Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie než som čakal! Nechýbajú hektolitre krvy a prudké násilie, výborná je tiež formálna štylizácia - rovnako šialená kamera, ako v The Evil Dead. Čo ma tu ale dostalo najviac, sú zvukové ruchy. Tie hrajú väčšiu rolu, ako štvorica mladíkov. Prihliadnuc k tomu, že Raimi natočil Within the Woods za jeden víkend, nejde ináč, než sa mu pokloniť. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já nejsem zrovna fanda krátkometrážních filmů a nijak je nevyhledávám. Díky Samu Raimimu a jeho Within the Woods však musím uznat, že budu muset své vzdělání doplnit a podobné filmy si vyhledat. Přesto nebo možná proto, že jsem viděl film v příšerné kvalitě (očividně se jednalo o nahrávku VHS záznamu, který byl již mockrát přehrán), tak jsem si film nesmírně užil a dokonce jsem si připadal jako kluk u videa v 80´ letech. Přesně takhle má vypadat začátek kultu. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává opilecké víkendové šaškování, které se pohybuje v "červených" číslech jen díky tomu, co následovalo v tvorbě komunity kolem Raimiho s Campbellem bude mile překvapen. Obraz je sice příšerný a leckoho odradí, jenže typický Raimiho styl točení, Bruce Campbell jako démon a plno násilí nepostrádající krev dělá z téhle amatérské řezničiny opravdu úctyhodné dílo. Navíc při pohledu na úspěchy Raimiho:"Díky bohu za něj!". ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama