Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 15

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 15

Recenze (148)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl Želví nindži z počátku 90. let, kteří dnes působí spíše úsměvně, a proto jsem byl vzhledem k povaze příběhu - tj. v hlavních rolích se objevují čtveřice želváků a jejich krysí "papá" - rád, že tentokrát sáhli tvůrci po animovaném formátu. Vedle netradičního vizuálního ztvárnění zaujmou noví Želví ninjové také díky místy peprnějšímu, ale stále dětem přístupnému scénáři, které celkem slušně "podojil" potenciál želvích hrdinů. Film má ideální stopáž, nenudí a nabízí velké množství vizuálně podmanivé a přehledné akce. Snad jen škoda, že jsem v kině viděl dabovanou verzi. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Nové želvy by strašně moc chtěly být něčím jako animovaný Spiderman a vézt se na jeho vlně originality, ale vychází jim to jen z části. Akce je povedená a soundtrack dvojky Reznor, Ross doplněný o známé klasické songy je dokonce výborný, ale zbytek už taková sláva není. Humor ve vší své mladické rozjívenosti moc nefunguje a animace by se sice dala nazvat osobitou a originální, ale mě osobně nepřišla moc hezká a v některých momentech je dokonce přímo odpudivá. Na želvách sem jako dítě vyrůstal a i když už za ty roky vznikl bezpočet verzí, tak osmdesátkový animák a první dvě hrané verze z devadesátek zůstávají nepřekonány...60% ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem "Želv Ninja", ale pamatuji si, že jsem viděl několik kreslených filmů. O animovaný restart této série bych se nijak zvlášť nezajímal, ale po spokojených ohlasech, kterých se mu dostalo, a také mě zaujal po vizuálně jedinečné a dynamické animaci ve stylu "Spider-Verse" či posledního "Kocoura v botách". Styl animace filmu je velmi dobrý, i když jinak to pro mě dopadlo smíšeně. Nicméně je rozhodně dostatečně zábavný a příjemný, takže jsem si jistý, že jeho cílová skupina dětí a fanoušků "Želv Ninja" se bude velmi dobře bavit. Film přináší chytrý příběh o původu želváků, včetně toho, jak vyrůstaly a jaký mají vztah k lidem. Nyní jsou želvy teenageři a musí zastavit zmutovanou bytost jménem "Superfly", která chce se svým zločineckým syndikátem zabíjet lidi. Stylizovaná animace je stejně jedinečná a poutavá, jak vypadá v trailerech, s širokou škálou různých animovaných záběrů a krajin, které vytvářejí vizuálně jedinečný a ohromující zážitek. Film je místy vtipný a chytrý, i když některé pokusy o humor končí zklamáním na straně dětinskosti. To asi není u rodinného filmu s označením PG nečekané, ale rozhodně se zdá, že některé pokusy o komické odlehčení působí nuceně a druhořadě. Vývoj želváků je trochu nedopečený, i když fanouškům to asi příliš vadit nebude, protože postavy už znají a mají je rádi. Film má svižné tempo a měl by mladší děti do příběhu důkladně vtáhnout. Ve výsledku mi tento film přišel jako dostatečně zábavné zpestření a jsem si jistý, že bych si ho užil lépe, kdybych byl fanouškem "Želv Ninja", ale pro mě to ani zdaleka nedosahovalo kvalit třeba loňského "Kocoura v botách" (stylem animace ani jinak), a to i přes velmi pozitivní recenze. /60%/ ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Nickelodeon Movies | S týmto som uspokojený a výsledok mi príde dostatočne dobrý na to, aby som bol spokojný, ale v ďalšom dieli korytnačiek chcem viac osudovosti, viac emócií a hlbšie spoznávanie korytnačiek zvnútra. Tento film mi príde totiž miestami trocha plytký, nezabrdáva do živého a neriskuje dostatočne, ako napríklad tohtoročný Spider-Man a porovnavám to naschvál, pretože animácia je založená na podobnej technológii. A hej, aj tá animácia mi prišla miestami trocha pretemnelá, inak ale super. Celkovo dobré. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Artard 

všechny recenze uživatele

Dlhodobo slovenský dabing žije ako pacient vo vegetatívnom stave, len ho kŕmia a prebaľujú, ale po tomto čísle so sedlákom Rytmusom by som ho už fakt odpojil od prístrojov a v pokoji mu priložil vankúš na tvár, lebo fakt už aj opitý bezdomovec tancujúci na námestí ma väčšiu úroveň, úplne mi to pokazilo film. A kiná by sa mali spamätať a dať aspoň jedno blbé predstavenie v originálnom znení, nech si nemusím hovoriť že som si mal radšej za tých 10 eur zaplatiť lobotomiu, keďže to by bola určite príjemnejšia záležitosť. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno