Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (710)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tak do takové situace bych se nikdy dostat nechtěl. Velmi kvalitně natočený film podle adaptace Stepneha Kinga, kde si Kathy Bates zaslouženě ve svém životním výkonu odnesla sošku Oskara. Kdyby se v některých částech drželi knihy (hlavně závěrečný masakr) tak by se jednalo ještě o mnohem syrovější pecku. Ale i tak je to nezapomenutelný film, hlavně díky Annie a tak toto psycho hodnotím 5 hvězdičky... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Misery mou nejoblíbenější knihou od mého nejoblíbenějšího spisovatele, nemůžu dát víc než tři. Kathy Bates sice zuří co to de a James Cann je docela sympaťák, ale suchar Farnsworth to jenom zbytečně brzdí a film ani zdaleka nemá tu správně hutnou atmosféru, která se táhne celou knihou. Navíc tu chybí celá dějová linie, která je obsažena v té nové knížce o Misery, co tam Caan celou dobu tak smolí. A navíc chybí nejlepší scéna knihy, kdy Misery rozmašíruje policajta sekačkou na trávu. No řekněte, zaslouží si ten film víc než tři hvězdičky? ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

co říct? je to prostě jedna z nejlepších adaptací kinga(ještě Přízraky, Dům v růžích, Vykoupení z věznice Shawshank, Osvícení, Carrie, Zelená míle, Tajemné okno, Zóna smrti) podle mě zase tak málo dobrých adaptací jeho děl nebylo. ale pravda je, že bylo víc těch horších (Žhářka, Sleepwalkers, Vzpoura strojů, Hřbitov domácích zvířátek, Svědectví od druhého dílu, Cujo). Ale to je celkem normální, když vezmete, že je to nejzfilmovávanější autor naší doby (podle Imdb mu zfilmovali celkem sto povídek, novel, románů či námětů). A podle mě kromě Shakespeara a Poea snad nejzfilmovávanější autor vůbec. a velkou zásluhu na úspěchu tohoto snímku má kathy batesová a i james caan. a dokonce se mi tentokrát i víc líbí dabing (bartoška a konvalinková), než originální znění. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spisovatel je zachráněn a zároveň zajat svojí bláznivou největší fanynkou. Je to příjemně koukatelný film, ale hororu se mi v něm prakticky nedostalo, ani napětí ani nějaké pořádné atmosféry potažmo vypsychovanosti. Kathy Bates je dobrá, ale příliš milá, a když už dostane záchvat vzteku, mám problém se jím nechat unést. Tak to pro mě bude solidní Kingovka, která ale měla na víc. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ono těch dobrých adaptací Stephena Kinga zas tak málo není, tato patří vůbec k těm nejlepším. Atmosféra je hustá počas celého snímku, ke konci napětí ukázkově graduje a Kathy Bates vytvořila jednu z nejděsivějších filmových postav psychopatů historie. 90% Horror movie of the year ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Fakt o písacom stroji s chýbajúcim "n" je veľmi vierohodný. V záverečných desiatich minútach filmu môžeme vidieť rukopis budúceho románu, v ktorom písmeno "n" naozaj chýba. Zároveň, pri pohľade na stroj a proces písania môžeme písmeno "n" jasne rozoznať. Písací stroj obsahuje všetky písmená. (giaruj)
  • Kathy Bates (Annie Wilkes) byla zklamaná z vystřižení scény, ve které zabije mladého policejního důstojníka sekačkou na trávu. (Javert)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama