Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (429)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oslnivá od začátku až do konce každou minutu plně uvědomělá ujetá parodie na epické velkorozpočtové pohádky. Jestli taková byla už předloha, to netuším, ale na plátně to díky výborně vybraným hercům funguje bezvadně. Víc toho asi nemá cenu psát, snad jen že podobně laděná Ella Enchanted je podstatně víc střelená než tohle, ale Cary Elwes je v obou stejně vtipný, i když hraje zcela opačné role. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Goldman .. Život je utrpení, Výsosti. Každý, kdo říká něco jiného, chce jen něco prodat. Stařík s knihou v ruce v úvodu slíbí mnohé. Mnohé z toho také dostaneme, to mi věřte! Kouzelnou Robin Wright netřeba vyzdvihovat, spíše bych vypíchnul Wallace Shawna, který ovládl každou svoji scénu. Princess Bride je opravdu hezká pohádka o velké lásce a cestě k jejímu naplnění, přes mnoho překážek. Obsahově je to celé v klasickém střihu, ale zejména dodaný humor je skutečně inteligentní ba místy odzbrojující. Osvěžující je i zvolené vyprávění, které scénárista zabalil do čtení vlastní knihy dědečkem chlapci, který tráví nemoc vysedáváním u televize(-ních her). Tento nenucený apel k návratu ke knihám má v dnešní době ještě daleko větší význam, než tehdy. 85%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, jehož pověst je větší než on sám. Neříkám, že by The Princess Bride byl špatný film, to ne, ale po tom všem, co jsem o něm slyšel a co jsem o něm četl, jsem čekal, že se víc zasměju, že v tomhle bude opravdu něco navíc. Jediné, čím je tento film výjimečný, je to parodování (teda spíše utahování si) z pohádek a dobrodružných příběhů (v tomto ohledu mě napadl hlavně první Shrek, jenže ten to vzal na úplně nový level). Jinak se musím přiznat, že celou dobu jsem přemýšlel, kdo že byla ta mladá a krásná princezna, no a ona to je Robin Wright! Cary Elwes je mi sympatický (už od dob Bláznivého příběhu Robina Hooda) a nedávno zesnulý Peter Falk mě taky potěšil. Plný počet nedám z důvodů, které jsem uvedl nahoře a hlavně proto, že Rob Reiner má na kontě mnohem lepší filmy (Stand by Me, A Few Good Men). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že po prvý krát som bol v nesprávnom rozpoložení a množstvo fórikov a narážok na žánrové rozprávkové klišé mi uniklo. Tak som si Princeznú pozrel po rokoch znovu a páčila sa mi zhruba rovnako. Tento nepochybne milý, príjemný filmík je ale stále iba solídny priemer, čo sa týka žánru paródií a taký Shrek sa do podobnej tématiky striafal a striafa podstatne trefnejšie. Najviac poteší účasť Petera Falka. Možno by pomohlo pôvodné znenie, ale asi to už nechám tak raz a navždy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Westley (Cary Elwes) prozradí, že léta získával imunitu vůči jedu zvanému iokaine. Z historie se ví, že stejnou metodu měl praktikovat vládce Mithridatés VI. Pontský, který se obával otrav, a tak příjmal malé množství jedu v rostoucích dávkách. (Nick321)
  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)

Reklama

Reklama