Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak jsem nečekal, ale přesto mě průměrnost celého snímku trošku zaskočila- rozhodně se jedná o zatím nejslabší Spielbergův film, jaký jsem viděl. Ale přesto bych ho v žádném případě úplně nezavrhoval. Vždyť už jen ústřední hereckou pětici je radost sledovat, především Hoffman a Williams vdechli svým rolím srdce i duši a jen jejich zásluhou vizuální stránka zcela nepřeválcovala tu příběhovou. Spielberg si chtěl evidentně udělat radost a natočil velmi pohodové a veselé dobrodružství, které u mě sice na vyšší hodnocení nedosáhlo, ale vzpomínat na něj budu vždy jen v dobrém. 65% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...TAK A KTO SOM?" ,,TY SI NEJAKÝ PREJAV FREUDOVSKÉHO KOMPLEXU A SÚVISÍ TO NEJAKO S MOJOU MATKOU, ALE PREČO MÁŠ KRÍDLA? MÁŠ PEKNÉ NOHY A SI PÔVABNÉ STVORENIE, LENŽE JA ANI NEVIEM, KTO BOLA MOJA MATKA. SOM SIROTA, DROGY SOM NEBRAL A 60. ROKY SOM PREŠVIHOL AKO OBYČAJNÝ ÚČTOVNÍK." __ Pamätám si, že keď som ,,Hooka" prvý raz videl niekedy na začiatku milénia (možno ešte na konci 90. rokov), bol som skôr sklamaný, že miesto veľkého krvavého pirátskeho dobrodružstva som dostal detskú fantasy, o ktorú som nejavil záujem, zvlášť keď som na príbehoch z Krajiny-Nekrajiny nebol nikdy odchovaný. Pripomenutie po toľkých rokoch ma napokon utvrdilo v tom, že napriek najkritickejšiemu nazeraniu je ,,Hook" solídnym dielom, ktoré najväčšmi ocení (americké) detské publikum. Udeľujem mu priemerné hodnotenie nielen z hľadiska obsahu, ale tiež preto, že tieto ,,nostalgické obzretia sa za bezstarostnými detskými časmi" nemám rád a dávam si veľký pozor, aby som sa im vyhol aj v osobnom živote. Možno povedať, že Spielberg z pozície už úspešného režiséra si jeho realizáciou jednoducho chcel zaspomínať na detstvo a postava dospelého Petra v sebe nesie niekoľko odkazov na neho samého. Kde má svoje nedostatky obsahové spracovanie, ukazuje svoje kvality starostlivo odvedená formálna stránka, ktorá nielen vďaka výbornej robustnej výprave (,,Hook" mal vyšší rozpočet než neskorší ,,Jurský park") ale tiež za prispenia zvoleného nasvietenia a práce s kamerou dáva filmu špecifickú, ľahko melancholickú atmosféru voňajúcu ozaj čímsi vzdialeným. Hoffmanv úlohe známeho pirátskeho kapitána nie je zlý, no pri inom prístupe by sa z neho dalo vykresať snáď ešte viac, zato Williamsove hlášky zosmiešňujúce fantáziu detí sú na nezaplatenie. V rámci našich podmienok špeciálne oceňujem pôvodný český dabing z roku 1992. (11 597 hodnotenie, 285. komentár k filmu) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už pěkně dlouho jsem neviděl poctivý rodinný film, kde vše jede podle šablony, kdy otec jen pracuje a děti mu musí připomenout, že na světě je toho mnohem víc. Ne, možná jsem jich pár viděl i minulý rok, nicméně si teď žádný nemůžu vybavit. Za to na tenhle film jen tak nezapomenu. Hook totiž ztělesňuje vše, co má rodinný fantasy film mít a ještě něco víc, když skončí, vy sami se cítíte, že jste opět malé děti, které nemají starosti a které si hrají v nekonečném světě plné vaší fantazie. A už za tenhle pocit prostě musím dát plný počet. Ani se k tomu nepotřebuju ohánět skvělým castingem či kouzelnou hudbou nebo precizní režií. Zkrátka a dobře, některé filmy si musíte k sobě pustit, aby vás okouzlily. Tenhle to svedl. 100 %. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Jedna z najobľúbenejších rozprávok môjho detstva. Aj dnes si Hooka pozriem veľmi rád. Mnoho ľudí tento film kritizuje, vraj je to najslabší Spielbergov film. Ja tvrdím, že je to výborná rozprávka. Pridajte výborné herecké výkony a vizuálnu stránku a dostanete film, ktorý si vychutnáte, ale nesmiete ho brať úplne vážne. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama