Reklama

Reklama

Pinocchio

  • USA Pinocchio
Trailer 3

VOD (1)

Hrané CGI prerozprávanie obľúbeného príbehu o drevenej bábke, ktorá sa vydáva na napínavé dobrodružstvo, aby sa stala skutočným chlapcom. Ďalšími postavami sú rezbár Geppetto, ktorý Pinocchia vytvoril a správa sa k nemu ako k svojmu skutočnému synovi: Jiminy Cricket, ktorý slúži ako Pinocchiov sprievodca a zároveň ako jeho "svedomie"; Modrá víla; "Poctivý" John; čajka Sofia a kočiš. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

Flego 

všechny recenze uživatele

Technické prevedenie ani samotná predloha nemôže zabezpečiť samotnému filmu úspech. Bohužiaľ, ten moderný šat je podriadený všetkým možným aspektom súčasnej doby, ale určite nie primeranosťou a zdravým rozumom.  Detský divák je tak konfrontovaný s pre nich neznámymi výrazmi a veku neprimeranými výrazmi ako influencer či dane..., a napokon príde i na politickú (ne)korektnosť v podobe černošskej víly... Klasická adaptácia by mala dávať hold klasike a nie hrať sa na niečo, s čím by mal problém zrejme aj samotný autor Carlo Collodi. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Úprimne, som prekvapený z toho priemerného hodnotenia. Ľudia azda asi čakali od toho viac, no mne sa to celkom pozdávalo a mám z toho viacmenej pozitívne dojmy. Po vizuálnej stránke to bolo vynikajúce a veľmi veľmi vydarené. Dejovo to bolo občas trochu rozpačité, ale nič výrazného, čo by ma dokázalo rozladiť. Skôr občasná anti-logika, ale tá sa vyskytuje aj v originálnom príbehu Carla Collodiho. Za mňa spokojnosť, hoci nie 5-hviezdičková, ale na 4 určite. Rád som si zaspomínal na svoje detstvo, kedy som animovaného Pinocchia videl veľa veľa krát na VHS. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se přiznám, že jsem neviděl původní animovaný film. Vím, že jsem ostuda, ale nikdy jsem si k tomuto animáku nenašel cestu, a přitom příležitostí bylo několik. Na hranou verzi jsem se moc netěšil, ale byl jsem připraven jí vychválit pokud se povede. A to se bohužel nestalo. Na filmu dělali zkušený a talentovaný tvůrci, a to více zamrzí, že jejich práci moc lidí nedocení. Režisér Robert Zemeckis natočil velké filmy, ale v posledních letech ztratil směr (soudnost) a točí filmy, které jsou plné digitálních efektů, jsou přeplácané a chybí jim pomyslné srdce. Když byl Zemeckis mladší, tak využíval praktické efekty, hrál si vyprávěním, pracoval s postavami a dělal další věci. Tady skoro nic z něho není. Fakt se nemůžu zbavit pocitu, že film byl dělaný na zakázku, a že pro všechny to byla jen další práce, a ne srdcový projekt. Problém je, že samotný film je zvláštně odvyprávěný a trošku chaoticky sestříhaný. Herci jsou v pohodě a místy se hodně snaží, ale pokud Tom Hanks jede na půl plynu, tak je něco špatně. Neříkám, že to nemá fajn momenty, některé scény jsou dobře natočené, ale ta stylizace (účel) a ten digi bordel mě opravdu vadí a krásně ukazují, jak moc jsou tyhle moderní filmy špatně udělané a hlavně uchopené. To je takový problém použít živou rybku a kočku, použít reálné lokace, které by nebyly celé digitálně upravené atd. Nejsmutnější je, že se mi z celého filmu nejvíce líbili nástěnné hodiny, které skrývaly odkazy na jiné filmy. Po dokoukání filmu jsem za 6-6,5/10, teď cca dva tři dny po projekci jsem na 5/10. Pinocchio je průměrný film, na kterém dělalo spoustu šikovných a talentovaných lidí. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks, Robert Zemeckis, Alan Silvestri - všetkých troch mám v TOP 10 a milujem The Polar Express, na ktorom sa všetci podieľali, videla som ho snáď aj stokrát! Pri Pinocchiovi som vzhľadom na hodnotenie nemala vysoké očakávania, ale chápem to biedne číslo a dokonca pochopím, ak ho niekto nedopozerá do konca. Why why why😔?!!! Pinocchio je Disney klasika z roku 1940!!! Teraz sa akoby vrece roztrhlo so všetkými tými remake disneyoviek celkovo a najnovšie aj s Pinocchiami! Toto je podľa mňa zbytočný film, druhýkrát by som si ho nezapla. Kedysi boli Disney filmy zážitkom, z tohto tu filmu som nemala veruže nijaký zážitok. Nielenže sa mi tento Pinocchio napáčil a nudil ma, ale ešte ma aj hneval. Hanks sa snaží, okay, možno si chcel splniť takmer na staré kolená nejaký svoj detský sen alebo čo. Silvestri sa snaží tiež, hudba je dobrá, ale spev je taký hrozný, och!!! Ako muzikál by toto prepadlo tiež. Jediná, čo tu vie spievať je Cynthia Erivo. ALE ak niekto raz nemá "predispozície" hrať vílu, načo sa tam pchá? Nie každý jednoducho vyzerá ako víla či princezná z rozprávky. Jasné, Gepetto je biely, Pinocchio je biely, cvrček je zelený, všetkých ostatných museli dať miš-maš, keby aspoň vyzerali ako Taliani. Toto vyznelo až parodicky a trápne. Hlúpe a trápne kvóty splnené, lenže očakávania divákov nenaplnené. Už len zhrniem tento Pinocchio nemá absolútne nič z toho, čo dobrá disneyovka má mať. Nie je to žiaden feel-good film, ktorý by zohrial pri srdiečku, pohladil po duši a na chvíľu nás preniesol do krásnych detských čias. Pre škôlkárov neodporúčam vôbec. Deťom zapnem radšej kreslenú klasiku, toto je skôr na zaplakanie. Po Persuasion je to už druhý tohtoročný remake, ktorý považujem za zbytočný a ešte aj zlý film. Chudák Pinocchio!!! Chudák Walt Disney!  ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Šlo by Pinocchia natočit jinak, než dětsky? Podle mě ne. Robert Zemeckis dělal, co mohl, ale pokud se na tenhle film dospělý divák nenaladí, má o dvě hodiny pekla zaděláno. Přitom největší devíza tohoto filmu je v hudbě a obrazotvornosti. Jen je otázka, jestli ji tu někdo bude chtít pod nátlakem té dětinskosti ocenit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Postava kočího, kterou ztvárnil Luke Evans, se v původním filmu nevyskytuje a je tak napsaná speciálně pro tuto verzi příběhu o Pinocchiovi. (Joe16210)
  • Toto je druhá hraná adaptácia Disneyho animovaného filmu, kde Luke Evans stvárni zápornú postavu. Predtým hral vo filme Kráska a zviera (2017) postavu menom Gaston. (Dr.Manhattan)

Související novinky

Del Toro chystá další animák

Del Toro chystá další animák

30.01.2023

Pinocchio Guillerma del Tora porazil v přímém souboji dvou adaptací stejné klasiky verzi od studia Disney na plné čáře, oceňovaný režisér tak znovu potvrdil, že je v poslední letech nejen ve skvělé… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama