Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 7

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (146)

Othello 

všechny recenze uživatele

Mám to sice z druhé ruky, protože jsem se jim doposud úspěšně vyhýbal, nicméně co vím, tak hrané, či vizuálně revidované verze dospívajících ninja želviček trpěly vždy zkrátka na to, že, nehledě na všechny motivy o tom, jak jsme vlastně všichni ve výsledku stejní (kreténi), tak převod okrunýřovaných strunatců do antropomorfizované podoby a následně je vybavit ninja schopnostmi a charakterem nezvedených teenagerských fracků prostě působí strašidelně a groteskně. Tato poslední snaha o aktualizaci tohoto 80s/90s dětského fenoménu (ano, jsem též vinen) si s tímto problémem snaží poradit tak, že v jeho světě je groteskní všechno a všichni, takže ty hnusný mutanti tam tak nějak přirozeně zapadají. Jedinou výjimkou je April O'Neil, což mi přijde vtipně zcestné, protože ta zde má zastupovat svojí uvědomělou, zapálenou středoškolskou outsiderkou hned několik ostrakizovaných menšin zároveň, protože je míšenkou mezi asiatkou a afroameričankou, je výrazné postavy a ještě levák, přičemž ale jako jediná osoba ve filmu není nijak stylizovaně disfigurovaná, takže všechny tyto její "odchylky od normálu" působí paradoxně jako disfigurace. A to je přesně ta past do který se snadno spadne, když se pět scénáristů a bůhví kolik lidí do toho ve výsledku ještě kecalo, snaží spatlat dohromady odpoutaný, divoký frackovský scénář, ale zároveň být uvědomněle progresivní. Mutant Mayhem se snaží aktualizovat nindží želvy do současného teen úzu, zachovat jim přitom jejich pouliční špinavost a mluvit řečí dnešních středoškoláků. A tady působí jak Steve Buscemi se skateboardem na rameni a tričkem "Rock Band", protože je naprosto zřejmé, že tohle psali lidi, kteří vyrůstali v úplně jiné době než je ta současná a o dnešních dospívajících mají šajn tak možná v rámci svých předsudků když projíždějí autem kolem nějaké střední školy. Scénář tak je takovou nesypatickou kombinací neustálého popkulturního odkazování v neurotickém vtípkování ala druhý Deadpool s takovou tou vožvejkanou progresivní dušínovinou. Oba tyhle přístupy se navzájem bohužel nijak neobohatí ani nevykrátí, jenom jsou o to více otravný. A největší škoda to je proto, že ten film vypadá NAPROSTO FANTASTICKY!!! a Reznor s Rossem se tady dost urvali ze řetězu a přišli se svým snad nejtvrdším soundtrackem vůbec. Absolutně nechápu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsme se s tvůrci úplně nepotkali a rozhodně počítám s možností, že nové Želvy ninja mi prostě nesedly a vám sednou o poznání víc. Tak to chodí. V každém případě z kina jsem odcházel s pocitem nejen ztraceného času, ale i ztracených iluzí, protože na želvácích jsem v devadesátých letech vyrůstal, miloval je skoro až fanaticky (čistě z praktických důvodů jsem chtěl být Donatello, protože klacek člověk najde kdekoliv na rozdíl od meče) a pokud kvůli tomu moji rodiče museli trpět jako já dnes v kině, tak se jim zpětně strašně moc omlouvám. V každém případě verze Setha Rogena, pro jehož humor mám jindy slabost, mě obešla velkým obloukem. Zaprvé jeho Želvy ninja mi připadají na pohled skoro až odpudivé. Chápu, že jde o stylizaci, osobitost a tak podobně, přeci jen bych však u filmu asi neměl mít pocit, že koukám na nedodělek nebo vtip z Robot Chicken roztažený na hodinu a půl. Je to ošklivé. No a není to ani moc zábavné, protože humor tu obvykle zastupují scény, v nichž se čtyři želváci překřikují tak moc, že jim není rozumět a jen se čeká na to, až je April, Tříska nebo někdo jiný okřikne. Akce má svoje momenty, především úvodní vybíjení garáže, ovšem jakmile se dostanou na scénu mutanti, jde do kopru i tohle. A výsledkem je nenápaditá, nudná a celkem hnusná věc, na kterou se budu pokoušet co nejdřív zapomenout. Ale jak říkám, třeba se vám vizuál líbí a třeba v tom uřvaném bordelu slyšíte, o čem si hrdinové povídají. A třeba zjistíte, že si povídají i o něčem zábavném. Já to podruhé zjišťovat nehodlám ()

Reklama

.baris. 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém nových Želv tkví podle mě v tom, že moc nevědí, co od sebe chtějí. Na pohádku pro malé děti je to moc akční, divoký a rozeřvaný, málo pohádkový a i animace odpovídá spíše starší cílovce. Na film pro velké děti a dospělé je to ale moc dětský s příliš prostou zápletkou. Animace je asi cool (třeba želvy jsou za mě vizuálně v pohodě), ale občas je to za mě "cool" až moc. Příběh je jednoduchý, jakžtakž funguje a drží pohromadě, vtipy už jsou ale o poznání horší (zasmála jsem se jednou, aneb "podepiš mi dítě"), tam se snímek sype. Úplně nejhorší je dabingový pokus o převedení původních narážek do českého prostředí, to je naprostý peklo. Poslední půlhodinu už jsem navíc dost často koukala na hodinky, protože jsem se prostě a jednoduše nudila. Úplně špatný to není, ale k fakt dobrýmu to má tedy hodně, hodně daleko. ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto překvapený, nečekal jsem, že nový reboot série Želv Ninja bude takhle skvělý! Vůbec se nepovažuju za hardcore fanouška této značky, ale trailery mě natolik zaujaly, že jsem se rozhodl dát tomu šanci a přesně tohle bych doporučil udělat každému. Je to naprosto svěží a originální pojetí tohoto světa, strašně hodně dělá animace, která je naprosto úžasná. Ano, inspirace Spiderversem je očividná, ale zde animace zachází ještě o krok dál do pomyslné komiksovosti. Každý snímek filmu vypadá jako jednotlivý panel z komiksu a já to naprosto miluju. Jenže u animace to nekončí, postavy a příběh jsou sice jednodušší, ale to vůbec nijak nesnižuje výslednou kvalitu filmu, jelikož všechno ostatní je špičkové. Akce je luxusní, tomu samozřejmě napomáhá ten skvělý styl animace, ale i choreografie byla super. Humor byl samozřejmě mířen na mladší publikum, ale některé vtipy prostě nemůžou děti pochopit, jako například vtipy ohledně českých "celebrit", to je samozřejmě exkluzivní pouze pro český dabing. Musím také pochválit hudbu, protože ta je taky skvělá, hodně se zde pracuje s licencovanou hudbou, jenže jednotlivé skladby byly použity vhodně a ke každé scéně sedí. Jednoduše doufám, že tenhle film dostane tu pozornost, kterou si zaslouží, a že si lidé uvědomí, že tyhle originální a svěží animované filmy naprosto nakopávají zadky všem těm debilním tuctovým filmům jako je Flash nebo poslední výkřiky Marvelu (až na 3. strážce, ti jsou úžasní), protože zrovna tenhle film si tu pozornost vážně zaslouží! ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem doufal že budou Želvy vypadat aby byli konečně funkční frančízou. Bláznivá atmosféra, zběsilé tempo, hodně gagů, svěží akce a vynalézává animace. Tvůrci to ale bohužel při cílení na puberťáky přehnali tak moc že jsou momenty kdy je Mutantí chaos neskutečně hloupý a otravný což pak ještě víc upozorňuje na hodně slabý scénář. Další film od stejných tvůrců bych ale s ráznějším uchopením necýleným tolik na jednu skupinu lidí i tak viděl rád. 5,5/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama