Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající sitcom z prostředí maloměstské policejní stanice s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Hlavní postavou je Raymond Fawler (Rowan Atkinson), který je velitelem policejního sboru v malém Anglickém městě. I ostatní postavy jsou senzační. Zahořklá Fawlerova přítelkyně seržantka Dokinsová, energická konstábl Habibová, nesmělý konstábl Goody, hláškující černý konstábl Gladstone ("Moje matka mě na rasismus připravila. Mlátila mě a nadávala mi"..."Když jsem byl skautem, učili jsme se rozdělávat oheň provázkem a klacíkem. Nevím proč, protože mi vždycky přišlo jednodušší použít sirky."), zamindrákovaný detektiv Grimm a rozežraný lamač dívčích srdcí detektiv kostábl Cray (zvláště jeho smích je neodolatelný). Skvělé, jako Bean. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naladěný geniálními seriály Černá zmije a Mr. Bean jsem se s chutí vrhnul na další Atkinsonův pocit, a tento seriál ve mě bohužel zanechal značné rozpaky. Seriál často balancuje na hraně trapnosti a příliš dětinského humoru, a některé postavy (Dreyfus, Haig) jsou dost často velmi otravné. V některých dílech občas vysvitne nějaká jiskřička, že by to třeba mohlo jít, ale není jich bohužel příliš. Oproti ostatním počinům s Atkinsonem je tak tento seriál ve výsledku spíše zklamáním. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by měl vypadat vkusný seriál plný skečů z policejního prostředdí. Viděl jsem několik česko - slovenských pokusů o totéž a jen se vždy utvrdil, že Tenká modrá linie je nedostižný vzor. V seriálu se mihnou herci, kteří jsou známí z grotesek Mr. Beana nebo různých filmů s Rowanem Atkinsonem. Seriál nelze srovnávat s Černou zmijí, i když se nějaké podobnosti a srovnání najde. Lze jen potvrdit, že Atkinson dokáže rozdávat humor různých barev. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson - to není Mr. Bean, to je primárně inspektor Fowler. Šokující? Ani ne, s takto skvělým scénářem lze dělat divy a zvláště, nahrávají-li vám tak dokonalé postavy jako konstábl Habibová, konstábl Goody, nebo inspektor Grim. To se pak tvoří dějiny televizní zábavy jedna radost. Škoda těch pouhých čtrnácti dílů, ale to by nebyl britský seriál, aby neměl krátkého trvání. Na druhou stranu potěší prodloužená délka jednotlivých dílů (místo 20ti minut rovnou 30), vysoká koncetrace vtipů a s tím spojená trvanlivost. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný britský sitcom, který bohužel doplácí na nevyváženost jednotlivých sérií. Zatímco první je skvělá podívaná plná vtipných momentů, v té druhé se už Rowan Atkinson, ale i další hrdinové příliš pitvoří a zábavnost jednotlivých epizod jde dolů, což je škoda, jelikož postavy jsou jinak velmi dobře napsané. Moje hodnocení 55%. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama