Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 1
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hm, hodnocení zde spíše smíšené, malinký nadprůměr. Za mě? Pecka jako prase. Perfektní volba dvou hlavních obličejů. Severská tvorba čpí z každého druhého záběru. A ten nápad!! Skvělý nápad. Hlavně se mi líbí brzký skok dopředu, abychom se nebabrali úplně v tom, jak to začalo, ale v tom, co s tím... za mě pecka jako blázen a hrozně se těším na další díly! ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nejprve to bylo: Co? Norové řeší vztahy s imigranty z minulosti v krimi seriálu, tak trochu styl "Prušinovský"? ... Postupem času rozvíjejí krimi linku, migraci, neonácky (povalení pomníku) i staronorskou historii celkem obstojně. Výborný překlad je stěžejní (!) "časystické žvásty"... nejsou to jasné "čtyři", ale nápad cením. ... Zajímavá Alfhildr Enginsdóffir trochu připomíná hrdinku dánského Mostu, říznutou sestrou Dextera. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept, ktorý sa dal poňať rozličnými spôsobmi a dá sa povedať, že tvorcovia využili každú túto možnosť a pripravili mix sci-fi, detektívky, histórie, drámy a zároveň aj komédie. Prekvapivo to funguje celkom bez problémov. Napriek tomu máte neodbytný dojem, že ide o akúsi diétnejšiu sci-fi verziu slávnejšieho a ambicióznejšieho Mostu. Čo ale neznamená, že sa Sprítomnelí nedajú bez problémov užiť, a to najlepšie ako večerný maratón. Paralely s dnešnými globálnymi problémami sú zrejmé možno až príliš, na druhú stranu treba tvorcov pochváliť, že sa neberú príliš vážne a nemajú záujem nám vtĺkať do hlavy nejaký správny svetonázor. Druhá séria by mala tiež čo ponúknuť. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka je to průměr, ale ten nápad s objevováním lidí z minulosti a jeho pojetí mě tak strašně moc bavilo, že nemůžu jinak než za 5. Líbilo se mi, že se tam ti zpřítomnělí zase tak moc obecně neřeší, prostě tam jsou a chovají se tak jak se chojí. Jediné co bych uvítala, je informace o té droze, proč jí jim dávali a proč ji bere Lars. Postavy výborně napsané a zahrané. Skvělé detaily, vtipy a hlášky. Doufám, že bude i dvojka. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fanoušek krimi a vikingů, jsem strašně rád, že jsem na tuhle sérii úplnou náhodou narazil. Každý večer se ve vodě objeví několik lidí z různých období, viking, pračlověk. No a sledujeme jak se s tím současná společnost popere. Vůbec mi ani nevadí,že je ten seriál vlastně odrazem dnešní doby (imigrantů). Je velice dobře, že tvůrci to odlehčili a nešetřili fórkama, který jsou originální a rád bych si je zapsal do deníčku!! Rozhodně, čím méně o příběhu víte, tím lépe. Já ani trailer neviděl, a musím říct, že rád někam přispěji, aby byla další série.. 8/10! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)

Reklama

Reklama