Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Klíčov s Bóďou a rodina Zámečků. Chvála lokalizaci. No hlavně jde o adaptaci komiksu, na kterou dost lidé čekali. Je otázka jestli dostali, co chtěli. Já jakožto heretik nemohu hodnotit s komiksem. A i bez něj to není žádná sláva. I přes velmi hladké a skvělé zpracování obrazu a efektů a v technické stránce to vyjde stejně. Problém je, že jelikož je seriál opět stylizován a cílen spíše pro mladší diváky, tak se jednoduše stane, že aby byl děj šťavnatější, tak se postavy jednoduše začnou chovat jako čuráci. A nejednou vás to nesere a bije do očí. Tento seriál se ale může jako jeden z mála pyšnit, že to má nějak mysticky alespoň vysvětleno. Najdou se super momenty a na postavy se skvěle zvyká. Obecně nejde o nijak extra špatný seriál. Spíše není cílen přímo na mě. Splnil však super funkci v tom, že mě asi donutí si přečíst komiks, abych věděl a dokázal si užít původní formát. Druhá série tedy půjde mimo mě. Ne v zášti, ale kvůli tomu, abych si v dobrém vzpomínal relativně a šel na původní obsah. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Na zmiešané odporučenie známych som musel vyskusat tento nový seriál od netflixu. A naozaj zámek a kľúč bol priemerný až podpriemerný seriál. Nepomohol ani dabing. Množstvo postáv a chaotických dejov, niekedy to bolo onicom niekedy zas dobré. Ale hudba bola viac než dobrá. Sú ale lepšie seriály s fantasy tematikou. Moc ma to na druhú sériu , ktorá zrejme bude, nenavnadilo. Ešte slabšie ako predošlí titáni. 2* ()

Reklama

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Philipus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čekám vždycky asi moc. Děj byl dobrý, později bylo i vysvětleno, co a jak, což oceňuji. Ale u jiných skvělých seriálů hltám každé slovo, aby mi nic neuniklo. Tady jsem si stihl i uvařit, sjet sociální sítě, číst knížku. Poslední díl byl hrozně předvídavý, Ellie byla jasná vč. závěru. Občas se stalo, že si postavy protiřečily, ale tak to jsou filmové chyby. Předpokládám, ze konec to nebyl a třeba bude druhá série lepší. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním dílu jsem si říkal, že tohle je super nápad, tohle si užiju. Mít klíče a skoro neomezené možnosti. Bohužel po tolika skoro až debilních a hloupých rozhodnutí protagonistů, dává hlavně v dalších sériích více a více pod kotel akčnosti a dramatu, na úkor fantasy. Což mě docela dost štvalo a chvílema jsem hledal chuť si pustit další díl. Pevně věřím, že 3. série, která je již dějově dost vyčpělá, je konečná a další série nebudou. Největší problém je odklon od hlavního žánru. Za mě spíše po shlédnutí přetrvává mírná hořkost a snad i malé nedoporučení. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama