Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička je prostě nepřekonatelná (a Barker dobře věděl, co dělá), i když nutno říci, že tohle surreálné peklo má něco do sebe. Bohužel se právě v něm někam vytratila atmosféra. Zbytek jde v běžných stopách béčkových dvojek, takže spousta krve, řetězů, ale polovina hrůzy. Ale proti přeplácanému třetímu dílu jde ještě pořád o dobrý film. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jiné, než jednička, překvapivě pořád dobré. Možná protože jsou zachováni skoro všichni herci z jedničky a příběh na ní nepřímo navazuje, takže hodně z původní atmosféry se přeneslo i do dvojky. Peklo se sice liší od mých představ, ale pojaté je zábavně a zajímavě, bohužel ne moc děsivě. Odhalí se také původ cenobitů, jenom se mi moc nelíbil druhý záporák v podobě plachtícího doktora s hadicí na hlavě. Ovšem má tam pár vtipných replik. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi páčila a dvojka ničím nezaostávala.Ešte by som povedal že bola drsnejšia a krutejšia.Ale zas príbeh oproti jednotke bol veľmi skromný na logiku a aj predvídateľný.Film sa zameriava na ľudské postavy a ich utrpenie a Cenobiti hrajú až druhé husle a v tom vidím chybu,dal by som 5* keby tam boli viacej.No ale triky boli strašne slabé a niekedy mi privodili úsmev. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pokud měly být první dva díly dle diváckého hodnocení z celé série tím nejlepším, tak už další díl vidět nepotřebuji. Nepříliš zajímavá přehlídka pokusů o nechutňačiny, které bohužel s odstupem času působí výhradně směšně. Příběh rovněž nebyl něčím, co by mě zásadně nadchlo. Parta homosexuálních démonů zaručeně rozesměje dokonce i nejmenší diváky. Jako horor to tedy nefunguje takřka vůbec. Dovedu si představit, že ve své době to mohlo být terno. Přeci jen se ovšem na snímku vyřádil čas. Velmi slabé dvě hvězdy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)
  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)

Reklama

Reklama