Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 16

Recenze (500)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná, přeplácaná a nekonečně chaotická píčovina. Se slzou v oku útržkovitě vzpomínám na první díl, který byl příjemným překvapením a dost možná i nejlepší filmem s pavoučí tématikou. Kdybych snad někdy v budoucnu dostal chuť na pokračování, tak se před ním nezapomenu patřičně zdrogovat, protože se nedokážu zbavit pocitu, že právě pro tuto skupinu diváků je film určen. Nenašel jsem si ve filmu nic, co by si dokázalo držet moji pozornost. Od určitého momentu jsem jej dokonce začal sledovat zrychleně, protože jsem naznal, že je můj volný čas příliš cenný na to, abych z něj 2 hodiny věnoval tomuto chaotickému peklu, které se sice snaží být v mnoha směrech invenční a chrlí spoustu nových nápadů, ale nemůžu říci, že by mě kterýkoli z nich oslovil. Když si pročítám zdejší chvalozpěvy a kolikrát se u tohoto omylu kdo vystříkal, tak nestačím žasnout a mám pocit, že si čtu komentáře k něčemu úplně jinému než jsem  měl právě tu smůlu vidět. Ze závěru se mi udělalo zle a musel jsem se vyzvracet vedle gauče při představě, že by tato píčovina měla mít v budoucnu další zhruba 2 hodiny obdobného obsahu. [5 %] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Spidermana je solidním animákem i výborným filmem, je divoký, kreativní, šokující, vážný i správně osudový a srovnání s Infinity War je na místě, jenže pár věcí mi lehce vadilo a proto nemůžu dát plný počet. Ve filmu je spousta cool a eye candy věcí, které potěší každého fanouška komiksů. Vizuálně jde o revoluční podívanou, akce je našlapaná ( Líbil se mi úvodní fight s Vulturem či závěrečná epická naháněčka se 100 spidermany, což patří k nejlepší scéně filmu a divák bude mít chuť si ji zopakovat znova) výborný je také soundtrack, který tu skvěle padne a hned jsem si pár písniček vyhledal. Zaujme i záporák Flek, který však ve druhé půlce nedostane moc prostoru a spíše si jej tvůrci šetří do finále trilogie, ale druhou půlku si rve pro sebe Miguel O'Hara, který mě ze všech postav bavil nejvíce. Překvapí i finální nečekané zvraty, které jsou hodně shocking a celý tenhle film pozvedává na vyšší úroveň, to se mi líbilo. Naopak, co mne trochu zklamalo je velká absence humoru, je to celé až moc vážné a v některých pasážích to zkrátka chtělo okořenit nějakými hlášky, jelikož první půlka se nesla v poměrně pomalém tempu a při druhém zhlédnutí se bojím, aby to nebyla trochu nuda, ale jinak jsem s tímhle nadmíru spokojen. 85% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja som tomu vôbec nerozumel. Výtvarná stránka bola taká špecifická, až mi to od začiatku do konca vadilo. Kebyže chcem vidieť niečo tak brutálne štylizované, prečítam si komiks so Spider-Manom, nepozerám film. V dvojke je všetko inak, ako bolo v (báječnej) jednotke. Akoby ani dvojka s jednotkou nemala nič spoločné. Mňa to proste nebavilo a chcel som to mať čím skôr za sebou, čo bol problém, lebo je to dlhé ako krava (dve a pol hodiny, to vážne?). Bavila ma len Gwen a mimčo. Jednotka bola bláznivá, ale v dobrom. V dvojke to prekročilo hranicu únosnosti a len ma to týralo. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Půl bodu srážím za ten konec, tohle přece není žádný seriál, aby bylo přípustné to během důležitého zlomového bodu ve scénáři takhle sprostě utnout, film navíc není jasně označený, třeba jako „Part 1“ takže jsem nevěděl do čeho jdu a cítil jsem se tak nějak ošizený, nebo možná i hůř, asi jako kdyby mě během úžasného večera plného toho nejlepšího sexu (za posledních pár let) partnerka v půlce vyhodila nahého na verandu a s úsměvným "Přijď zase za rok...“ za sebou zabouchla dveře. A nebyl jsem v tom sám, rodiče v kině se nad tímhle zakončením vztekali jak malé děti a ty jejich malé děti zase byly nepokrytě zklamané – bylo toho celé kino, které bylo ale naštěstí ve středu poloprázdně, ovšem i tak jsem to musel poslouchat, což jen prohlubovalo můj vlastní hněv… Ale víc jak půl bodu strhnout nechci, protože tohle byl veskrze úžasný zážitek. Má to něco pro zoomery, boomery, rodiče i děti, zkrátka pořád se něco děje, film je plný povedených hlášek, ale i procítěných emocí, poselství o významu rodiny (které je díky několika úhlům pohledu zase tak nějak pro všechny), a na poli animace Spider-Man doslova přetéká tvůrčí kreativitou. Dále je to plné popkulturních odkazů, odkazů na další Spiderman filmy, ale hlavně je to první film, který dokázal prakticky a bezchybně použít ten nejznámější Spiderman meme template! Kromě toho utnutí v nejlepším nemám prakticky nic, co bych vytknul, skvěle jsem se bavil, celou dobu jsem seděl přikovaný k plátnu a ani jsem nepostřehl, že to celé trvalo skoro dvě a půl hodiny, naopak, kdyby mi někdo teď řekl, že se můžu kouknout na další tříhodinové pokračování, tak tam klidně jsem třeba až do půlnoci. Tohle byl (stejně jako Paralelní světy) zážitek, další ukázka toho, co dokáže animace, nebo třeba toho, jak se má pracovat s barvami, aby dokonale podkreslovaly atmosféru scén. Nebýt toho konce – ale dost už 9,5/10! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že je to vůbec možné, avšak tvůrci i navzdory všem pochybám zcela dokonale překonali svůj první snímek z roku 2018. Všechno je zde větší, barevnější, dynamičtější a osudovější - přesně tak jak má velikášské pokračování být, nicméně tvůrčí tým zde správně nezapomíná ani na patřičné budování charakterů. Právě ty jsou totiž vyjma epické vizuální stránky tou největší chloubou snímku. Na olbřímí stopáži čítající 140 minut se Vám totiž dostanou takříkajíc pod kůži se všemi svými přednostmi i chybami. Přičtěte si k tomu všemu ještě neuvěřitelnou tryskající fontánu nápadů a drobných pomrknutí směrem k fanouškům a vyjde Vám zcela nekompromisní komiksová podívaná, k níž se budu vždy velmi rád vracet. Co tedy dodat na samotný závěr? Spider-Man: Across the Spider-Verse je ve všech směrech dokonalým filmem. Veškeré myslitelné i nemyslitelné atributy zde fungují jako precizně promazaný stroj, který v kombinaci s nespoutanou vizuální stránkou, dunivým soundtrackem a tíživou osudovostí už teď aspiruje na jeden z nejlepších snímků roku 2023. Tohle zkrátka musíte vidět a prožít každou buňkou svého těla! „Everyone keeps telling me how my story is supposed to go. Nah. I'm-a do my own thing.“ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • V některých částech filmu se stejně jako v komiksech objeví v pravém dolním rohu malý obdélník s poznámkou od autorů. Obvykle představuje nějakou postavu, odkazuje na předešlé komiksy nebo vysvětluje cizí slova. (SpiderBoy)
  • Když Miles probíhá kolem klasického Doctora Octopuse, řekne Doctor svou známou hlášku z filmu Spider-Man: Bez domova (2021): „Hello, Peter.“ (SpiderBoy)
  • Miles Morales a Spider-Punk majú ako jediní odlišnú animáciu v počte snímkov. Miles Morales je jediný animovaný každú druhú snímku. Spider-Punk je animovaný každú tretiu. Ostatné postavy sú animované každú snímku. (ashtarsk)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama