Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (64)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený ako dokonale rozprávajú českí Cigáni po dánsky či anglicky. Veľmi vzdelané a kultivované to osoby. V každom prípade Oddelenie Q ostalo pochované. Vymeniť tak dokonalý kásting a urobiť z napínavej detektívky úplne priemernú kriminálku, to dokáže len idiot chtivý novôt tam, kde to vôbec nie je treba. Vraj spisovateľovi sa nepáčilo stvárnenie jeho postáv. Tak ja neviem, ale to, čo sme videli doteraz bola dokonalosť sama. A keď sa mu to nepáčilo a toto má byť to pravé orechové, tak potom jeho kniha a predstavy stoja za prd. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by přeobsazení Nikolaje Lie Kaase Ulrichem Thomsenem bylo krokem vedle. V jeho podání dostává postava detektiva Carla Mørcka maličko uvážlivější charakter, což k danému námětu celkem sedí. Kámen úrazu bude spíš v poněkud mdlém scénáři. Po režijní stránce však nemám vážnější výhrady i hudba se mi docela zamlouvá. (60%) ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo došlo v polovici výborne fungujúcej sérii k zmene hercov a absencii pôvodného scenáristu. Carl je nesympatické hovado, Asad je totálne o ničom a Gordon je len postava postávajúca niekde v závere ktorá prehodí za celý čas dve vety. Jediná ako tak snažiaca sa herečka je postava Rose. Scenárista vycucol z knihy minimum a keby som ju nečítal asi ani vôbec neviem o čom v tomto príbehu ide. Predchádzajúce časti sa vôbec nedržali kníh ale bolo to dobre pre filmové spracovanie. Už pri čítaní Marca som tušil že filmové spracovanie bude ťažké ale tu bola snaha previesť knihu na filmové plátno nulová. Biedu vo finále podtrhujú český cigánsky neherci. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pátý zfilmovaný případ Oddělení Q je průser jako Brno, a to hned ze dvou důvodů. Nevím tedy, co vedlo filmaře k přeobsazení celého vyšetřujícího týmu, ale pro mě se jedná o zásadní problém, a to nejen kvůli tomu, že prostě takovýto krok nepřináší nikdy nic dobrého, zde navíc ale oba noví ústřední herci působí jako naprosto nedůstojné ,,náhrady´´, které Kaasovi ani Faresovi nesahají ani po kotníky, nehledě na to, že se chovají i dost jinak a postava Assada je pak i hodně upozaděna, no prostě v tomto ohledu katastrofa. Na druhou stranu je ovšem i pravda, že případ, kterým se zde zabývá Oddělení Q tentokrát, tak by ale stejně nejspíš nezachránili ani původní herci, jelikož oproti předchozím parádním thrillerovým nářezům působí tento opravdu hodně nudně a nevýrazně. Začátek tedy ještě navnadí, jelikož pedofilie je pro pořádný potemnělý severský thriller téma jako dělané, jenže ono to postupem času nabere celé úplně jiný směr a ve finále se jedná o ryze politické šaškování, navíc s velmi brzy odhalitelnou pointou, a to i kvůli naprosté absenci zvratů a překvapení. Celé to vyšetřování je navíc zpracováno strašně unyle, bez výrazných momentů, bez akce, bez gradace, prostě tomuto filmu zkrátka chybí naprosto vše, co dělalo předchozí případy tak výraznými, tedy napětí, zvraty, syrovost, nekompromisnost, no a ono nové ústřední duo detektivů tu celou mizérii pak už jen podtrhává. Bohužel, za mě se tak jedná o strašný kvalitativní sešup dolu a s tímto přístupem prosím už další díl raději snad už ani ne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama