Reklama

Reklama

Zombi Holocaust

  • Itálie Zombi Holocaust (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zombie! Kanibalové! Šílený vědec! Tento film má vše, co správný fanda hororu potřebuje štěstí. Malý, zdánlivě idylický ostrov kdesi ve východní Indonésii se stává dějištěm strašlivých událostí. Šílený doktor O´Brien zde ve svých laboratořích provádí nelidské pokusy s nevinnými domorodci i jejich mrtvými těly. Situace se vyhrotí po příjezdu čtyřčlenné expedice, pátrající po tajemném božstvu zvaném Kito. Vše směřuje k nevyhnutelnému střetnutí zombie s kanibaly! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zombíci a kanibali v jednom filme! Nápad hodný génia! ;-) Rozkošný trash. Ešte stupídnejšie ako väčšina týchto talianskych zombi/kanibal sračiek, s haldami samoúčelnej nahoty a mizerných (ale nadšených) gore efektov. Svojím spôsobom sa mi to páčilo snáď ešte viac ako Fulciho Zombi 2. Fulci je síce omnoho lepší režisér, ale toto akosi lepšie odsýpalo a zdalo sa mi to dejovo bohatšie. To, že ten dej je neopísateľná volovina, je teraz vedľajšie. Bavil som sa. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jedno mi nedá spať - že bol tento film nakrútený v rovnakom roku, ako Fulciho Zombi 2 a Deodatov Cannibal Holocaust. Ide totiž o klon oboch scenárov, doplnený ešte námetom šialeného vedca, ktorý tvorí na tajomnom ostrove humanoidné zombie-kreatúry (a lá The Island of Dr. Moreau). K tomu si pripočítajte sexy blondýnu, ktorá sa stále a všade vyzlieka, hrdinu typu Harrison Ford/Belmondo a kopec veľmi detailného gore. Poteší tiež vidieť kanibalov a zombie pohromade v jednom filme! Ako taliansky trash je Zombi Holocaust neodolateľný. Brutálny, nechcene smiešny a s neodmysliteľnou dávkou sexu. Pokiaľ tento žáner žeriete a príťažlivosť podobných filmov posudzujete podľa frekvencie stupídnych dialógov, úrovne príšernosti hudby a počtu litrov krvi, zombíkov a kanibalov, ste na dobrej adrese. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi fanoušky špatných filmů, budete se stoprocentně bavit. Příšerná, řekl bych "edwoodovská" režie, křečovité dialogy, příšerné "herecké výkony"(v tomhle ohledu vyniká zejména černošský herec s uměleckým jménem Dakar, ve Fulciho Zombi 2 hrál doktorova pomocníka Lucase, tady opět stejnou postavu, tentokrát se jménem Moloto). Gore efekty nejsou špatný, hlavně je jich hodně a nemusí se na ně dlouho čekat. Jinak podobnost s Fulciho Zombi 2 je do očí bijící (stejné hlavní postavy - dvě ženský a dva chlapi, blonďák a vousáč,stejný podivinský lékař a jeho černošský pomocník (Dakar :o))) juchů!), podobný scenář, točilo se na úplně stejném místě), ale není překvapivá, vzhledem k tomu, že na tom dělali stejní producenti a stejní tvůrci make-upů a speciálních efektů. Celkově vzato, bylo to tak špatný, že jsem se u toho slušně bavil. Víc, než u Fulciho "bratříčka", ačkoliv ten je samozřejmě filmařsky o dvě třídy výše. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rád si pozriem talianske zombícke masakry, no takmer vždy musím skonštatovať „dobrá atmosféra, odporne dobre zvládnuté gore, trápne herecké výkony a sprostý scenár“. ZOMBI 2 sa mi páčil, detto podobné spriaznené kúsky (DÉMONI, DOM PRI CINTORÍNE, BEYOND, všetko 80%), ale čo je veľa, to je veľa. ZOMBI HOLOCAUST sa ani nesnaží tváriť, že je niečím viac, než len brakovou, schválne odpadovou a krajne poklesnutou hororovou zábavou pre najzaprisahanejších fanúšikov, či skôr už až fanatikov, talianskej hororovej tvorby. Výprava je blbá (zopár stromov ešte džungľu nerobí), masky zombíkov blbé (akási... pokrčená... handrička, nalepená na tvári) a k scenáru sa radšej nemienim vyjadrovať vôbec. Toto rozhodne nie je žiadne „povinné čítanie“, iba ak, tak slúži na doplnenie základného vzdelania. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/148333/Zombi-Holocaust-40.html ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej horurek, kterej sice neni dvakrat strasidelnej, ale aspon tu neni nouze o krev a vnitrnosti. V podstate od zacatku do konce se tu tahaj streva a zerou organy, na druhou stranu, neni zde nic skutecne originalniho, ale aspon je tu toho hodne. Jinak cely je to takovej slepenec mezi Cannibal holocaust a Zombi 2, pricemz nejdriv mame Cannibal a kdyz uz to zacne bejt po nakejch 50 minutach unavny, objevi se zombici a film razem zacne pripominat Zombi 2. Co se tyce masek zombiku, jedinej rozdil mezi nima a domorodcema je v tom, ze maj na sobe par roztrhanejch hadru a pytel uspinenej od blata na hlave. Moh bych filmu vytykat neoriginalitu, spatny masky zombiku, nic moc herecky vykony, nic moc hudbu atd., ale neudelam to, protoze film v podstate splnil moje ocekavani a je se docela dobre bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Talošský kanibalský krváky z osmdesátých let. Viděli jste jeden, viděli jste všecky. Tento je ještě ozvláštněn šíleným doktorem a jeho prapodivnými výtvory, jenže oproti třeba Cannibal Holocaustu (kterej nepovažuju za horror, ale spíš "nastavení zrcadla společnosti") je to slabota. Špatně natočený, špatně zahraný, špatně namaskovaný, špatně napsaný, špatný. Nejvíc jsem měl asi dost, když na začátku v nemocnici najdou rozsekanýho chlápka na místě, kde měl být jen uzdravující se pacient a veškerá reakce pomalu přišedšího doktora je, kdyže se to stalo (ostatně už předtím před studenty odpitval mrtvolu, které nějaký znuděný manikér uřízl ruku). Žádnej úlek, žádnej vztek, nic. Prostě pijánko, jako by to byla běžná událost :) Pak se mi taky líbily dialogy, který tedy stojí opravdu za to. To jsou humorný perly, aniž by to někdo zamýšlel jako hlášky. Bomba prča, ale jenom poprvý. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Cannibal Holocaust, který jsem viděl krátce před tímhle snímkem, Zombi H. je neškodná krvavá trashová zábava, která není nějak dobře natočená, herci jsou hodně špatní, ale díky tomu, že si na nic nehraje a má slušné tempo, potěší. A hlavní (pohledná) hrdinka je skoro pořád nahá, což se taky cení. :o) ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně upocené toporné NIC. Kanibalí tralalí... Nicotně o ničem. Italsky... - - - P.S. Chudák Obitus napsal na přebal dvd s touhle srajdou - mimochodem vydanou firmou >Řitní výtěro< v kvalitě xté kopie čtvrtstoletí staré videokazety - (cituji): "Gore v každé minutě!..." Sic! Hm, asi koukal na jiný film. Ani se nedivím, že tu mistr >poplácávač< nemá k téhle pitomosti žádný komentář. Jen ty alibistický tři hvězdičky... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Márnica. Ktosi kradne mŕtvolám končatiny. Neskôr sa ulakomí na srdcia. Vrchný lekár nechce do toho zaťahovať políciu, obávajúc sa o stratu dobrého mena ústavu. Krutosť záhadných zohaviteľov tiel sa však stupňuje. Nakoniec sú muži zákona povolaní. Príčinu sa snaží zistiť aj lekárka a antropologička. S jej pomocou sa podarí prísť na stopu záhadnému kultu. Sídli na jednom z indonézskych odľahlých ostrovov. Obýva ho divoký kmeň, ktorý nemá rád votrelcov. Donedávna šlo o kanibalov. Ideálna premisa pre film so špičkovým názvom. Evokuje ním totálne vyhladenie a život po smrti. Dej samotný k tomu pridáva aj konzumáciu ľudského mäsa, očí a vnútorností. Ďalší dej je zbytočné rozoberať. Kto chce pozrie si. Neprehlúpi, gore efekty sú spolu so ženskou nahotou výživné. Masky a zvuky zombíkov komicky strašidelné. Zaujímavosťou bol posunutý vzťah živých mŕtvych, ktorí sa v 99% zombie filmov správajú ako spomalené kreatúry, vôľou absolútne odtrhnuté od akejkoľvek reťaze. S výnimkou reťazovitej túžby po krvi živých. Tu plnia úlohu užitočných a na slovo poslúchajúcich pomocníkov ich stvoriteľa - šialeného doktora. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Holocaust je označenie pre agresívnu politiku systematického, štátom podporovaného prenasledovania a hromadného vyvražďovania určitej skupiny obyvateľstva. Predpokladám, že tvorcovia tohto nízkorozpočtového horroru vôbec netušili, čo toto slovo znamená. Vo filme "Zombi Holocaust" sa totiž žiaden holocaust nekoná. Myslel som, že to bude ukrutný masaker oživlých mŕtvol. Ale je to len nezmysel o šialenom doktorovi, ktorý robí svoje zvrátené experimenty na izolovanom, exotickom ostrove uprostred tlupy primitívnych kanibalov. * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Zombi kam se jen podíváš" :) Na 80 roky viac než solídne. Až som prekvapený, ako na mňa tento "Holocaust" vypálil. Každopádne, hlavne pre skalných fanúšikov subžánru, nie Slávie ;) - 60% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava, která se veze na Fulciho Zombi 2. Stejné lokace, stejné interiéry, dokonce i filmový štáb. Ovšem, jak už samotný název napovídá, Girolami byl o něco odvážnější a nezůstal jen u Fulciho. Do svého řádně krvavého koktejlu zamíchal i Deodatův Cannibal Holocaust. Pod rukama mu tak vznikla zajímavá příchuť, plná přínosných dialogů, žravých domorodců a soldního gore se skvělým soundtrackem navrch. Na druhou stranu, některé efekty ´sou opravdu odfláknuté. A nejvíce to odnesli chudáci ghúlové, kterých je tu naštěstí poskromnu. Tvůrci se totiž soustředili pouze na obličejové masky a se zbytkem těla už si nelámali hlavu. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o trash nehorázných rozměrů, přece jen by ho každý hororový fanda měl vidět. Vznikl ve stejném roce jako Zombi 2 a Cannibal Holocaust, nicméně vydělávání na případné záměně názvů je to nejmenší, co dnes diváka může trápit. Především - filmu rád odpustím nedostatky, pokud je přebije svými klady. V tomhle případě by člověk čekal úchylnou porci gore, ale dostane jen porcování srandovních paňáců, figurínu s ulomenou rukou a statisty (srandisty?) s bramborákem v obličeji místo zombíků. Všechno se topí v nudě, odfláklosti, lacinosti a stupiditě, závěr je megaklišé. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie mezi kanibaly (Zombies unter Kannibalen - jak zněl výstižně název v německé distribuci). Kdysi se mi film líbil mnohem více, ale i po letech jsem si ho opět užil. Uznávám, že Zombie 2 jsou o něco zábavnější, přesto mám rád i tuhle klasiku. Zhanobené mrtvoly v nemocnici, tajuplný ostrov, šílený doktor, zvrhlé lékařské experimenty, hladoví kanibalové (a opět si nejvíce pochutnají na vnitřnostech...nechápu...jistě, je to kvůli atraktivnosti ve filmu. Není nad čerstvě vytažená střeva.) a šourající se zombie. Prkenné herecké výkony a jedna fajnová nahatka. A že to připomíná Fulciho až moc (i na vydloubnutí očiček dojde)? Aby ne, když se na produkci podílela Fulvia Film. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tradičný príbeh a spracovanie tej doby, niečo podobné a zhruba na rovnakej úrovni ako je Zombi 2 od Fulciho z roku 1979. Určite je viac filmov tohto žánru, ktoré sú si podobné, mňa hneď pri sledovaní napadol práve Zombi 2. Tieto 2 filmy sú si celkom dosť podobné napr. čo sa týka exteriérov, príbehu, spracovania atď... Avšak u Zombi Holocaust sa režisérovi asi málilo a tak pridal k zombiekom aj kanibalov + nahota žien taktiež nechýbala. Príbeh Zombi Holocaustu sa začína celkom hustým, atmosferickým začiatkom v pitevne. Tento úvod je dosť dobre urobený, navnadil ma, ale potom to už trochu viazlo. Už v spomínanej pitevne sa podarí odhaliť jedného zmrda, ktorý sa pohráva s mŕtvolami (napr. odrezáva im ruky, kuchá im hrudník apod. avšak pre svoju zvrátenú potrebu). Je odhalený, začína vyšetrovanie a až jeho znak (tetovanie) na hrudi kmeňa Kito, dá vyšetrovaniu a expedícii ten správny smer. Kolísavý hororový výkon v ktorom bolo minimálne v prvej polovici na škodu, že sa nerozviedli ďalej tie nechutnosti do väčšej gradácie. V závere sa to trochu zlepšilo v tomto smere + nemôžem filmu nedať 1* grátis za holé scény (nebolo ich veľa, myslím že 3), avšak tá posledná kvetinková sa mi moc páčila. Priemer žánru, 3*. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nejen Fellini nebo Visconti ale i Zombi Holocaust je italskou klasikou v tom pravem slova smyslu :-). Divák v něm najde uplně všechno. Osvědčený vypravěčský postup vzatý jako přes kopírák z kultovních Cannibal Holocaust a Zombi 2. Duc duc hudba, pomalé tempo, příšerné prkenné neherecké výkony, vesměs špatné masky a v neposlední řadě plíživé zombíky a střava požírající kanibaly. Idealní film pro pamětníky masitých 70-tých let a zároveň dokonalé studijní učivo pro nováčky, teprve objevující tento žánr, v celé své kráse. Ano Zombi Holocaust je italskou klasikou se vším všudy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Roztažená Delli... to jsme vidět chtěli!“ Šermovat cizím termitem „trash“ nebudu, libozvučnější „škvár“ postačí. Viděno v rámci Horror married challenge, pro doplnění filmového brakového vzdělání. Jak říkám, škvár, ale dá se u toho pochechtávat. Plytkému scénáři i hlubokým dialogům, omalovánkovému gore a „vědecké laboratoři“ s hliněnou podlahou, v rozpadající se barabizně. Zaujala i jednoduchost transplantace mozků, takříkajíc na koleně. TRA-SH-OCK WINDOW: [][] Co, kromě 5 kilometrů umělých střev, mě zaujalo? Ꚛ Umělecké střevo lidožroutů, viz jejich bodypainting. Ꚛ Kamenný obětní oltář typu Spread widely. Ꚛ Využití potenciálu Alexandry Delli Colli, která se svlečená snad už narodila. Ꚛ Nešvary zombíků, už tenkrát! Chvíli mátohy, pak sprinteři a přestože bezmozci (!), plní sofistikované úkoly, např.: „Chyťte ho a přivažte na operační stůl![][] Jen jedno mi uniklo. Kdo vlastně rumpálem narovnal ten obětní kámen s roztaženou Lori, čímž ji v očích lidožroutů pasoval na Vedoucí kantýny? Dvakrát zamručím a rukou nad tím mávnu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o skvělý horor,který má sice spoustu nedostatků,ale mám tu šíleného vědce a kamera ukazuje jak provádí svoje pokusy,zombí mají svůj charakteriský projev,vrčení. Tušil jsem,že kanibalové vs zombíci bude fakt dobrej nápad,nedostatek je ten,že režisér odfláknul jejich finálový souboj. Za to film obsahuje slušnou porci gore a nahá Alexandra Colli může bejt zatraceně dobrej důvod,abych dal jednu hvězdičku navíc. Film není nudný a slabý jako Cnanibal Holocaust nebo Ženy od hluboké řeky,kde se zmohli jen na chabé násilí a nudu,tady byla dost silná akce. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Řeknu to na rovinu i trash se musí umět točit!! Všichni zatracují Fulciho, ale na tomhle filmu je krásně vidět, jaký on byl v tomhle ohledu "génius". Ta pokleslá zábavá plná špatných herců, štiplavých gore efektů a nahého násilí se taky musela umět točit. Girolamiův pokus o kombinaci Fulciho Zombi 2 a Lenziho Kanibalů dopadl katastrofálně. Pusťte mi do žil Fulciho a to hodně rychle! ()

Reklama

Reklama