Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Theodore Robert Bundy. Údajně první člověk, který byl označen termínem "sériový vrah" a tím se tak definoval rozdíl mezi masovým a sériovým vrahem. Vysoce inteligentní chlapík, který dokonale využil své inteligence a pohledného vzhledu pro započetí svého vražedného tažení. Studoval na právníka a u soudu se dokonce sám obhajoval. Michael Reilly Burke ho pro mě naprosto věrohodně ztvárnil, včetně vzájemné podoby a ukázal nám, jaký Ted zřejmě asi byl. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další film o dalším pošahaném sériovém magorovi, kvůli jehož popravě bych šel dobrovolně a bez nároku na mzdu dělat kata; ale středověkého, s lámáním v kole, vytahováním střev, čtvrcením a podobně. Film působí hodně televizně, nemá příliš propracovaný scénář a neuvízl mi v paměti tolik, jako pozdější podobný snímek Freeway Killer o Williamu Boninovi a jeho homo sado partě. V Tedovi Bundym se mi ovšem dost líbil konec, který aspoň trochu uspokojil mou touhu po vendetě - rád bych věřil, že poslední Bundyho chvilky v rukách party otrlých a cynických bachařů byly opravdu tak výživné a nejednalo se pouze o scénáristickou fikci (samozřejmě nemyslím i tu Miss Executioner v kápi, zase tak naivní nejsem). Pro budoucnost lidského genofondu není ovšem dobrou zprávou, že jediná oběť ve filmu, která Bundymu vyklouzla z drápů, byla bezkonkurenčně ta nejpitomější ("vyloupené" auto). A bez úhony bohužel přežila taktéž i jeho notně pitomá metresa č.1, č.2 i stovky jeho vyšinutých masochistických obdivovatelek. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama