Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (271)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Minimální okruh podezřelých, jedna femme fatale, a nespolehlivá vypravěčka Grace. Minisérie, kterou drží na nohou herecké výkony (zejména Hugh Grant umí výborně přepínat mezi okouzlujícím doktorem a manipulativním sobcem) a dobře rozplánované cliffhangery, takže jí odpustíte i tu občasnou hloupost. Zejména, když se najde vražedná zbraň a v tu chvíli je to jasné, je na škodu předkládat divákům další falešnou stopu. Podzápletka s pachatelovou minulostí mi přišla naprosto zbytečná, když jsme se všechno o tomto charakteru mohli dovědět z jeho konání a od přátel. Konec je pak možná až příliš melodramatický s auty a helikoptérou, nicméně musím uznat, že mi těch šest epizod uteklo jako voda. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vynikajici serial ve vsech smerech. Stihl jsem si pustit vsechny dily za sebou a uzil jsem si to. Vsechno zapada do sebe, divak se nemusi bat, ze se bude ztracet v deji, coz nijak nesnizuje celkovy kredit. Bier je moje oblibena reziserka, toci zajimave rodinne namety, ma velky smysl pro detail a v neposledni rade ma uzasne vedeni hercu. Vsichni zahrali sve role vytecne, Kidman (at uz holduje plastikam ci botoxu) nemusi ani hrat, ta mluvi ocima. Za me jedna z nejlepsich aktivnich herecek. Snobske prostredi Manhattanu je taky uzasna kulisa. Jsem sice filmovy, ale tohle je jeden z nejlepsich serialu, co jsem videl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj so scenárom, dokonalá posh atmosféra, súdna sieň, inteligentní ľudia a tak podobne. Ako ukáže záver, skôr tu ide o psychologické prvky než o tie detektívne, čiže záver asi rozdelí publikum na dve polovice. Málokto sa ale bude sťažovať na vizuál, lahôdkové obsadenie, budovanie napätia či Bierovej schopnosti. Čiže vo výsledku možno mierne sklamanie, ale kto má rád deväťdesiatkové retro a náhľady do tak trochu pop predstavy o myslení vrahov a ich blízkych, užije si do sýtosti. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Od Defending Jacob (kterému je Undoing do jisté míry podobný) je to jedna z nejlepších a nejintenzivnějších věcí na seriálovém poli. Příběh hezky spletitý, propletený, plný zvratů, záhad a nakonec i soudního procesu. Každý další díl pokládá nové otázky a divák jenom čeká, co se na něj vytasí dále. Známé herecké tváře táhnou film neskutečně vzhůru (Hugh Grant, Kidman, Sutherland, Edgar Ramirez...) a už od začátku si postavy nejde neoblíbit, a to nejen kvůli hercům, ale hlavně kvůli šikovně psaným charakterům. Asi k seriálu nemám moc co říct, zejména z té negativní stránky, a i konec (který dělí diváky na 2 tábory) mě osobně potěšil. Napínavá šestidílná série, která se sleduje jedním dechem a kterou bude těžké jen tak přerušit. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takové mám ráda. Bezprostředně po shlédnutí jsem dala plnou palbu, dneska jsem malinko vychladla, protože přeci jen, už jsem viděla i lepší věci, nicméně výborný počin, ve kterém se vedle, poslední dobou excelentního hráče Hugha Granta a tradičně standardně dobré Kidman, blýskla v roli státní žalobkyně Sofie Gråbøl, která je čelní představitelkou dánského seriálu Forbydelsen (Zločin). Pro mě představuje konkrétně první řada špičkový kriminálně psychologický počin, napsaný a zahraný tak, že se od Dánů spousta nadšených tvůrců krimi má stále hodně co učit, i třináct let po té. Ona existuje i, u nás zjevně známější, americká verze, je taky kvalitní, ale já si na seriál původní sáhnout nenechám. A velice mě těší, že se Sofinka ukázala i v tomto novém počinu, sedlo jí to, a tak se těším, že ji budeme vídat častěji. A taky že se třeba najde další zástup diváků a pustí se do dánského Zločinu, který jim zajisté velmi dobře padne a možná trochu napoví, kde všude brali inspiraci všechny ty Temné případy atd... Mělas to vědět bylo v obdobném duchu, chválím, líbilo, bavilo, Nicol se sice pomalu ale jistě proměnila z šedé zubaté myši s prasečím nosem, přes zplastikovanou rádoby Grace Kelly na cosi, co bych ve tmě potkat nemusela, jinak Vřískot, ale dobrý vkus a odhad na zpracování atraktivní látky, ani herecké umění jí upřít nelze. Fakt šikovná, pracovitá baba. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama