Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tři tygři nie sú mojou šálkou kávy, pretože z 10 scénok ma pobavia tak 2. V podstate humor v štýle Tele Tele. sKORO NA mizině je však vec iná. Zo začiatku to má síce pomalší rozjazd, kde najviac poteší sám seba parodujúci Langmajer. Kvalitatívny zlom, smerom hore, nastáva od dielu Zával. Poslední tri časti humorom gradujú a sú vrcholom celého seriálu. Gondíková a predovšetkým Neužil (skvelá paródia vážneho herectva) výborne oživili už existujúcu squadru. Záverečný diel, Noemova archa, je naozaj čerešničkou, kde dokonca aj Rosenberg má vtipné momenty. Ak by som hodnotil práve len záverečné tri časti, tak dám 4*. sKORO NA mizině poskytlo hercom priestor urobiť si zo seba prdel a oni túto príležitosť využili s chuťou. Keď zoberiete do úvahy okolnosti vzniku a skutočnosť, že vtipnosťou natrháva diery všetkým českým pokusom o komédiu za posledných x rokov, tak klobouček. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kolečko je možná obrpíča, ale bez skoro na mizině bych prosmál o několik hodně minut svýho života míň a to by mě kurva mrzelo. Langoš absolutní TOP. Vašek Neužil versus Štěpán Kozub, naprosto vynikající. Druhá série ještě přebijí tu první v humoru. "Já když nevím co mám udělat, tak stáhnu kalhoty a jdu prcat ."  Díl Zával mě rovněž odrovnal. Nikdy bych neřekl, že Lanošovi nedělá problém veřejně si ze sebe dělat prdel, ale zvládá to i s Adélkou, která je btw. těžce sexy mimořádně kvalitně. Opravdu spojení Ostrava - Praha vymyrdlo nejlepší humor za posledních x let. Já snad pojedu za Langošem do Pyšel a pak rovnou za Vavou a ve finále se nechám dorazit od Štěpána Kozuba a celé té "mírovské" party. Tohle je nejnakažlivající mutace humoru od dob Menšika, i covid a jeho slavná delta můžou jen tiše závidět. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavné, první díl je lepší než druhý. Třetí mě ještě čeká. Vtipy a narážky opravdu pobaví, Langoš je prostě komediální herec čím dál více. Reální partneři jsou i partneři v sitcomu (Gondíková, Merkner) - Merkner je těžce v piči, ze své alternativně založené manželky, jen ten záběr beze slov říká vše :-D. Pro vulgarismus se nejde daleko, ale je toho dost i na mě a to jsem Ostravak. EDIT: Třetí díl dovršil první vlnu korony, ale na podzim začala druhá a tím pokračuje i seriál. Bavili mě i další díly, zatím poslední je na "šachtě" s Vašutem :-): "Sto roků v šachtě žil, mlčel jsem..." ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"Nehraju, vole! S váma nehraju! Je mi třiapadesát! Jak sis mohl myslet, že budu hrát tvýho dědu, vole?!" - "Ježiš, tak neřvi, já jsem nevěděl, že je ti třiapadesát. Tak jako hrál jsi v Postřižinách s Vašáryovou, tak jsem myslel, že jseš starší prostě..." - "To byl Schmitzer, vy kreténi. Schmitzer!" :D Snesitelnější, než Tři tygři. Pořád se sice humor ostravské partičky zakládá hlavně na tom, že si vzájemně vulgárně nadávají, ale na rozdíl od většiny jejich skečů je to ucelenější, důstojnější a snaží se to o i nějaký ten příběh. Štěpán Kozub a Jiří Langmajer tomu nasazují korunu. :D ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Vždy som fandil nezávislému divadlu. A MÍR je v tomto absolútny jednorožec. Najmä vďaka neskutočným hercom (za mňa najmä Kozub je asi najlepší československý herec posledných rokov), ale hlavne Albert Čuba má môj obdiv za to čo robí a aj vďaka tomuto miniseriálu (ktorý mimochodom nie je vôbec zle natočený) mal čím svoj ansámbel nakŕmiť počas tejto covidovej situácie. A že si dokázal odtrhnúť od vlastnej papule iba aby to celé prežilo je v mojich očiach demonštrácia toho ako môže vyzerať "veľký človek". Ps: ostatní dvaja nespomenutí z troch tigrov (Ferro a Polák) tiez neskutoční sympaťáci. Celé dobré. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama