Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Turner je internetová celebrita s miliony sledujících na vlastním kanálu „Únik z reality“. Často natáčí živá videa a všechno zveřejňuje na Youtube. Na oslavu desátého výročí svého kanálu se Cole, jeho přítelkyně Erin a přátelé Dash, Samantha a Thomas vydali do Moskvy, aby se zúčastnili únikové hry, kterou Dash zorganizoval s pomocí Alexeje Koslova, bohatého ruského Coleova fanouška. V Moskvě se setkají s Alexejem a stráví večer v pochybném klubu. V den spuštění hry vezme Alexej Coleův telefon a připojí ho k sledovacímu systému, aby jej mohl živě vysílat pro jeho fanoušky. Alexej varuje skupinu, že úniková místnost je extrémní a nepředvídatelná. Co je reálné? Jak přežít a uniknout? (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (84)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Bezskrupulózně vyloupit jedinečnou a novátorskou Hru, osadit ji mimořádně nesympatickým buzerantem a partičkou toporných slizáků, zretardovat ji do slaboduchosti pro Instakokoty a ani nepřiznat kredity pro Ferrise a Brancata, to se jednoznačně musí ztrestat zmrdi! Už teď se děsím, kam až ta vykrádačská modermentizace zajde příště. Nabízí se hned třeba dva progelovaní mentálové, fackující se na TikTrotlů, aby se nakonec ukázalo, že to vlastně byl jen jeden schizomentál, co mezitím rozpoutal neomarxistickou apokalypsu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $163,881Tržby Celosvetovo $3,839,142▐ Ďalší béčkový prúser z Escape Room, ktorý vykráda všetko o čo len mohol zakopnúť, fakt zbytočne prekombinovaný naivný podes. /15%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, jen škoda, že se vše neodehrává v ESCAPE ROOM, protože tam to bylo nejnapínavější. A ten konec mne překvapil...⭐⭐⭐ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zbytečný film, který vykrádá lepší Escape Room a jediné, co jej mohlo spasit je gore, ale ani toho se téměř divák nedočká. Hlavní hrdina je hvězda sociálních sítí, který rád posouvá hranice, aby získal více followerů a vydá se do Moskvy, kde se dostane do Escape Roomu, který ho i jeho přátele může stát život. Escape Roomy jsou celkem fajn, ale překvapivě se jim režisér věnuje dohromady tak 30 minut a ta omáčka okolo už tak zajímavá není a jediná věc, která film posouvá alespoň do průměru je závěrečné rozuzlení, které je celkem nečekané. Kdo rád podobné filmy, tak by filmu mohl dát šanci, zbytek může mávnout rukou. Příběh**, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí***. 5/10: ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Človek by ozaj očakával väčšie potoky krvi či odtrhnuté ruky, nohy, keďže ide o námet, ktorý si to vyslovene žiada. Vyslovene zlá táto jednohubka ale nie je, pričom na jeden krát, je bezproblémov skonzumovateľná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dostal ku správnemu snímku - Follow me. Tento námet mám veľmi rád - skupinka ľudí a pred nimi úlohy, ktoré treba plniť, aby sa zachránili. Neskôr však z toho vznikol akýsi krimi mišmaš. Ja som skôr za jednoduchosť a osvedčenú schému na báze nejakého psycho týpka. Záver ale celkom prekvapil. Ale keď si to tak človek spätne prehrá, aj tak príde na to, že to bola len taká nelogická konina. No v tom prvom momente fajn. Privítal by som však drsnejšie gore. Priemer. 60/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na to kolik už podobných filmů o únikovkách vzniklo je tenhle kousek celkem koukatelnej. Scéna s páráním břicha byla asi nejefektivnější. Závěrečnej twist možná překvapí ale určitě není nikterak originální. Ikdyž najít v dnešní době film s originálním námětem a pointou je téměř nemožný. Většinou vše už bylo k vidění někde jinde. Rozhodně mi to sedlo víc než poslední viděnej film na téma únikovky Escape Room: Tournament of Champions(2021). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

(Az)buk(a) v akci. Úniková hra v Rusku zláká týpka a hvězdu sociálních sítí, který ve své nesympatičnosti trumfne i politické špičky, k načerpání materiálu pro svůj vlog. A jak to tak bývá, dostane za vyučenou. Režisér Will Wernick ani ve svém druhém režijním počinu téma únikových místností neopouští. A ani tentokrát nikterak nepřidává na brutalitě a gore. V podstatě přichází s variací filmu Hra s Michaelem Douglasem, případně vykrádá i sérii Hostel. Originálně orientovaný film neshledávám, načež až příliš spoléhá na to, že mu divák skočí na špek, což je jeho podstata. Pointa každému soustředěnému divákovi dojde záhy, takže žádné velké uzemnění v závěru se nekoná. Nicméně mně přišlo poměrně zajímavé vidět vzorek idiota internetu v akci, přičemž jeho ego se postupně zmenšuje, až je z něj málem sympaťák. Parta kolem něj také nikterak herecky škodlivá, režijně a technicky na úrovni, hororových sekvencí není přehršel, po závěrečné pointě je v podstatě jen jedna skutečná. Podobně vystavěných snímků vzniklo povícero, úniková hra situovaná do Ruska má až bizarní rozměr. Keegan Allen a spol. se zhostil svého šálení diváka adekvátně. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Netuším, či rozhodnutie dať do príbehu takto nesympatické postavy bol umelecký zámer a ide tak o ďalší level kritiky, aká sa nám tu naskytuje. Tipujem ale, že nie, a teenagerom bude práve tento typ postáv po vôli. Follow me síce priamo reaguje na technologickú súčasnosť, scenáristickými fintičkami ale skôr zapadá do neskorších deväťdesiatych rokov, prípadne do tých nultých. Asi len tí najprihorenejší diváci neodhalia zásadný zvrat polhodinu pred koncom. Tu sa ale našťastie dočkáme aj pointy číslo dva, ktorá by mala prehĺbiť onú kritiku, nakoniec ale vyznie naivne polopatisticky. Je otázne, prečo expozícia pri tak krátkom filme trvá cca trištvrte hodinu, na druhú stranu je ale prehliadka Moskvy možno zábavnejšia, než stokrát obohrané hororové klišé. Film sa určite dá v pohode pozrieť, len sa treba zmieriť s tým, že okato vykráda minimálne tri filmy, respektíve aj celé série a paralely by sa našli aj s ďalšími dielami, nechcem ale žiadne z nich spoilerovať. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně nejlepší "únikovka", kterou bych si klíďo zopakoval v kině. Follow Me, mi připomenulo jak SAW (pasti a úkoly) tak HOSTEL (mučení). Prostředí a atmosféra vězení bylo naprosto dokonalé, nechybělo napětí, jen škoda, že už tady nedošlo k nějaké šťavnaté smrti (nepočítám hledání klíče v břiše mrtvoly, ale scéna to byla skvělá) a jelikož jsem rozmazlený, tak i mučení za mě mohlo být brutálnější, když už teda + tu chyběla nějaká čuňačinka, pěkných holek na párty bylo dost =) Finále (trošku inspirace ve slavném Thrilleru s Douglasem) jsem neprokoukl, nebo spíš jsem ani nechtěl, protože sledování jsem si užíval, relaxoval a bylo mi v celku jedno kdo, co a proč, takže jsem byl mile překvapený, jak to vlastně celé skončilo. Jo, za mě paráda, krásná čtyrečka. (483. hodnocení, Full HD) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno to bude vyzerať divne, no mňa "Follow Me" absolútne nenadchlo. A môže za to najmä fakt, že ide o skutočne príšerne napísaný film, ktorý nemá jedinú originálnu kosť vo svojom tele. Nevadí mi, že film má byť Escape Room. Vadí mi fakt, že celý film je niečo, čo už sme spracované mali a buď to bolo urobené lepšie, alebo to aspoň malo nejaký náznak nejakej kreativity. Vnútorne som si to zhodnotil, že keď si dáte dokopy filmy ako sú "Escape Room", "The Game" a "Fear Inc.", tak tu máte výsledok. Možno je tam zakomponované ešte aj niečo zo "Saw". Bohužiaľ každý zo spomínaných filmov svoje robotu spracoval lepšie a vedel nejakým spôsobom nechávať ma v napätí. Zachytil som tu v komentoch, že mnohých prekvapil záver. Mňa úprimne nie. Nebudem hovoriť čo sa stane, no položte si aspoň otázku - "Koľko toho vlastne reálne vidíte sa diať?" Film sa snaží byť inteligentnejší než v skutočnosti je a toto je výsledok. A ak už aj chceli ísť tou cestou, ktorou sa film rozhodol, mohli to spracovať o niečo inteligentnejšie. Je cesta ako sa to dalo a možno veci nemuseli dopadnúť tak ako dopadli. Lenže úprimne neviem čo si daná osoba z toho všetkého sľubovala? Viem, že chodím okolo horúcej kaše, no ťažko sa mi o tom hovorí ak nechcem dávať na film spoilery. A keď film uvidíte, tak tomu porozumiete. Štve ma, že som to dokázal predpovedať, štve ma, že náš hlavný hrdina má strašne veľa spoločného s hlavným hrdinom z filmu "Fear Inc.". Vnútorne mám pocit, že práve ten sa stal hlavným zdrojom inšpirácie pre tento film. A úprimne ani to nebol veľmi dobrý film. Nemyslím si, že je to to najhoršie čo som kedy videl. Povedal by som, že Holland Roden je celkom v pohode a film má niekoľko schopne spracovaných momentiek a vie byť miestami vizuálne celkom grafický a silný, no scenár je pre mňa skutočne bieda. Podľa mňa otrasne napísané. Hodnotenie: D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viac horor než poriadny thriller, ktorý pozliepal niečo dobré z Hry o prežitie - Saw a ďalších filmov ako Hostel. Aj preto je ten sľúbený záverečný zvrat málo prekvapivý a navyše človek si nenájde postavu, ku ktorej by mal blízko, čiže mu je osud všetkých ukradnutý. Kto nemá napozerané filmy, ten sa dožije prekvapenia a bude hodnotiť vyššie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kombiance Saw a všemožných escaping her v mizerném a nudném zpracování s otravnými herci a absencí napětí, které mohlo výsledný dojme trochu zachránit. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Escape room. Sice herci dost nesympatičtí, ale jinak uvěřitelný film ve stylu Saw, který má ideální stopáž a fajn finiš. Za mě parádní hororová jednohubka. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Musím dát 5 hvězd protože to je dělo, je pravda že jsem někdy od půlky měl příběh přečtení, a na 90% sem si byl jistý jak dopadne ale i tak konec mě šokoval a dostal, pecka film, po dlouhé době obrovská spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika s únikovkou, která se zvrtne. Záleží na tom, kdy film prokouknete. Nepovažuji se sice za žádného génia, ale nejasné tušení jsem začal mít krátce po příletu do Ruska a asi tak půlhodinu před koncem jsem si už byl jistý. Díky tomu mi bylo celkem jedno, co se na obrazovce odehrává a z mého pohledu by bylo zábavnější, kdyby Wernick přiznal barvu hned na začátku. V rámci očekávaného zvratu byl ještě jeden menší, který trochu překvapil, ale na druhou stranu zase nedával moc velký smysl. Kromě mého oblíbeného Paši to nemohli vytáhnout ani herci, protože se tu sešla partička slušně nesympatických ksichtů. jediné, co tomu nemohu upřít, je tempo, díky kterému se to dá vydržet, ale to samo o sobě film nespasí. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu Escape roomov, ktoré i keď majú prijateľnú stopaž, stačilo keby mali 20 minút. Skôro hned od začiatku som vedel kam film speje a tak ten záverečný zvrat má nemal šancu prekvapiť. Veľmi dlho sa tam len vykecava a až keď prídu na rad ruský protagonisti to ma aspoň nejaké to napätie. Ale videl som toľko podobných filmov a aj lepších, že nič vo filme ma nemohlo ani prekvapiť tobôž nie šokovať. Aspoň keby nešetrili gore omáčkou alebo aspoň ukážkovým múčením. No, ale ani to tu nedokázali naplniť. Len čistý priemer. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto mohol byť posledný film na ktorý som zašiel do kina pre prvou vlnou kupónovej privatizácie (alebo pandémie nám starším sa to už nejako pletie) ale na moje vlastné šťastie nebol. Nesympatické postavy, vykradnutý dej z iných filmov, bububu Rusko a tak neskutočne nečakaný koniec že prekvapil iba režiséra (samozrejme ani jeho nie, lebo toto čakal asi každý) iba podčiarkli neuveriteľne slabých úvodných 26 minút počas ktorých som mal chuť film vypnúť. Ďalší výstižný komentár grizly007... ()

Reklama

Reklama