Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Locke & Key je přesně to, co seriálová scéna potřebovala. Oddechová, krátká série o teenagerech, kteří najdou klíče a kolotoč hrůzy začíná. Mělo to něco od středoškolského života, něco od prvků hororu a rodinného dramatu, ale hlavně to mělo výborné, skvěle napsané, sympatické postavy a solidní tempo. Až na občasné stupidní chování postav (nad kterým by se pozastavil i blbec) seriálu nemám co vytknout, každou epizodu jsme dostávali slušnou porci nových otazníků, přinášejících do děje další vývoj, objevilo se i pár monster, schopnosti klíčů byly zajímavé a vizuál nekompromisní. Samotné finále nebylo až tak dusné a velkolepé, jak by se na sérii takového rázu slušelo, ale závěrečný plot twist byl taková nálož, že tady rád půjdu s hodnocením o hvězdu nahoru i přes drobné malé nedostatky. ()

Reklama

lukasch 

všechny recenze uživatele

Tohle není další Stranger Things. Nesympatické a špatně zahrané postavy, které se do jedné chovají jako naprostí idioti. Měli tolik kouzelných propriet a využívali je naprosto nevhodným způsobem místo toho, aby hrdinové vyřídili hlavní zlo už ve druhém díle, na to jsem fakt neměl nervy. V polovině jsem seriál vzdal. PS: Hrozně tomu chyběl nadhled. Zámkovi bydlí v Klíčově a nikomu to nestálo za vtipnou hlášku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba upozorniť, že je to čisto Fantasy a vôbec žiadny Horor. Ani 10 ročné deti by sa nebáli. Nie preto že by boli scény málo strašidelné, ale preto, že tam žiadne nie sú. Čo sa ale týka nápadu, tak môžem len a len chváliť. Nápady o kúzelných kľúčoch sú dobré, len škoda že málo využité. Zamotané je to poriadne, určite sa často nachytáte, že kto je dobrý a kto zlý. Inak mladí herci podali veľmi dobré výkony a ja začínam uvažovať o čom bude pripravovaná 2.séria. Musím pochváliť špeciálne efekty pri vytvorení duchov. Bolo to naozaj krásne spracované a uveriteľné. No teda duchov. Píšem že tam nieje nič strašidelné. Boli to len rozprávajúce priesvitné lietajúce postavy. Rozhodne jeden z najlepších seriálov tohto roka. Bavil som sa sledovaním. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Já, jako člověk původním komiksem nepolíben, hodnotím první řadu tohoto seriálu velmi kladně. Sympatické obsazení, vcelku poutavý příběh, pár lekaček se našlo. Ale i tak tomu něco chybělo. Trochu to celou dobu zapadalo do rodinné podívané, skoro až pro dětské diváky, což je rozhodně škoda. Z celého domu a klíčů by se dalo vytřískat více, ale jak jsem psal už, neznám předlohu. Tak jako tak, spokojenost. Konec nepřekvapil, tak nějak jsem si myslel, že se to stane, přesto i tak skončil zajímavě. Těším se na další sérii. 2. série - 60 % Více méně natahovaná kaše. Až do posledního dílu se skoro nic neděje a mám pocit, že samotní tvůrci nevěděli, jakým směrem se vydat. Hledání klíčů ubylo, akce také a jakmile přijde kýčené finále, tak je vidět menší rozpočet.  A křídla tomu dodala nádech béčkovosti. 3. série - 50 % Bohužel to spadlo do béčkového zpracování. Stalo s to nezajímavým projektem, kde scénář nedává smysl, dialogy jsou úsměvné a příběh vás vůbec nezajímá. Škoda, první sérka mě chytla. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama