Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám rád stejně jako jedničku, protože, když to u nás vyšlo na vhs, tak jsem oba díly sledoval po sobě a beru to jako jeden film. Parádní atmosféra, geniální hudba a všechno okolo. A hlavně - uncut verze!!!! Ta na vhs nebyla a když jsem po čase uncut verzi viděl, nestačil jsem se divit, co bylo všechno vystříháno! Luxusní gore! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie horroru "Hellraiser" plynule nadväzuje na svojho predchodcu. Začína presne tam, kde prvý diel skončil. Kirstie sa po desivých udalostiach, ktoré sa odohrali v dome jej otca, ocitne hospitalizovaná na oddelení psychiatrie. V opatera doktora Channarda. Ten sa však ukáže ako tajný vyznavač okultizmu. Za pomoci svojich nehumánnych experimentov sa mu podarí oživiť zákernú Júliu a otvoriť brány Pekla. Tak na scénu znova nastupuje Pinhead a Cenobiti, aby zjednali poriadok. Títo krutí démoni majú na to svoje overené metódy: bolesť, muky, utrpenie, beznádej, šialenstvo... Je to pokračovanie, ktoré v ničom nezaostáva za takmer dokonalým úvodným filmom. ***** ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II aneb záhada hlavolamu se vrací a s ní i staří známí cenobité v čele s úchvatným Pinheadem o jehož minulosti se zde dozvíme trochu více. Dvojka nabízí ještě krvavější dobrodružství než díl první, cenobité jsou zde děsivější a Kirsty ještě více sexy. Film se odehrává v areálu psychiatrické léčebny - ideální místo pro spojení se samotným peklem. Všudypřítomní vřeštící blázni jen dotvářejí onu ponurou a nepříjemnou atmosféru filmu, kdy ke konci nevíte co je horší, jestli peklo a nebo realita. Clive Barker má skutečně hodně bujnou fantazii a opravdu bych nechtěl prožít některý z jeho snů. Ovšem své představy umí brilantně přenést na plátno a to se cení. A pokud někdy narazím na zakrvácenou matraci s řetězi, nebudu si myslet, že zde došlo k brutálním sexuálním orgiím a radši se jí zdaleka vyhnu ;) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie v takom istom štýle akou bola jednotka, vystriedal sa nový režisér, namiesto Barkera prišiel Tony Randel ( Ticks, Beyond Belief), ktorý pokračuje tam, kde to všetko skončilo. Pinhead je znovu fantastický, hudba je taktiež vynikajúca, efekty sú na dobrej úrovni, ďaľšie pokračovania od 6 až po 8 sú nudné až otrasné, kdežto tu máme výbornú atmosféru, premňa 100 percent. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Zvuk sirény, který neustále vydává Leviatan v Labyrintu, je Morseův kód pro „BŮH“. (TroiMae)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)

Reklama

Reklama