K.O., ale jeho poctivou filmařinu, která se neohlíží na komerční efekt,je nutno v dnešní době ocenit. Sean Penn totiž dokazuje, že je nejenom skvělý herec, ale i režisér. Jeho režie je citlivá a nápaditá. Příběh má možná až příliš pozvolné tempo, ale o to víc potom v kontrastu vynikne těch pár momentů, kdy člověku naskočí husí kůže. Náladu snímku přesně dokresluje působivě melancholická hudba, která mi svou náladou připomněla soundtrack k Raimiho The Gift.O skvělém Nicholsonovi nemá smysl se rozepisovat. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmařsky pozoruhodné dílo rozehrané do mistrovské  kompozice s naprosto nezvládnutým závěrem; u filmů tohoto druhu se vnucuje pozitivní závěr, chycení pachatele. Kompozice jako celek dostává citelný úder, policie do osobního vztahu, který se jí netýká a špičkový kriminalista je degradován na zkrachovalého alkoholika, kterým po celý film nebyl - nelogické a zpotvořené. Bohužel. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pledge nie je thriller alebo kriminalka, ta je iba zasterkou filmu. V prvom rade je to drama a psychologicky pohlad do duse starsieho policajta, vyborne natoceny Seanom Pennom /aj ked ho osobne nemam rad/. A tento psychologicky uhol pohladu do vnutra starsieho policajta funguje u mna naplno, hlavne v podani vyborneho Nicholsona : 88 % ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Vraždy dětí zobrazené ve filmu byly volně založeny na aktuálních případech detektiva Joea Depczynskiho, který se účastnil natáčení jako technickým poradce. Nicméně případy neměl na svědomí jeden jediný vrah, jak tomu bylo ve filmu, ani jejich vyšetřovatel nedošel ke stejnému závěru, jako zde detektiv Jerry Black. (HappySmile)
  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)

Reklama

Reklama