Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy o sériových vrazích, které jsou jedinečné. Tak jako Henry: Portrait of a Serial Killer. Potom jsou filmy o sériových vrazích, které neohromí téměř ničím. Přes (a nebo pro) neustálé vraždění jsou ve výsledku monotónně ubíjející. Těch prvních je strašně málo - ostatně, proto jsou jedinečné. Těch druhých je bohužel mnohem víc, a tento film je zrovna jedním z nich. Pokud znáte story Teda Bundyho, klidně se na tohle zpracování vykašlete. Je totiž docela možné, že i vy byste je natočili invenčněji. I když... zase byste tam asi neměli Toma Saviniho v pidiroličce trochu znuděného policajta. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Blbče, blbče, blbče! Tede, neflákej se tady. No tak, Tede, vem jí po hlavě!" Mám rád filmy podle skutečné události... ehm, to se v tomto případě asi úplně nehodí psát... :-) Jinak. Příběh úchyláka Teda Bundyho se dal natočit všelijak, škoda, že tenhle horor vypadá, jako by jej zadal někdo od Hallmarku. Čert vem, že to má televizní look, čert vem, že film je vlastně po celou dobu jen "znásilni, zabij (mno spíš v opačném pořadí), pár keců, zabij, znásilni..." a tak až do smažáckého konce. Čili jinými slovy, film je nuda a zhruba po druhé vraždě už nemá co nabídnout. Uvidíme, co na to strejda Gacy. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z té série o sériových vrazích, co se zbytečně nedrží při zdi. Ted Bundy je totiž sériový vrah a hlavně film o něm se vším všudy. Je tu něco o něm, něco o jeho bětech, nějaké to násilí, úchylnosti, erotika, krev, bolest, nějaká ta nekrofilie. A to všechno docela dobře pojaté a se skvělým představitelem hlavní titulní role. Ten se fakt povedl. Na rozdíl od Čikatila/Evilenka nebo Dahmera jsem si ho opravdu představoval jako vraha, ne jako herce (i když za to asi může fakt, že představitele obou zmiňovaných vrahů jsem viděl v jiných rolích). Nevím, nakolik se film drží věrně skutečnosti, ale jestli Ted opravdu takhle zmasil celý dům dívčího spolku, tak... A jako třešnička na dortu úchvatný Tom Savini. Já jsem velmi spokojen. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl suprovej masakr. Krásně to odsejpalo, vraždy byly moc fajn (nebyly sice moc brutálně vidět, ale křik svlečen dodal šťávu) a pár mrtvolek se taky povedlo skvěle namaskovat. Jenom malá škoda je, že ve filmu udělali z Tedyho trochu krypla, když byl v reálu normální sympaťák. Taky to mohlo být klidně delší, chyběl mi tu ten soudní proces nebo aspoň menší vyšetřování. Ale od toho máme už dnes jiný film 95/100 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama