Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

kitano 

všechny recenze uživatele

Niej to vobec zle, avsak je tu par veci, ktore celkovy dojem dost kazia. Zakladny pribeh je zaujimavy a niektore momenty z neho skvelo tazia, avsk scenar by potreboval "mierne" doladit a to iste aj dialogy, ktore su obcas (ehm, dost casto) vystizne povedane trapne a to plati dva krat ak ich predvadza HROZNA hlavna predstavitelka. Zaver filmu tiez "nepotesi" (je hrozny). ALE. Napriek tomu ma film, hlavne koli zaujimavemu napadu (freddy na vrazdenie pouziva bezmocneho teenagera) vskutku mrazivu atmosferu a niektore sceny s Freddym hravo predcia aj tie z jednotky, hlavne co sa tyka kvality efektov. A Freddy je hadam este viac demonicky ako v jednotke. O nejakom extra sklamani sa v mojom pripade neda hovorit. (6.6/10) ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s Freddym a už je o něco slabší, přesto se mi dvojka pořád líbila. Dvojka už v režii Jacka Sholdera. Tohle už jsem viděl poprvé na Nově a nebo možná tenkrát ještě z videopůjčovny. Ten první dabing a asi je jedinej, tak to ještě úplně dobře nenamluvili. Jsou tam ještě slyšet hlasy amerických herců ale ten český dabing je prdel, zvlášť u postavy Rona Gradyho (Robert Rusler) - Ten dabér zněl jak buzerant ale vůbec nevím jak se ten dabér jmenuje. Prostě nějakej neznámej. Úryvek z dabingu jeho hlasu - Takhle on se ukájí a vytlouká buzerantský putyky, takový kluci jako si ty se mu líbí. Hele co ta tvoje bohatá kočička? Děláš jí to každou noc? 🤣 Buzerantský putyky a sám mluvil jak teplouš :D A takhle ten dabér zní furt po celej film jak největší buzna :D Grady měl v pokoji dobrej plakát Stray Cats. Lisa (Kim Myers) byla sexy, pro tu jsem měl slabost. Líbil se mi ve filmu Clu Gulager v roli otce Jesseho (Mark Patton). A stejně jako pátý díl Pátek třináctého, je tenhle díl Freddyho ze stejnýho roku jako horor Návrat oživlých mrtvol a hraje v něm další herec z Návratu - Clu Gulager. Atmosféra pořád dobrá, gore a efekty taky ujdou. S dvojkou jsem spokojenej. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od své averze k sequelům, tak mi tahle dvojka přijde překvapivě dobrá, a kvalitativně zcela srovnatelná s jedničkou, ne-li dokonce o chlup lepší v budování astmosféry. Speciální efekty nemají chybu, je tam hromada černého humoru, který mě hodně baví, a na Kim Myers se kouká minimálně stejně dobře, jako na Heather Langenkamp. Akorát u toho děje mi přijde, že není moc originální, a taky mi zde vadí Mark Patton, resp. jeho krajně nesympatický osmdesátkový zjev; těch 80 minut zde ale uteče jako nic a člověk se slušně pobaví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojka není žádná sláva ani žádnej průser. Některé masky jsou hodně povedené, v závěru ty různé psí nebo kočičí hlavy byly dost dobrý. Atmosféru snímku dotváří výborná hudba Christophera Younga, kolikrát jsem měl pocit, že se dívám na Hellraisera. Jinak je to občas docela nuda. A oproti jedničce je hlavní ženská postava aspoň hezká a dá se na ni dívat. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)
  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama