Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? (AČFK)

(více)

Zajímavosti (332)

  • Spoiler: Ve scéně, kdy si Jules (Samuel L. Jackson) s Vincentem (John Travolta) berou pistole z kufru auta, když se chystají udělat práci na začátku filmu, můžeme slyšet, že Jules si počíná zodpovědně a po nabití zbraň ještě zajistí pojistkou a až poté ji schová za opasek. Naopak Vincent ji po nabití rovnou schovává, tahle jeho nedbalost se později ve filmu projeví tím, že omylem zastřelí v autě Marvina (Phil LaMarr). (Kilroy2)
  • Spoiler: Quentin Tarantino odpovídal na dotazy na serveru Empire Online a fanoušci se ptali, jaký příběh má Gimp (v českém dabingu Mrzák, který hlídal Butche ve sklepě). Tarantino říká: „Když ho Butch omráčil, Gimp zůstal viset na řetězu, a nakonec se udusil. Co se týče jeho příběhu, byl něco jako stopař, kterého Zed a Maynard unesli před sedmi lety a vytvořili z něj perfektní oběť.“ (G....)
  • Spoiler: V původním scénáři se v závěrečné scéně v baru poté, co začne Pumpkin (Tim Roth) počítat do tří, Jules (Samuel L. Jackson) zasní. Myslí na to, jak Pumpkina i Honey Bunny (Amanda Plummer) zastřelí. Ve filmu pak Pumpkin rovnou napočítá do tří. (karlik4801)
  • Spoiler: V původním scénáři se Brett (Frank Whaley) po smrti skácí ze židle na zem, Vincent (John Travolta) s Julesem (Samuel L. Jackson) prohodí pár vět a náhle se rozletí dveře od koupelny a neznámý muž na ně začne střílet. Scéna byla nakonec použita ve druhé polovině filmu. (karlik4801)
  • Spoiler: Pokud by se film sestavil chronologicky, poslední věta by byla: "Zed je mrtvej." (Chrustyn)
  • Spoiler: Na začátku filmu, když Pumpkin (Tim Roth) a Honey Bunny (Amanda Plummer) mluví o přepadení, můžete vidět Vincenta (John Travolta), jak jde na záchod. (Zdroj: ČSFD)
  • Spoiler: Zbraň, kterou Butch (Bruce Willis) zabije Vincenta (John Travolta), patřila Marsellusovi (Ving Rhames). Ten v tu chvíli šel koupit pití do obchodu a při návratu se střetl s Butchem u křižovatky na přechodu. (exitak)
  • Spoiler: Počet mŕtvych vo filme je 10, z toho 4 sú vraždy. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Star Trek 4 našel režiséra

Star Trek 4 našel režiséra

20.11.2019

…a není jím Quentin Tarantino. Na eRkovou verzi Star Treku od režiséra Pulp Fiction nebo Hanebných panchartů si nejspíš budeme muset ještě nějakou dobu počkat, mezitím ale studio Paramount najalo… (více)

Reklama

Reklama