Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

:-) Tak se mi zase dostal do ruky pilotní díl... Pokus o návrat legendy totálně havaroval. Protože byl při zahájení natáčení Lex Barker už sedm let po smrti, sáhl filmařský team po pantátovi s pivařským břichem. Ze Sama Hawkinse se udělal alkoholik a Pierovi Brice byla dána k ruce nová postava Tašunky... Ačkoliv se jednalo o neskutečný blábol, repliku ,,How how dobré trávy" - si pamatuji dodnes. Chudák Lex asi celou dobu bušil na rakev.... Hvězda za vzpomínku na nedělní rána, kdy Muf, Jů a Hele s Jirkou Chalupou uváděli tento pořad. Tehdy jsem jej sledoval se zaujetím, ale už tehdy mi neseděl a cítil jsem rozdíl od úvodní trilogie... * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Usínal jsem u tohoto seriálu asi dva měsíce. Začátek má docela solidně našlápnuto, jenomže s příchodem Tašunky se přestane cokoliv dít. Soud na konci je už jenom fraškou. Kdyby tvůrci zkusili do každého dílu nacpat jeden příběh, a jen volně je provázali namísto pokračování o ničem, dalo se z toho něco udělat. I když Olda je děsnej, dabing Fišera, Kopřivy (Sam Hawkins!), Ladislava Mrkvičky a Ferdinanda Krůty je fakt skvělej. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Náhodou to byla docela prdel. Nemožnej vypatlanej starej Vinnetou, kterej sedí u ohně, zjevně na houbičkách, houpe se dopředu a dozadu a dělá hou-hou-hou-hou hau-hau-hau-hau. K tomu cikán jménem Tašunka, kterej je furt v průseru a Old Shatterhand, kterýho hraje nějakej strejc s plnovousem. Ve Studiu Kamarád jako malej jsem to docela žral, ale jinak je to děs. Jedna hvězdička za titulkovou melodii, která byla opravdu dobrá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dávali to vždycky v neděli dopoledne ve Studiu Kamarád a já jsem z toho byl totálně nadšený, nicméně s čím mohl tenkrát člověk srovnávat? Nedávno jsme s kamarádem vyklízeli barák, protože se stěhoval a objevili jsme tam nejen videopřehrávač Beta, ale i spoustu kazet, kde byl, kromě předpotopního porna, i tenhle "skvost". Po dílu a půl jsme to museli vypnout. Dávám jen jednu nostalgickou hvězdu. ()

Chamyl odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný parazit na věhlasu Vinnetouových filmů z 60. let a zároveň i na charisma Pierra Briceho v této roli. Lex Barker musel být rád, že tento seriál již šel mimo něj a že se nemusel seznámit s chudákem Tašunkou a jeho souputníky. Vinntouova meditace mi zní v uších ještě dnes. Prostě nízkorozpočtové zoufalství, které může mít jakousi minimální hodnotu jako parodie, ale i tak to není nic moc. Fuj, pryč od toho! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Osmdesátičlenný štáb, tvořen převážně z Mexičanů a Francouzů, byl během natáčení v Mexiku ubytován v hotelu Presidente. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Tašunku ztělesnil student filozofie Eric Do Hieu, jehož matka byla Francouzka a otec Vietnamec. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Kromě Pierre Brice, který si znovu zahrál legendárního Vinnetou, si roli Sama Hawkense zopakoval i Ralf Wolter. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama