Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad jak jinak od seveřanů s povzbuzením neslavnější vikingské kultury. Pěkně zvolené hlavní postavy vyšetřovatele smaženky a urostlé válečnice s mechem mezi nohama. Nevím jak hodně tvůrci tušili problematiku jejich nápadu, který útočí na základní způsoby integrace cizinců, ale i v tomto případě lidí z jejich koutu světa si nemyslím, že by po pár letech pravěký člověk ovládal v klidu wifi na svém chytrém telefonu a vikingové chodili na technopárty v Oslu. Vše je ale slušně zakamuflované v občasném vtípku, kterých se tu nabízí velmi mnoho. Pokračování bych samozřejmě uvítal pro tu zajímavost. 75% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Letos mám štěstí na výběr seriálů a tento určitě patří mezi ty, u kterých jsem se bavil moc. První díl sice takový průměr, ale pak mě seriál dostal. Hlavně svojí originalitou. Jsou zde výborné nápady, u kterých jsem se často pousmál. Klobouk dolů před scénáristy. Byl jsem nadšen i s výběrem herců. Málokdy se totiž stane, že vám všichni sedí a tady se to stalo na 100%. Budu tedy doufat, že vznikne i 2. série, protože seriál není úplně uzavřen a nápadů jak pokračovat mají scénáristé ještě určitě dost. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen co se týká první série, která mi dala kriminálku na sci fi podloží. K tomu solidní zápletka a dobré obsazení. Kdyby byla jen jedna série, odešel by seriál s plným počtem bodů, bohužel druhá již značně pokulhává a poslední 2 díly jsou již velmi přitažené za uši a rozporují všemu co se událo během předchozích 10 dílů. Proto nemohu jinak než dát jen průměr a jen lehounce doporučit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Než aby se tvůrci zamotávali do nějakého vysvětlování, vykašlali se na něj úplně a soustředili na každodenní realitu, kterou netradiční migrační vlna zasáhla. To mě bavilo. Podobně jako v reálném světě i tady jsou problémy s asimilací, i tady kvete realita a i tady se najde řada podporovačů i odmítačů. Nicméně charakteristika migrantů tomu všemu dává úplně jiný rozměr. Kupříkladu těžko najdete práci, když máte v životopise poznámku "zabil světce". Výchova vaší dcery je najednou složitější, protože vaše ex si narazila maníka z 19. století a jeho pohled je přeci jenom trochu odlišný. A takhle by se dalo pokračovat. V těchto drobnostech tkví největší síla celé série. Samotná kriminální zápletka sice není špatná, ale sama o sobě bez této přidané hodnoty by působila tuctově. Herecky super a Krista Kosonen jako policejní štítonoška nemá chybu. Tak rychle sem s další řadou. 90% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)
  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)

Reklama

Reklama