Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Náhodou to byla docela prdel. Nemožnej vypatlanej starej Vinnetou, kterej sedí u ohně, zjevně na houbičkách, houpe se dopředu a dozadu a dělá hou-hou-hou-hou hau-hau-hau-hau. K tomu cikán jménem Tašunka, kterej je furt v průseru a Old Shatterhand, kterýho hraje nějakej strejc s plnovousem. Ve Studiu Kamarád jako malej jsem to docela žral, ale jinak je to děs. Jedna hvězdička za titulkovou melodii, která byla opravdu dobrá. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Že takřka vše s Pierrem Bricem v roli Vinnetoua je natočené jen na motivy románů K. Maye, je jasné každému čtenáři aspoň trochu zběhlému v díle tohoto autora. Ale natočit seriál, kde má Vinnetou zcela poraženeckou náladu a nechá si od darebáků vše líbit, to opravdu ne. Nebýt této velké závady, dal bych seriálu hvězdy dvě. Některé díly mají totiž atmosféru a jsou poměrně napínavé. Jiné jsou však na pokraji hvězdičky a odpadu. ()

Reklama

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pokus oživit Vinnetoua formou televizního seriálu nevyšel, už starý a vyčpělý Vinnetou se takřka celým seriálem propotácí zraněný a neschopný, jeho trapný mladý indiánský přítel Tašunko - sappa, či tak nějak je nedomrlé nedochůdče a třešničkou na dortu je Old Shatterhand v podobě tlustého starého herce, který s Barkerem měl společné tak maximálně dávné předky (myslím tím Homo erectus), celou situaci doplňuje Ralf Wolter jako Sam Hawkins - notorický alkoholik. Toto panoptikum hrůzy a sešlosti nemělo nikdy spatřit světlo světa nebo mělo být zničeno a spáleno bez zhotovení kopie. ()

Chamyl odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutný parazit na věhlasu Vinnetouových filmů z 60. let a zároveň i na charisma Pierra Briceho v této roli. Lex Barker musel být rád, že tento seriál již šel mimo něj a že se nemusel seznámit s chudákem Tašunkou a jeho souputníky. Vinntouova meditace mi zní v uších ještě dnes. Prostě nízkorozpočtové zoufalství, které může mít jakousi minimální hodnotu jako parodie, ale i tak to není nic moc. Fuj, pryč od toho! ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Na imdb hodnocení 6,1 (61 hodnocení), tady 24 % a 254. nejhorší seriál. Pro fanoušky K. Maye se o moc horší počin než filmy nejedná, naopak většinu (tj. více než polovinu) filmů strká s přehledem do kapsy. Jinakost a odlišnost je výhodou, kdo by pořád čuměl na stejné ksichty ve stejném prostředí? Velmi slušný seriál. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Osmdesátičlenný štáb, tvořen převážně z Mexičanů a Francouzů, byl během natáčení v Mexiku ubytován v hotelu Presidente. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Hned na začátku bylo plánované, že jedna z hlavních postav bude i Vinnetouova sestra Nšo-či a bude ji hrát herečka Dunja Rajter, která už ztvárnila jinou roli v „mayovkách“ Vinnetou (1963) a Mezi supy (1964). Postava a ani herečka se však nakonec v tomto snímku neobjevila. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama