Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Gumítci s hopsinkovou štávou vs. zlý kníže Igor, který vždy dostal na pořádně na frak ;) Vždycky jsem si chtěl taky trochu loknou té šťávy, abych skákal několik metrů do výšky.... jeden z seriálů mého dětství (alias jeden ze seriálů, který za něco stojí, ne jako teď ty hrozný novodobý náhražky). 95% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější animovaný seriál mého raného dětství. Disneyovská klasika s krásnou českou znělkou a libovým dabingem. Ignor a Stoupa jsou samozřejmě největší frajeři. Pořídila jsem si DVD a bylo mi skoro do pláče, když jsem se s gumovými medvídky zase po letech uviděla. Epizody mají ale klesající tendenci a po zhlédnutí celého seriálu musím hvězdičku ubrat. S dětmi se ale na "Gumídky" vždycky ráda podívám :). ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama