Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin, zatímco v té první si Russoovci pohrávají s každou scénou, s každým záběrem, ať už prací s kamerou, s color gradingem, s hudbou či formátem, tak v té druhé se tento aspekt ku škodě, i když věřím že vědomě vytrácí. Od počátku film valí solidně kupředu, děj se hezky svižně posouvá a člověk se nestačí nudit, avšak od půle jde o pravý opak, děj se točí v kruhu a prokazuje jen malé posuny. Po pár minutách se režiséři odpoutají i od boření čtvrté stěny, které mi přišlo naprosto nevhodně, ale já obecně tuto filmařskou techniku příliš nevyznávám. Za zmínku určitě stojí i jednak zajímavý soundtrack, ale i práce s hudbou obecně, kdy občas originálním skladbám sekundují licencované tracky vážné hudby. Pochválit musím i Hollanda, který mi přišel naprosto přesvědčivý v každé poloze této vcelku emočně rozmanité postavy, moc tedy nechápu jeho opomenutí z oscarových nominací. Suma sumárum tedy šedý průměr, ale jak herec v hlavní roli, tak i režisérští bratři ukázali nemalý potenciál směrem do budoucna. 6/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tretí a zároveň posledný film od produkcie apple tv. Aspoň tento týždeň, Cherry mierne prekvapil. Ale nechápem tie nizké hodnotenia od pár užívateľov. Je to celkom dosť natiahnuté. Ale mňa to bavilo. Aj vďaka tomu že ma baví pozerať na vykrádanie banky. Holland predviedol opäť skvelý výkon. Takisto aj tvorcovia Avengers. Za mňa dobrý film. Ktorý si zaslúži byť v červených číslach. Navyše jasný dôkaz toho čo drogy spravia s človekom. 4* ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cherry není jenom film, Cherry je do jisté míry umělecké dílo a filmové poselství. První třetina je úvodní seznámení a válečné drama, které je masterpiece a emoce jsou zde vykresleny snad nejlíp, jak je jen možné. Zbývající dvě třetiny jsou pak zaměřeny čistě na drogovou závislost, ale na mě byly až moc dlouhé a kdyby zde tvůrci trochu ubrali, šel bych i do plné pětky. Film se naoko tváří, jakože kombinuje všechny žánry, ale ve výsledku jde víceméně o snahu nakombinovat filmové existencionální a psychické drama spolu s věrným zobrazením PTSD a následnou resocializací válečných veteránů, což je v Americe aktuální a dost velký problém a nejspíš ještě dlouho bude. Výborné ždímání emocí spojeno s nejvyšší filmařskou kvalitou, plus životní výkon Toma Hollanda a v téhle (konečně) seriozní roli dokázal, že je to bez debat áčkový herec. Něco takového už dlouho nevzniklo a klobouk dolů Russoovým. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pamätáte si časy, keď Zack Snyder ešte točil kvalitné filmy? Po pár takýchto filmoch si ľudia nebudú pamätať, že aj bratia Russovci natočili niekedy dávno niečo dobré. Už po desiatich minútach som mal pocit, že to sledujem dve hodiny. A to ma ešte čakal nekonečný zvyšok filmu. Knižná predloha sa v tom nezaprie. Je to bohužiaľ tak odosobnene podané, že som mal celý čas pocit, jak keby mi niekto znudene čítal knihu. Ani na sekundu sa u mňa neodstavili žiadne emócie. A to sa tam miestami dejú jak nepekné, tak aj potencionálne vyhrotené veci. Ani R-kový rating tomu žiadne grády nedodal. Výsledok je jedno konštantná sterilita, ktorá dobre funguje v trailery ale ako film to je k neprežitiu. Alebo sa proste mýlim a všetci tí päť hviezdičkový nadšenci majú pravdu. 2/10. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Cherry dokáže občas vzbudit i poměrně silné emoce, je ovšem nezbytné zdůraznit, že tak činí výhradně s pomocí audiovizuálních prostředků. Bližší napojení na jakoukoliv postavu je problematické, motivace jsou mnohdy jak z šestákového románu a na jeden film je tam těch stylů prostě až moc. Přesto nemohu říct, že bych se nudil a pokud bych chtěl něco vyzdvihnout, tak to bude jednoznačně ta válečná pasáž, která je v každém ohledu ukázkovým řemeslem. Jako celek je to bohužel značně roztříštěné, a i když Tom Holland jede až na krev, měl jsem občas problém mu to uvěřit. Formálně je to sice spektakulární, ale nemohu se zbavit dojmu, že je to vlastně jen takové teatrální plýtvání talentem bratrů Russoových a to navíc u látky, které by mnohem více slušelo komornější zpracování. [60%] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na stejnojmenné částečně autobiografické knize, kterou její autor Nico Walker napsal během doby, kdy si odpykával několikaletý trest ve vězení za sérii bankovních loupeží. (oli009)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama