Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejoblíbenjší díl z celé série,je to fakt,žádnej kec. Freddy tu má jakousi divnou masku,zvláště co se týče očí. Jinak skvěle funguje coby horor. Klidně by fungovala jako jednička,neschází jí tajemno a velké napětí,Freddy před finálem sejme vlastně jen dva lidi a pak dva na tom večírku a jeden je ušlapanej v davu,takže si vlastně vystačí i s minimem mrtvých. Stopáž je přesná,tak aby toho nebylo moc ani málo. U mě Freddy boduje nejlépe,děj soutředěn na hlavního hrdinu a né pak jen na krvavé efekty jako ve trojce. Dvojka u mě sklidila můj největší obdiv a líbí se mi daleko více než kultovní jednička. Hudba je také ze všech dílů nejlepší,zvláště jedna melodie je fajň,celkově film jde i jinačím směrem. Zhmotnění přes Jessiho a né jen. Nesmí usnout nebo mě dostane. Schrnuto,dvojka je u mě ta nejlepší. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

1, 2 Freddy jde, 3, 4 už zavři… Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se jen ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když následující díly zaujaly víc. Především hned ten následující. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce hodně průměrný film. Sice chápu, že se tvůrci nechtěli opakovat a proto změnili pojetí celé postavy Freddyho Kruegra. Ten už nevraždí sám, ale skrz oběti svých snů. Bohužel tento pokus o originalitu filmu vůbec neprospěl. Film je strašně předvídatelný a nechtěně vtipný. No ale několik dobrých scén by se tam našlo. Hlavně ty s Kruegrem, i když Kruegrova postava spíš baví než děsí.. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení probíhalo od 26. června do srpna 1985 v Kalifornii. (Varan)
  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)

Reklama

Reklama