Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie v Beverly Hills čelí rozmáhajícím se loupežným přepadením, po kterých lupiči vždy zanechají dopis s označením písmena z abecedy a uvnitř obálky nějaká čísla. Policisté Andrew Bogomil, Billy Rosewood a John Taggart musí, kromě řešení případu, čelit i hlouposti svého nadřízeného Harolda Lutze. Lutz se chce velmi zalíbit starostovi města a to situaci poněkud komplikuje. Billy Rosewood má známého u federálů a požádá o pomoc. To má za následek, že Lutz Bogomila suspenduje a Rosewooda a Taggarta přeřadí k dopravní policii. Cestou domů je Bogomil těžce postřelen a na místě činu zločinci opět zanechávají dopis. Tuto zprávu se dozvídá Axel Foley, policista z Detroitu a Bogomilův přítel. Neváhá a pod záminkou řešení svého případu okamžitě odlétá za Bogomilem a hodlá zjistit, kdo to jeho příteli způsobil. Rosewood a Taggart mu budou pomáhat. Vzhledem k tomu, že ke zločinu byly použity naprosto neobvyklé náboje, Axel a jeho přátelé brzy zjišťují, kdo je vyrobil. Jejich kroky vedou do střeleckého klubu vlastněného Maxwellem Dentem, který má mnoho oblastí zájmu a mimo jiné je i naftovým magnátem. Manažer klubu Charles Cain přiznává, že náboj vyrobil, nicméně odmítá jakoukoli vinu na loupežích. Bogomilova dcera Jan pracuje v pojišťovně a zjišťuje, že Dent má finanční potíže. Neplatí pojistky kromě jediné, a tou je pojištění jeho závodiště koní. Axel v Bogomilových věcech nalézá důkazy, že Bogomil byl Dentovi na stopě, ale zatím neví, co Bogomil zjistil a kvůli čemu se ho pokusili zabít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý Policajt si se svým předchůdcem v ničem nezadá a přesto, že jaksi zmizela ona lehkost prvního dílu, kterou vystřídalo rychlejší tempo, byla by velká škoda si nechat toto pokračování ujít. Možná není ukázkové, ale rozhodně vysoce zábavné. Scéná s "králíčky", míchačka, Rosewood! - minimálně stejně zábavné, jako první díl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Druhy Policajt v Beverly Hills sa ocitol pod reziserskou taktovkou Tonyho Scotta /ten mal dovtedy na konte len Top Gun a horor Hlad/. O cosi viac ukecane, logiku to taktiez nema bohvieaku /zaverecny utek cca 20 chlapov so samopalmi pred dvoma policajtami/, ale o zabavu sa stara hlavne Axl Foley so svojimi hlaskami, dostatok akcnych scen a Brigitte Nielsen. Slabsie vsak, ako jednotka. 70 % ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harold Faltermeyer : 1. Shakedown - Bob Seger [4:01] ,2. In Deep - Charlie Sexton [4:14] ,3. Hold On - Corey Hart [3:32] ,4. Cross My Broken Heart - The Jets [3:43] ,5. Be There - Pointer Sisters [4:44] ,6. I Can't Stand It - Sue Ann [4:09] ,7. All Revved Up - Jermaine Jackson [3:59] ,8. Better Way - James Ingram [4:05] ,9. I Want Your Sex - George Michael [4:16] ,10. Love/Hate - Pebbles [4:04] ,11. 36 Lovers - Ready For The World [4:00] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zase jedna príjemná nostalgická spomienka na 80-te roky, kde vôbec nejde o dej alebo herecké výkony. Kvalitatívne v podstate na úrovni jednotky, teda pokiaľ si dobre spomínam, bolo to už dávno. Po desiatich rokoch si ešte stále pamätám na fór s dlouhejma velkejma ptákama. Zlaté herecké obdobie Eddieho Murphyho a Scottova prepríprava na jeho žánrový vrchol v podobe Posledného skauta. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Už mě ty vaše plky unavujou, Foley! Jestli mi do tejdne nedáte nějakej důkaz, tak vás nasekám do psího žrádla!..... Najlepší diel z trilógie. Je najvtipnejší, najakčnejší a najzábavnejší. Na vyššie hodnotenie to však u mňa aj tak nestačí. V týchto akčných krimi komédiách totiž vznikli aj lepšie kúsky. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Po úspěchu prvního dílu Policajta v Beverly Hills chtěl Paramount z filmu udělat televizní seriál. Eddie Murphy (Axel Foley) se však nechtěl vracet zpátky na televizní obrazovky, a tak nakonec vzniklo další filmové pokračování. Pokusy dostat na obrazovky seriál proběhly znovu v roce 2013, kdy byl dokonce natočený pilotní díl, v němž byl hlavní postavou syn Axela Foleyho (Brandon T. Jackson). Seriál ale nakonec nevznikl. (becki_tu)
  • Axel (Eddie Murphy) se v jednom klubu představuje jako Richard James. Jde o jméno Murphyho kamaráda z hudební branže, který mu produkoval jeho hudební album "How Could It Be" z roku 1985. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama