Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Krátce po zhlédnutí prvního dílu, jsem se nemohl dočkat, až uvidím další díl této série. Byla to pro mne premiéra, takže jsem si dopředu nezjišťoval žádné informace a celý natěšený se tedy vrhl na dvojku. Úvod v autobuse mě příjemně navnadil a vypadalo to, že ani tentokrát neodejdu zklamán. Jenže to jsem ještě netušil, co bude následovat. Dvojka není vyloženě špatným filmem, ale je prostě jiná než Cravenova jednička a popravdě minimálně o třídu horší. Přece jenom jsou zde do očí bijící rozdíly a některé mi dost vadili. Zvláště fakt, že většina herců podala dost mizerné výkony a hlavně hlavní hrdina mi nebyl ani trochu sympatický. Vlastně se ani nedivím, že jeho herecká kariéra byla tak krátká. Byl prostě hrozný. To samé v bledě modrém se dá však říci o většině jeho kolegů a kolegyň, ze kterých vyčnívala jen Kim Myers – no a ta u mě zabodovala hlavně svým vzhledem. Za zmínku určitě stojí i filmový otec hlavního hrdiny, ale jinak to byla celkem bída. Navíc ať se na mě nikdo nezlobí, ale celé mi to přišlo tak trochu „přiteplené“. Zvláště pak pasáž v gay baru a nutkání neustále ukazovat polonahé těla některých aktérů (no především jejich zadnice). Naštěstí tu byl starý dobrý Freddy, který ač neměl moc prostoru, tak Robert Englund opět exceloval. Jednotlivé vraždy sice nebyly moc nápadité, ale zas tu máme explodujícího papouška, z břicha vylézajícího Freddyho a nechybělo ani ono pověstné OKO v hrdle…Díky tomu se dočkáme několika záchvěvů toužebně očekávané hororové atmosféry a i špetky toho napětí. Což je taky jeden z důvodů, proč tomu dám alespoň průměrné ohodnocení. Sice to nebylo nic extra, ale zas až tak velký průser to taky nebyl. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale tenhle díl byl prostě takovej divnej. Už si z něj moc nepamatuji ani nějak nemám chuť si ho připomínat, ale přišlo mi, že ze sérií to má tak maximálně společné jméno Freddyho Kruegera. Jinak nějakou tu hororovou atmosféru to nemá ani náhodou. V podstatě mi přišel dobrej jenom ten konec z tou panikou na jakémsi večírku jedno stylový ušlapání a celkem dobrej závěr s tím autobusem. Jinak zvláštní film. Toť vše.40% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak já tomu asi nerozumím. První díl ode mě dostal dvě hvězdy z milosti za námět, protože to byl prostě první díl. Ale u druhého dílu jsem měl co dělat, abych mu nedal hvězdy čtyři (dost možná to zkazil až závěr, které fakt u filmů tohoto typu nemusím a scéna na konci mejdanu, která pokazila celkově tajemné vyznění Freddyho pomsty). Vždyť ty charaktery byly i celkem sympatické. Pokud nepočítám úvodní scénu v autobuse, dlouho se nestane žádná vražda. Máme tu v podstatě tři postavy plus Freddy, se kterými se dá skutečně dobře sžít. Kritizujete tu špatné dialogy, trapnost a tak dále a tak dále, ale fakt nechápu, proč tak činíte zrovna u tohohle filmu a neděláte to u ostatních Elm Street filmů, Pátků třináctých, Halloweenů, Vřískotů a vlastně téměř čehokoliv, co vás napadne v tomhle subžánru. Freddyho pomsta na tom není o nic hůře, ba naopak, neboť hlavní postava není, s výjimkou úvodního baseballového utkání, považována za největšího loosera, vlastně si ho všichni váží a chtějí ho vyslechnout, i když jedná jako blázen, což nebývá obvyklé. Vztahové záležitosti nejsou tak uboze nereálné, jak většinou bývají...vlastně celý snímek mi přišel celkem nezvyklý v jednotlivých detailech, já to vidím jako změny k lepšímu, protože tyhle filmy většinou nesnáším, ale je to asi přesně důvod, proč tu na to kydáte hnůj vy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato čast je slabším článkom serie,lebo viac ma bavil Freedy keď kosil decká v snoch,nie prevtelením do niekoho druhého,ja si myslím že tato čast je samostatná kapitola.A bolo v nom veľa dialogov ale malo akcie a o strachu s tohoto dielu sa nedá moc povedať.A hlavná postava M.Patton prosím vás kde ste ho vyhrabali?Strašný herecký výkon. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Autor prvního filmu Wes Craven odmítl režii druhého dílu, protože nikdy neplánoval pokračování a nelíbil se mu ani námět, ve kterém Freddy (Robert Englund) manipuluje s postavami a nutí je k páchání vražd. (HellFire)
  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)

Reklama

Reklama