Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 1

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovo převyprávění klasické disneyovky má svoje momenty, ale celkově působí dost rozpačitě. Až už jde o modernizaci vůči originálu nebo o vizuální pojetí. Pinocchio varuje děti před influencerským zlem i nebezpečím showbyznysu, ale krkolomně mění příběhová zákoutí v překotná sdělení. Písniček je na můj vkus hodně, ale dceři se právě to líbilo takže moc výhrad nemám. Rozpohybovat dřevěnou loutku se povedlo fantasticky. Hanks hodně afektovaný, možná až přehrávající. Silvestriho hudba je skvělá. P.S: Možná Pinocchia vyhodili ze školy, protože položil jablko pro učitele vedle kobilince a jeho rasa byla jen záminka. Možná... ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se přiznám, že jsem neviděl původní animovaný film. Vím, že jsem ostuda, ale nikdy jsem si k tomuto animáku nenašel cestu, a přitom příležitostí bylo několik. Na hranou verzi jsem se moc netěšil, ale byl jsem připraven jí vychválit pokud se povede. A to se bohužel nestalo. Na filmu dělali zkušený a talentovaný tvůrci, a to více zamrzí, že jejich práci moc lidí nedocení. Režisér Robert Zemeckis natočil velké filmy, ale v posledních letech ztratil směr (soudnost) a točí filmy, které jsou plné digitálních efektů, jsou přeplácané a chybí jim pomyslné srdce. Když byl Zemeckis mladší, tak využíval praktické efekty, hrál si vyprávěním, pracoval s postavami a dělal další věci. Tady skoro nic z něho není. Fakt se nemůžu zbavit pocitu, že film byl dělaný na zakázku, a že pro všechny to byla jen další práce, a ne srdcový projekt. Problém je, že samotný film je zvláštně odvyprávěný a trošku chaoticky sestříhaný. Herci jsou v pohodě a místy se hodně snaží, ale pokud Tom Hanks jede na půl plynu, tak je něco špatně. Neříkám, že to nemá fajn momenty, některé scény jsou dobře natočené, ale ta stylizace (účel) a ten digi bordel mě opravdu vadí a krásně ukazují, jak moc jsou tyhle moderní filmy špatně udělané a hlavně uchopené. To je takový problém použít živou rybku a kočku, použít reálné lokace, které by nebyly celé digitálně upravené atd. Nejsmutnější je, že se mi z celého filmu nejvíce líbili nástěnné hodiny, které skrývaly odkazy na jiné filmy. Po dokoukání filmu jsem za 6-6,5/10, teď cca dva tři dny po projekci jsem na 5/10. Pinocchio je průměrný film, na kterém dělalo spoustu šikovných a talentovaných lidí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úprimne, som prekvapený z toho priemerného hodnotenia. Ľudia azda asi čakali od toho viac, no mne sa to celkom pozdávalo a mám z toho viacmenej pozitívne dojmy. Po vizuálnej stránke to bolo vynikajúce a veľmi veľmi vydarené. Dejovo to bolo občas trochu rozpačité, ale nič výrazného, čo by ma dokázalo rozladiť. Skôr občasná anti-logika, ale tá sa vyskytuje aj v originálnom príbehu Carla Collodiho. Za mňa spokojnosť, hoci nie 5-hviezdičková, ale na 4 určite. Rád som si zaspomínal na svoje detstvo, kedy som animovaného Pinocchia videl veľa veľa krát na VHS. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hraná verze klasické Disneyovky vypadá chvílemi krásně a animaci dřevěného chlapce či upovídaného cvrčka nelze nic moc vytknout, ale to bude ke kladům vše. Celkově ujetý děj se kvůli tendenčním změnám stává ještě bizarnějším, jde víceméně o samostatné zdlouhavé, předigitalizované estrády, které postrádají vnitřní jiskru či drama, až dokonce popírají svůj morálně-výchovný rozměr. Jako není to úplně zlé, jen zbytečné, mdlé, bez duše. Momentální ČSFD score 48 % sedí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač je to nejspíš tím, že sem doposud žádný z klasických Disney animáků neviděl (vyjma Aladina), tak se mi zatím všechny jejich "hrané" předělávky líbily. Jen ten Dumbo byl slabší. U Pinocchia sem nicméně narazil a nezachrání to ani Zemckis na režisérské židli, ani Hanks v hlavní roli. Vizuál je sice barevný, líbivý a dle očekávání se na Pinocchia hezky kouká, ale jinak celý film působí přesně jako jeho hlavní hrdina - neživotně. Pokud byl Zemeckisův záměr postavit Pinocchia přesně takhle s tím, že se stane opravdovým filmem až ve chvíli kdy něco splní pak by to bylo ok, nicméně o tom se dá velmi úspěšně pochybovat a Pinocchio je tak jen vybarvená omalovánka bez duše a zatím suverénně nejhorší z Disneyho předělávek. Moc rád bych tomu přidal bodíky za originalitu a snahu o nějaké ozvláštnění klasického příběhu, či jeho modernizaci, ale nic takového sem tu bohužel nenašel...50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Cynthia Erivo, která v tomto filmu ztvárnila postavu Modré víly, nazpívala ústřední píseň „When You Wish Upon a Star“. Mimo to ve filmu zazněly i písně z původního Disneyho animovaného filmu, stejně jako písně zcela nové, které napsali Alan Silvestri a Glen Ballard. (Joe16210)
  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama