Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí kompletní první série jsem si Tenkou modrou linii značně oblíbil. Sice nepatří mezi seriály, které člověka smetou vodopádem dokonale vypointovaných vtípků a humor, na který sází je někdy trošku jednodušší, ale to vůbec nevadí, poněvadž divák se baví (typický britcom) a v mém případě opravdu královsky. Bizarní postavičky s výjimkou někdy až příliš natvrdlého Goodyho jsou prima, ale samozřejmě tahounem je inspektor Fowler v super podání Atkinsona. "Přesně tak hochu. Dokud nebudeš tvrďák, ani si tě nevšimne. Takhle jsem jednal se svou ženou. Tvrdě. Jednou jsem jí řekl, že až budu mít chuť přestat pít, tak přestanu. A navíc, když příjdu domů, čekám na stole večeři." - "A ocenila to, že jo?" - "Nevím, už jsem ji nikdy neviděl." ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson - to není Mr. Bean, to je primárně inspektor Fowler. Šokující? Ani ne, s takto skvělým scénářem lze dělat divy a zvláště, nahrávají-li vám tak dokonalé postavy jako konstábl Habibová, konstábl Goody, nebo inspektor Grim. To se pak tvoří dějiny televizní zábavy jedna radost. Škoda těch pouhých čtrnácti dílů, ale to by nebyl britský seriál, aby neměl krátkého trvání. Na druhou stranu potěší prodloužená délka jednotlivých dílů (místo 20ti minut rovnou 30), vysoká koncetrace vtipů a s tím spojená trvanlivost. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Série 1: je to klasickej anglickej humor - suchej jak z suchý z nosa, ušklíbající se nad nechutností lidské sexuality, používající inteligentní humor a řekl bych, že si ho užije spíš vyspělejší publikum (nejnechutnější scénka byla, když si Raymond nasadil čepici s blitkama). Nestane se, že byste se smíchy v křečích váleli po zemi. Nestane se, že by někdo přehrál Rowana Atkinsona (což je jedině dobře). Ale je to seriál, kterej jsem vlastně ani vidět nemusel a nijak by mě to nemrzelo. Přesto mě to v podstatě bavilo. Ale bacha - dejte si pozor na nadměrné hodnocení tady na čsfd. Myslím, že je to dost přehnané... PS: doufám, že to nikdo nebude srovnávat s Mr. Beanem, jak mají lidi ve zvyku, když vidí Rowana Atkinsona. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejak jsem se furt nemoh dostat k tomu tenhle serial skouknout, ani poradne nevim proc, pac Atkinsona mam rad. Takze jsem to ted konecne napravil a jsem spokojenej. Kvalita jednotlivejch dilu nijak vyrazne nekolisa, spis kolisaj jednotlivy vtipy, kdy dojde na naprosto genialni hlasky, dialogy a scenky, ale pak tu jsou sice vtipny, ale dost jednoduchy, nekdo hodi narazku a behem par sekund se nekdo dalsi objevi, aby na to udelal vtip. A obcas tu jsou vtipy spis trosku trapny, kdy nektery postavy vyrvavaj furt dokola nejakou kravinu, ale tech tu je jen minimum. Jinak z hercu samozrejme nejvic zaujme Atkinson, kterej si sice obcas neodpusti beanovskej xicht nebo pohyb, ale jinak hraje solidne. Pak z ostatnich stoji hlavne za zminku neskutecne vymletej James Dreyfus, tak duty hovado se jen tak nevidi. A pak Rudolph Walker, kterej sice moc casto nemluvi, ale kdyz ze sebe neco vysoupne, tak to fakt stoji za to. Celkove i pres obcasnou nizsi kvalitu nekterejch vtipu jsem se u kazdyho dilu nasmal a musim dat 5*. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Výborný sitcom, ve kterém se Rowan Atkinson předvádí ve světle, které mu absolutně dokonale sedí. Hraje postavu, která dokáže s naprostým klidem a drsným sarkasmem utřít kteroukoli jinou postavu. V českém dabingu navíc ještě s hlasem Jiřího Lábuse, který k němu výborně sedl. Já mám tenhle seriál i přes pár hluchých míst velmi rád ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama