Reklama

Reklama

Kolo času

(seriál)
  • USA The Wheel of Time
Trailer 2
USA, (2021–2023), 16 h 43 min (Minutáž: 54–69 min)

Tvůrci:

Rafe Judkins

Předloha:

Robert Jordan (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Rosamund Pike, Daniel Henney, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Zoe Robins, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Kolo času se odehrává v epickém fantasy světě a sleduje osudy Moiraine (Rosamund Pike), členky neuvěřitelně mocné ženské organizace zvané Aes Sedai, která přijíždí do městečka Dvě řeky. Odtamtud se vydává na nebezpečnou cestu křížem krážem světem s pěti mladými vesničany, z nichž jeden je – jak praví proroctví, Znovuzrozený drak... ten, který buď zachrání, nebo zničí lidstvo. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2021) (S01) 

Překvapení a zklamání zároveň. Po shlédnutí tohoto seriálu mám opravdu smíšené pocity. To, co mě opravdu potěšilo bylo velice propracovaná grafická stránka (lokace, efekty, kostýmy, designy, rekvizity atd.). Dále se mi celkem líbila ta myšlenka boje zla proti dobru, kdy je tu spousta různých frakcí, které mají své agendy. Často jsem si říkal, zda nekoukám na dalšího Pána prstenů, kdy to mělo hodně podobností (skřeti - trolloci, přízraky - stíny, Sauron - Temný, hobiti - taeverni atd.). Bohužel se to ale Pánu prstenů vůbce nevyrovná, kdy to má potenciál, který je naprosto zabitý. Vyskočí tu na vás spousta různých pojmů, postav, frakcí, historie, ale nic není pořádně vysvětleno, kdy člověk tápe a nechápe. To je pro mě jeden hodně velký mínus. Dalším velkým mínusem je herecké obsazení, kdy pár jedinců vám tu sice sedne, ale to nejdůležitější jádro je z větší části hrozné, protože je tu vidět snaha o multikulturalismus, kdy z toho vzniká pak hrozný paskvil. Postavy jako takové kopírují to samé, co herecké obsazení, různé druhy a většiny z nich otravná. Po akční stránce se tady toho člověk moc nedočká, ale přece jenom něco tady je, co celkem stojí za něco, ale obecně se to spíše zaměřuje na dobrodružnou stránku, než boj. Hlavní duchovní myšlenka je opravdu divná, kdy tu máme kolo času, které rozhoduje o osudu lidí, kdy je vše předurčené a tedy nikdo s tím vlastně nic nemůžu udělat a pak tu jsou na druhou stránku svobodné volby, které v rámci toho rozporují. Obecně to zezačátku celkme nadchne, ale postupem času je to takové jednoduché a nudné. Příběhový závěr nakonec poukázal trochu na mix dalších žánrů, které by mohli způsobit příšerný mix. Tenhle počin úplně neurazí, ale má toho bohužel hodně nedoladěného a nezachrání to ani perfektní grafická a hudební stránka. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Přesně jako u první série, vizuál a hudba nemá chybu. Co se příběhu týče, tak se tu konečně začne něco dít více a je to zajímavější. Proto bych tuhle druhou sérii hodnotil o stupeň lépe než tu předchozí. Dočkáme se tu spousty akce, sem tam něco z pozadí hlavní dějové linky a spousty různých strastí, starostí a dobrodužství jednotlivých postav. Jako obvykle je tu spousta frakcí, ale tak nějak se tentokrát autoři krotili a nepřibyde jich tolik, takže se v tom dá slušně orientovat. Trochu se obávám, že autoři trochu více nakousli to, čeho jsem obával u první série ohledně mixu žánrů a velice doufám, že to bude mít v následující/ch sérii/ích dobré vysvětlení, které z tohohle celého počinu nevytvoří úplný paskvil. Bohužel se to v různých scénách dopouští logických chyb (např. lukař úmyslně bojuje na blízko místo toho, aby bojoval na dálku atp.) nebo strašně uspěchaných scén (především ten závěrečný boj na věži). Celkově je tu vidět určité zlepšení, ale ještě je tu spousta věcí na doladění. ()

Související novinky

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Reklama

Reklama