Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 236)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Dám to nahlas, abys slyšel.“ - „To si snad děláš prdel!“ - „Stu, to nikdy nedělám...“ A přitom je se Stuartovým „psychologem“ taková švanda! Pravda, krapet šibeniční a jde při ní o holý život, ale když nemusíte jako hlavní hrdina, kterému se hroutí existence, stát přikovaný v budce, bavíte se. A jak jsem si možná po prvním zhlédnutí nebyl úplně jistý, tak teď už bezpečně vím, že rozhodně nejde o záležitost na pouze jedno podívání. Ano, přestože jsem už film viděl několikrát a dobře si pamatuju všechny dějové zvraty včetně (libového) konce, pořád si film užívám. Bez ohledu na kvalitu jiných režisérových snímků Telefonní budku Joel Schumacher zvládl prostě parádně. Už s tou délkou to trefil výsostně, ale i tempem, napětím, kamerou, střihem, zvukem, dialogy či herectvím (Farrell předvádí svůj životní výkon a „záporák“ si to zas s přehledem uhraje jen pomocí hlasu)…to vše tvoří takřka dokonalý celek za 5*. „Není to zajímavé? Slyšíte zvonit telefon a mohl by to být kdokoliv. Ale zvonící telefon se musí zvednout, že ano? ŽE ANO?“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si ho zabil?“ – „Povedal si ´áno´.“ – „Myslel som ´áno´ ako že ťa počujem!“ – „Nabudúce sa vyjadruj jasnejšie.“ S hipisáckym režisérom Joelom Schumacherom je to ťažké. Nakrúca super filmy (HRÁČI SO SMRŤOU, VOĽNÝ PÁD, KEDY ZABIŤ, 8 MM), priemerné (NAVŽDY MLADÝ, KLIENT, BATMAN NAVŽDY) a kraviny (BATMAN A ROBIN). Obecne panuje názor, že čím má menej peňazí, tým je lepší. Akonáhle ho produkuje megaloman Bruckheimer, je výsledkom matný akčný triler BAD COMPANY. Akonáhle dostane k dispozícii jeden zablatený vojenský výcvikový tábor s hŕstkou neznámych mladých hercov, je výsledkom takmer nezávislá „špinavá“ (v dobrom) udalosť TÁBOR TIGROV. Tou "objavil" divokého Íra Colina Farrella. O dva roky neskôr si situáciu zopakovali a za mizerný peniaz na minimálnom priestore a s komorným hereckým obsadením za necelé dva týždne strieskali hitchcockovský vulgárny triler v TELEFÓNNEJ BÚDKE. Čo by sa stalo, kebyže idete po ulici, v telefónnej búdke zvoní telefón, zo srandy dvihnete slúchadlo a zasnený hlas Kiefera Sutherlanda vám oznámi, že ak zložíte, zastrelí vás, lebo vás práve má na muške snajperskou búchačkou? Zápletka hravo stačí na skromnú 81-minútovú (ne)dĺžku a šialene sústredený Farrell zasa dokazuje, aká je škoda, že si nevie vyberať dobré filmy; ak sa mu raz za čas zadarí, JE sa na čo pozerať, dočerta. Rozpočet je vedľajší. Záleží na nápade, všetko odhodlanom hercovi a k improvizácii naklonenom režisérovi. Kino Považan 2003 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úžasný thriller, který mě položil na lopatky. Herecký koncert Colina Farrella a mrazivého hlasu Kiefera Sutherlanda mě už napoprvé přikoval k plátnu a nasázel do hlavy několik... ehm pouček. Tak třeba se mi od té doby špatně lže a už jsem přestal volat z telefoních budek. Opatrnosti nikdy není dost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Děkuji Telecomu/Télefonice O2, že z okolí mého stahuje telefonní budky. Já jsem takový debil, že bych byl také schopen zvednout bezprizorní hovor. Až na to, že nejsem takový frajer jako Farrell. Jo, se mnou by to "tamten" měl setsakra lehké. A tenhle film to má taky lehké, jelikož vše tu šlape jak má a takřka vše se vyvedlo až nevýdaně výtečně. Především pak atmosféra. Takovou bych v běžné pražské budce těžko našel. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell v roli nažehleného frajírka, jehož perfektně tepající kariéra se začne sypat ve chvíli, kdy se z tahajícího za nitky stane loutka sama, mě v tomto filmu přiměl zapomenout na svoji bezprecedentní vizáž, natolik bylo jeho herectví strhující. K čemu bych ale měla menší připomínku je inventura hříchů. Nevím, jak vy, ale já neznám šmejda, který to o sobě ví, který si svoje levárny připustí, je schopen je sesumarizovat v té nejhustší možné míře a pod takovým presem perfektně zformulované vypustit z úst. Paradoxně je právě tato scéna mou nejoblíbenější:-)). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 143krát. (novoten)
  • Scéna, kdy je Pamela (Katie Holmes) zabraná při jídle v restauraci, byla natočena během pauzy a herečka o tom nevěděla. (don corleone)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno