Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a kvalitně zpracovaný životopisný snímek o nechvalně známém americkém zloději, násilném sériovém vrahovi a zvráceném nekrofilovi. Theodore Robert Bundy, jméno jednoho z nejbestiálnějších zabijáků vůbec. Počet jeho obětí nebyl nikdy přesně vyčíslen, někteří tvrdí, že se mohlo jednat dokonce i o 100 až 150 bělošek ve věku 13 - 26 let, které nejprve nalákal na svůj šarm nebo na velmi vynalézavou lest, poté zabil ranou do hlavy nebo uškrtil a znásilnil. Je nepochopitelné, jak mohli policejní orgány nechat takového člověka dvakrát uniknout na svobodu, ale v USA je zřejmě možné vše. To jediné, co mi na filmu vadilo byl poměrně povrchní přístup. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

Reklama

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařillé drama, plné slovíček "fuck" a "bitch", doplněné psychicky narušeným kleptomansko, nekromanským psychopatem, který si našel zalíbení ve vraždění mladých dívek, které před a potom brutálně znásilní. Měl, ale velké charisma, proč by jinak již odsouzenému masovému vrahu posílalo dopisy 1000 dívek. Lítost neprojevil nad svými obětmi ani na křeslem. Prostě další úchylák, kterého justice místo doživotí poslala na smrt. Byl by to pro něj horší trest. To utíkání by ho za chvíli přestalo bavit. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy mal pocit, že má schopnosti ktoré ho dostanú medzi elitu národa. Keď sa mu však nedarilo dosiahnuť ani len priemer, začala ho ovládať jeho bezcitná stránka. A konečne to dokázal, vybočil z radu. A to veľmi výrazne. Film to však nedokázal. Má však v sebe varovanie. Dávajte si pozor, každý na koho narazíte môže byť pošuk. V dnešnej dobe sociálnych sietí je to ešte aktuálnejšie. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý portrét jednoho z nejznámějších seriových vrahů ameriky.Hudba perfektní,Burke je fakt výborný,ale hlavně jde o to,že ona je to místy fakt celkem i hlína.Já kurva nevím co na to mám říct.Měl bych být zhnusený,ale nejsem.Jako kdyby nešlo o skutečný případ tak neřikám nic (i když dnešní oblíbenost slasherů mi příjde debilní).To se musí prostě vidět. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno