Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

ReneeS 

všechny recenze uživatele

O The Thin Blue Line jsem věděla už dlouhou dobu. Možná jsem kdysi i nějaký ten díl viděla, ale nepamatuji si, že by na mě udělal velký dojem. Proto bylo docela překvapením, když jsem se teď při prvním díle tolik bavila a zůstalo mi to až do konce seriálu. Co na první pohled vypadá hloupě, je ve skutečnosti velmi chytře udělaný seriál. Postavy jsou občas duchem jednodušší, poměrně komické, ale hloupé až tak že by byly špatné rozhodně nejsou. Rowan Atkinson sice občas hodí nějaký ten ksicht, ale to důležité jsou výborně napsané dialogy a monology tolik připomínající Černou zmiji - a to já ráda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejak jsem se furt nemoh dostat k tomu tenhle serial skouknout, ani poradne nevim proc, pac Atkinsona mam rad. Takze jsem to ted konecne napravil a jsem spokojenej. Kvalita jednotlivejch dilu nijak vyrazne nekolisa, spis kolisaj jednotlivy vtipy, kdy dojde na naprosto genialni hlasky, dialogy a scenky, ale pak tu jsou sice vtipny, ale dost jednoduchy, nekdo hodi narazku a behem par sekund se nekdo dalsi objevi, aby na to udelal vtip. A obcas tu jsou vtipy spis trosku trapny, kdy nektery postavy vyrvavaj furt dokola nejakou kravinu, ale tech tu je jen minimum. Jinak z hercu samozrejme nejvic zaujme Atkinson, kterej si sice obcas neodpusti beanovskej xicht nebo pohyb, ale jinak hraje solidne. Pak z ostatnich stoji hlavne za zminku neskutecne vymletej James Dreyfus, tak duty hovado se jen tak nevidi. A pak Rudolph Walker, kterej sice moc casto nemluvi, ale kdyz ze sebe neco vysoupne, tak to fakt stoji za to. Celkove i pres obcasnou nizsi kvalitu nekterejch vtipu jsem se u kazdyho dilu nasmal a musim dat 5*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série je za pět hvězd a pochybuji, že na tom druhá něco změní. Rowan Atkinson v plné síle skvěle dabovaný Jiřím Lábusem mě snad ani zklamat nemohl. Vybrat nejlepší díl asi nedokážu, nicméně k památným momentům určitě bude patřit přemlouvání sebevraha, šrumec při noční směně, odzbrojení bankovních lupičů v gorilích maskách, turistický výlet s delikventy, inspektor Fowler v kostýmu krokodýla z Petra Pana, zatýkání velmi nebezpečných vánočních koledníků... A bylo toho samozřejmě mnohem víc.____P.S. Druhá série nezklamala. Inspektor Fowler názorně předvádějící strom, jenž obsazuje konstábl Goody názorně předvádějící do ekologie zaníceného demonstranta, mě dohnal k slzám. A závěrečný díl byl krásný.____P.P.S. Seriál se klidně mohl jmenovat Modrá zmije. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naladěný geniálními seriály Černá zmije a Mr. Bean jsem se s chutí vrhnul na další Atkinsonův pocit, a tento seriál ve mě bohužel zanechal značné rozpaky. Seriál často balancuje na hraně trapnosti a příliš dětinského humoru, a některé postavy (Dreyfus, Haig) jsou dost často velmi otravné. V některých dílech občas vysvitne nějaká jiskřička, že by to třeba mohlo jít, ale není jich bohužel příliš. Oproti ostatním počinům s Atkinsonem je tak tento seriál ve výsledku spíše zklamáním. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí mě to zase tolik nebavilo, ale až při druhém, náhodném přehrávání dílů jsem si uvědomil, že Atkinson tam je téměř nejméně humorná figura. Hlavní příděl hlodů pochází od detektiva inspektora Grima (David Gray exceluje) a jeho podřízených. Při Grimových neskutečných proslovech jsem se kolikrát až zalykal. "You nick 'em, you lock 'em up and you throw away the door!" ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama