Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde Basinger ostala oblečená a dokonca nikoho nepreblafla, pritom Basinger je známa hrou nielen na basu, ale hlavne na trombóny. Inak akčná jednohubka bez brutálne napínavých sekvencií, bez prekvapení, len to preletí, ale cez kratšiu stopáž to naozaj ide svižne a primerane zábavne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se docela vyděsil, co si to na mě debutující Morgan ve scénáři připravil, protože hlavní únos vybafne dřív než se rozkoukám a hned zkraje připraví nesnesitelně (a téměř nesledovatelně) hysterickou Kim Basinger a hejska Chrise Evanse, balícího zpátky svoji expřítelkyni. Nakonec je z toho ve výsledku směska, která střídá výtečně vygradované napětí s logickými lapsy a do toho všeho přidává i středně vysokou horu klišé. Naštěstí se nám z hejska postupně vylíhne sympaťák, takže jsem měl komu fandit a hlavně díky právě Evansovi mám z Cellularu dojem lepšího průměru. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Libový surfař bez handsfree, Basinger s pytli od erteplí pod očima, Yun-Fat Macy bez párátka a učitelsky přísný pohled Stathama jako pojítko mezi snímky Crank a Cellular - v jednom je potřeba udržet adrenalin, ve druhém signál a hlavně víčka.. Ellis natočil lehce zapomenutelnou toboganovou jízdu pro děti, co vás na konci vyplivne do velmi plytkého bazénu a jak praví reklamní slogan, že Nokia spojuje lidi, tak já jsem byl po dobu 94 minut spíše dočasně nedostupný. A myslím, že i kdyby zavolali později, spojení se nezdaří.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Scénarista Telefonní budky nám poněkud zrecykloval svůj předchozí nápad a rutinér Ellis ho zpracoval. Spousta nehorázných klišé, nijaké herecké výkony a antisympatický hlavní hrdina dělají z tohoto snímku skutečně nudnou záležitost. Bohužel ani tradičně výtečný Macy či obyvykle "cool" Statham nemají šanci snímek odtáhnout na svých bedrech, jelikož i oni se zde topí ve vodách průměrnosti. Nezajímavý snímek, který nic nového nepřináší a i to stokrát viděné nabízí ve formě horší než-li konkurence. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller na ukrácení nudného večera. Stárnoucí Kim Basinger v roli unesené ženy, jejíž jedinou záchranou je mladík, kterému se jakousi podivuhodnou telkomunikační záhadou dovolala z rozmláceného telefonu poté, co zázračným způsobem spojila dva drátky. Pokud nebudete přemýšlet nad takovými detaily, čeká vás 90 minut celkem svižné podívané. Mě spíš než mladíček Chris Evans zaujal "zlý muž" Jason Statham a pobavil mě William H. Macy a jeho proměna z otráveného policisty na odchodu, kterého žena natírá pleťovými maskami, na téměř akčního hrdinu, který to v závěru všem natře. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • Honička na střeše banky a konec filmu podkresluje píseň "Sinner Man", jenž (krom mnoha dalších snímků) byla použita i ve vyvrcholení filmu Aféra Thomase Crowna (1999). (Lasskoun)
  • Snímek měl původně tzv. turnaround status, což znamená, že studio vlastnící práva se ho vzdává, a tak si film může zakoupit jiné studio. Takto se dostal Mobil ze Sony do New Line Cinema. V této pozici se však neocitnou jen filmy, které nejsou úspěšné, pochodili takto i Černý jestřáb sestřelen či Traffic: Nadvláda gangů. (imro)

Reklama

Reklama