Reklama

Reklama

Letuška

(seriál)
  • USA The Flight Attendant (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie
USA, (2020–2022), 11 h 58 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Steve Yockey

Předloha:

Christopher A. Bohjalian (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michiel Huisman, T.R. Knight, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, David Iacono, Michelle Gomez (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana, pojednává o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Protože se bojí zavolat policii, pokračuje ve svých ranních aktivitách, jako by se nic nestalo, a přidá se k ostatním letuškám a pilotům cestujícím na letiště. V New Yorku je vyhledána agenty FBI, kteří se vyptávají na její nedávné mezipřistání v Dubaji. Zoufalá žena, která stále nedokáže poskládat střípky z oné osudné noci dohromady, začne přemítat o tom, jestli by mohla být vrah. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Arkagas1989 k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2020) (S01) 

Obyčejná letuška se v letadle seznámí se sympatickým cestujícím, se kterým stráví noc a ráno se probudí v posteli vedle jeho mrtvoly. Z noci si díky alkoholismu nic nepamatuje, ale je přesvědčena,  že ho nezabila. Z pokoje s mrtvolou utíká, ale v myšlenkách ji začíná pronásledovat dotyčný mrtvý, který ji hezky vytmavuje, že ho tam jen tak nechala. Na scénu se dostává žena, o které si myslím, že je vražedkyně a případ začíná vyšetřovat FBI. Všechno se hezky zamotává, letuška chlastá první ligu a začíná pátrat na svou pěst. Díky tomu se jí ale zjevuje i její minulost a začíná chápat spoustu věcí. Je to taková svižná oddechovka s nádechem thrilleru do pozadí k úklidu, nebo dělání dalších činností. Že bych u toho byla přilepená a nemohla se odlepit a věnovala celou pozornost jen tomu, to ne. Je to ale seriál, u kterého nemusíte přemýšlet, protože když začnete, pochopíte, že hodně věcí je tu blbost. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Upřímně mě druhá série bavila mnohem víc, než první. Cassie podstupuje léčbu a tvrdí svému okolí, že už se rok nedotkla alkoholu. To samozřejmě není úplně pravda, ale všichni jsme jen lidi a každý máme nějaké přešlapy. Po první sérii a jejích událostech se z Cassie stává tajný agent CIA, která ale i nadále má svou standartní práci letušky, protože jejím hlavním úkolem je sledovat cíl na cestách.  Nebylo by to ono, kdy se vše totálně nezamotalo a Cassie nezačalo zase harašit v hlavě, takže místy je to dost zmatený, ale vtipný, místy je to úplně jasný, ale dost smutný. Není to ani komedie, ani thriller, ani detektivka, je to prostě příběh, který tak nějak plyne, ale žádný wow efekt se nekoná. Jako oddechovka na pár večerů to funguje, ale že bych si ji někdy měla nutkání pustit znovu, to asi ne. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Reklama

Reklama