Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (232)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Češi okopčili další zahraniční seriál a je to znát: takhle (relativně) dobrý scénář by asi žádný z dnešních pisálků nevyplodil. Hrdinové jsou sympatičtí, jejich jednání logické a většinou uvěřitelné. Byla tu spousta skvělých scén. Ale bohužel taky spousta vaty, kterou se to snažili natáhnout. Škoda toho otevřeného konce, asi by měla následovat druhá řada. No, doufejme, že opravdu vznikne. Mladí herci většinou stáli před kamerou poprvé a zvládli to dobře, asi proto, že v podstatě hráli sami sebe. Nevím, jestli by zvládli náročnější úlohy, ale tady byli fajn. Některé bych rád viděl znovu, hlavně Šárku Vaculíkovou, to je pro mě objev roku a přeju jí úspěšnou kariéru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Největší seriálová přehlídka spodního prádla v dějinách televize..!! Režisér Jiří Vejdělek nás naposledy poučil tím, že když budeme píchat kdekoho a občas i vlastní manželku, uděláme jí tím šťastnou. Rozradostnělá obhajoba nevěry v podobě Mužů v naději mě docela zvedla ze židle. Už v roce 2009 si ale Vejdělek troufl na seriál pro mladé. Často a rád své hrdiny zabírá polonahé a velmi často z nich dělá nadržená hovada. Přestože jde o český projekt, premiéru měl u našich východních sousedů. Nutno podotknout, že čekání na tu českou se moc nevyplatilo. Klišé jedno za druhým, dialogy, co rvou uši (i když nutno podotknout, že známe u jiných nekonečných sérií výrazně horší), bezkrevní gumoví panáci v hlavních rolí. Někteří (i mladí) herci posbíraní z Ordinace v růžové zahradě nebo z ptákovin typu Rafťáci to nicméně (a díkybohu za to) vzali za správný konec, i když jim zase snahu sráží jasně rozdané role – hajzl, dobrák, naivka. Dívky jsou samozřejmě krásné, hošani mají precizně střižené účesy a všichni nosí co nejmodernější outfit. Jenže vztahy a vývoj postav mají k realitě pořád hodně daleko. Nad vším se pohupuje kamera, stříhá se i tam, kde to není vůbec nutné, hlavně, aby to v těch cool interiérech a rozzářených barvách vypadalo dobře. Jenže umělá kytka taky nikdy nerozkvete.. Přesto neodepisuju, uvidíme.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z taneční školy aneb česká mutace Fame. 1) Fakt, že většina protagonistů neumí moc hrát ani tancovat, mi nevadí. Jsme v jakési obskurní soukromé střední škole, kam, jak to tak v Česku bývá, se uchylují ti, co je nevzali na státní a jejichž rodiče jsou ochotni rozmary svých dětí platit. Většina absolventů podobných ústavů v umělecké branži pohoří, protože na ni nemají, a budou se přiživovat na internetu, v reality show a v podobném prostředí._____ 2) Ve prospěch seriálu naopak mluví intelektuální úroveň odpadových komentářů, jejichž autoři mnohdy mají problém s tím, sestavit správně česky větu._____ 3) Problém je, že seriál pracuje s telenovelovým scénářem, kamerou i režií, přitom se snaží telenovelou nebýt. Klasické diváky soap oper to neosloví, protože to "není ze života", zatímco mládež to zavrhne hlavně proto, že se všichni chovají právě jako v telenovele._____ 4) Ale hezky se na to kouká. Z pedagogického sboru mě zaujala 48letá Veronika Žilková (ředitelka školy), 68letý Oldřich Vlach (školník), 48letý Pavel Kříž s parádní postavou (svérázný učitel herectví) a 51letý Oldřich Navrátil (ekonom školy a učitel dějin umění). Mezi studenty stojí za zmínku 20letý talentovaný Filip Cíl (Tomáš Doubrava, hlavní postava, má problémy s financemi), 26letý pěkný Dominik Turza (Robert Hakl, frajer, soupeří s Tomášem o dívku), 21letý Jan Cína (homosexuální Saša), roztomilý Karel Váradi (Rom Imrich) a 19letý tehdy ještě dlouhovlasý Přemysl Pálek (Patrik Lokvenc v sexy džínách)._____ 5) Za zmínku stojí některé scenáristické úlety: společné sprchy a šatny pro muže i ženy, vystoupení, které si sežene student po telefonu, aniž jakkoli doloží, kdo je, nebo třeba okolnosti krádeže hodinek. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Uprimne nechapu zdejsi hodnoceni! Mne to prijde uzasne. Nic podobneho jsem u nas nevidela, coz je plus samo o sobe. Navic je to plne skvele hudby a jeste lepsiho tance, je to vtipne a je to sexy. Herci, kteri museli zvladnout modernu i balet, si to tezce vydreli. Na to, jak jsou mladi, zvladaji sve role vyborne i mimo tanecni parket. Dokonce musim rict, ze me bavi vic nez jejich starsi kolegove, ackoli duo Kriz - Kavalcik jim slape na paty. Dokonce mi nevadi ani Zilkova, kterou jinak nemusim. Nejvic me ale kazdopadne zaujal Filip Cil, ktereho jsem zaregistrovala uz v Kanadske noci. Podle me je to velky talent a doufam, ze o nem jeste uslysime. Tenhle serial je zkratka tak krasne pozitivni a energicky, ze me vzdycky nabudi a rozveseli. A to uz davno nejsem pubertak... coz mi ovsem nebrani v tom, abych se kochala pohledem na hezke polonahe kluky :). Objektivne bych dala 4 hvezdy, protoze serial je nedodelany (predloha ma 6 rad a my se zmohli jen na jednu, coz me dost zklamalo), ale kvuli neskutecnemu podhodnoceni, ktereho se tady serialu dostalo, pridavam patou. ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Obyčejně bych dával odpad, ale po všech midsamrech a ordinacích a všemu podobném, nemám problém dát tři hvězdy. Zaprvé tam hrají sympatičtí herci, jako například Navrátil nebo Klára Issová, dál je to příjemné na oddych a je příjemné dívat se na makající tanečníky, když člověk makal celý den. Sice děj je... vlastně ani není :D, ale jak říkám je to fajn nový seriál, uvidíme, jak dlouho se udrží. Člověk by se měl dívat na První krok lehce s odstupem, přeci jenom v našich poměrech nemůžeme čekat zázraky typu Californication nebo Červeného trpaslíka... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno