Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně velký sešup dolů v kvalitě a to ani jednička nebyla žádný zátrak. Postrádá to atmosféru jedničky, nápad veškerý žádný a často film nechtěně budí smích. Pinhead je jediným světlým bodem hodně velké slátaniny a je mně líto, že taková hororová ikona nedostala ve starších dílech moc velký prostor zazářit. Mé hodnocení: 20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kirsty sa prebudí v psychiatrickej liečebni a onedlho sa jej zjaví v izbe jej otec stiahnutý z kože prosiaci o vyslobodenie z pekla. Kocka sa znovu otvára a s ňou sa otvorí i brána do pekla do ktorého vstupuje i Kirsty. Priame pokračovanie legendárneho Pekelníka, ktoré naň nadväzuje nielen dejom, ale aj skvelou dusnou atmosférou, zobrazením nechutností ako sú ľudia stiahnutý z kože za živa, pozrieme sa ako to vyzerá v pekle a naviac je tu skvelí chirurg upravený peklom, ktorého záľubou je amputácia. Proste dvojka pritlačila na pílu všade tak v čom bola jednotka vynikajúca. Veľmi vydarené pokračovanie. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Už rok po jedničce přifrčela dvojka (ale bez Barkera), která začíná tam, kde jednička končí, a přivádí zpět všechny staré známé s výjimkou Kirstyna otce. Dvojka klasicky nabízí všeho mnohem víc - víc prostoru pro Cenobity, jejich dimenzi a mytologii i víc krvavých efektů, dokonce víc kostek. Výlet do labyrintu cenobití dimenze byl imaginativní, ale rozbití tajemství kolem Cenobitů a jejich polidštění mě nepotěšilo, zvlášť když jim scenárista nevymyslel nijak zajímavý background. I tak solidní pokračování, byť tuhle sérii ve vyložené oblibě nemám. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II ode mě jako jediný díl z celé série dostávává plný počet hvězdiček. První díl mi přišel jako průměrný horor s dobrými efekty a nápadostí,druhý je geniální. Hned od úvodu je jasné,že film je brakovou nechutnou záležitostí 80.let. Má děsivou atmosféru zvláště na psychiatrické léčebně,úlisný doktor zajímajíce se o bránu pekel. Krvavý návrat Julie se povedl a na konec,žena bez kůže je velmi vzrušující a přitom děsivé si s ní užít a být úplně od krve jako postel. Škoda,že režisér nebyl dost šílený na to,aby tohle natočil. Podívej te se na jeho první film,totální nuda a jeden z nejblějších filmů co jsme viděl a hele co dokázal natočit jako svůj druhý film. Takže to je jen líbání s doktorem. To co mě na filmu nejvíce zaujmulo byla skvělá a krásná herečka Imogen Boorman hrající nemluvící dívku Tiffany. Škoda,že nehrála ve více filmech. Peklo je krásné a krve a nechutností je tu dost a plný akce,tohle je pro mě je nejlepší a taky asi i jedný dobrý Hellraiser. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)

Reklama

Reklama