Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Originální, napínavý, dokonalý a svým způsobem vyjímečný snímek, tak to je přesně Telefonní budka. Joel Schumacher všem dokázal, že do starého železa nepatří a precizně zrežíroval snímek odehrávající se na rohu ulice v jedné telefonní budce. Colin Farrell zahrál výtečně a určitě se jedná o jeden z jeho nejlepších výkonů. Forest Whitaker, Katie Holmes či Randha Mitchell též zahráli skvěle, ale přeci jenom dostali mnohem méně prostoru. Dále bych pochválil pěknou kameru a hlavně perfektní scénář s geniálními dialogy, kterému by slušela nominace na Oscara. Mohu každému vřele doporučit........... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepší Farrellov film.Oneman show a film,ktorý vám musí urobiť radosť.Farrell prakticky nezlezie z obrazovky a neopustí telefónnu búdku,no napriek tomu napätie môžme krájať.Vystrašený Farrell na jednom konci linky a neznáma hrozba na druhom.Svižná 80 min. stopáž,skvelá réžia,zvuk aj hudba,jednoducho film bez slabého miesta.Hovorí sa,že kvalita filmov Joela Schumachera je primo úmerná jeho rozpočtu.Má na konte naozaj excelentný Voľný pád(najlepší film M.Douglasa) a rovnako výbornú drámu 8MM s N.Cageom.Na druhej strane hovadiny za milióny dolárov ako Batman navždy,Batman a Robin alebo Fantóm opery.Nuž Joel,nič v zlom,ale prajem ti čo najmenší rozpočet pre tvoje filmy a pevne dúfam,že tú úpornú snahu pretavíš do ďalšieho nezabudnuteľného filmu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak dobry, aby to melo takle vysoky hodnoceni, mi to neprislo. Nez se Colin dostane do budky, tak je to trochu opruz, ale nastesti je v ty budce behem nakejch peti minut a pak zacne slusny buzerovani. Problem je, ze zatimco cim dal tim vice zoufalej Colin se neokouka, tak reci snipera zacnou bejt postupne stereotypni. A zaver filmu byl vicemene slusnej, akorat tak trochu nelogickej a navic tak nak neni jasna motivace toho snipera. Jeste, ze ma film jen 80 minut, uz takle je to jen tak tak a krapet delsi stopaz by film znicila. Nicmene takle se jedna o napinavej film se skvelym Farrellem. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Jo jako bylo to dobry, o tom zadna, tvl, jen trochu zastaralej koncept, ze jo, urcite se z toho dalo vytriskat vic, hodit to trosku do toho moderniho kabatku a nejaky ty hajtek ficurinky a slo by to, no, napinavy to bylo, no, ale jak rikam, nemuseli stat hodinu a pul v takovy konzerve, no... Odesláno z mého iPhone. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Originální film, který ani na chvilku neztrácí tempo. Tak jako v případě Tábora tygrů i tentokrát se Schumacher spoléhal především na výkon Colina Farrella, který je vskutku vynikající a táhne skoro celý film. Jde vlastně o komorní příběh, ale je v něm náboj, který z něj dělá napínavý thriller, v němž nechybí nápaditost. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Události ve filmu se odehrávají v reálném čase. (novoten)
  • Celý film byl natočen chronologicky, jak se odehrával děj. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama