Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Viktorka se narodila v roce 1989, Total Recall 1990. Viktorka se věkem stává atraktivnější, Total Recall bohužel opakem. Viktorce Total Recall 19 let unikal, ale neunikl :o) Viktorka je ráda :o) No co si budeme povídat, Total Recall má do dokonalosti daleko a oproti hodně mladším snímkům zaostává, ale na svou dobu, je to velice zdatné dílo. Námět nápaditý, hudba mi k ději pasovala, z efektů mi rozum stál a herci v čele s Arnoldem odvedli slušný kus práce. Právem si, i přes hrozné poulení očí a mutanty, zaslouží být červený :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět, kde se dají myšlenky vymazat i uložit. Na místě, kde se neprodává voda, ale vzduch (kyslík). Zde Douglas Quaid přemítá o svém skutečném já a vzpomínkách, které patří tajnému agentovi nebo jsou jen pozůstatkem návštěvy ve společnosti Recall. Výborný Arnold a především Verhoeven, který se nebojí propustit uzdu fantazii a vytvořit bizardně zvrácenou podobu Marsu, jako místa plného odpadků, mutantů a jeho oblíbené krve. Naprosto skvělý film, v kterém se pro mě spojili tři hvězdy své doby Arnold Božský, Sharon Krásná a Paul Krvavý :). PS: film z povídky vychází (jak je u povídek Dicka zvykem) jen volně. V ní se totiž Quaid nedostane ze Země, takže celý Mars je jedna velká improvizace scénáristů... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost možná vůbec nejlepší film, v němž se vyskytuje Arnold Schwarzenneger. Poprvé jsem to viděl vpodstatě hned jako žhavou novinku a byl jsem více než příjemně překvapen, a kupodivu i když se na ten film kouknu po letech, vždycky mě zaujme. Samozřejmě že se nejedná o žádné veledílo, které jednou provždy změnilo nazírání diváků na Arnoldovo herecké "umění", ale faktem zůstává, že scénář má hlavu i patu (samozřejmě v mezích žánru), herci vesměs zbytečně nepřehrávají nebo nedávají najevo "jak moc je to nebaví", triky jsou na velmi slušné úrovni a i hudební stránka má něco do sebe. Prostě povedená oddechovka bez nároku na větší soustředění a hluboké přemýšlení. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Celá tato dickovská adaptace má jeden jediný zádrhel. A sice, že v hlavní roli není někdo poněkud civilnější než-li Arnie. Mám ho sice hodně rád, ale do paranoidní adaptace Dickova díla zrovna dvakrát moc se svou postavou nezapadá, byť se snaží seč může. Jinak je vše jak má být. Tempo, efekty, režie i vize budouctnosti. Spolu s nepřekonatelným Blade Runnerem jednoznačně nejlepší filmová adaptace Dicka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodnul jsem se oprášit nějaké starší snímky. Buď už se na ně skutečně prášilo nebo jsem k nim byl po letech z různých důvodů skeptický. Vizuálně nadaný Holanďan, milovník soft-porna a bezbřehého násilí Paul Verhoeven za ta dlouhá tvůrčí desetiletí jen minimálně šlápnul vedle a pokud nebyl přidušený producenty a zahnaný do kouta (viz. Muž bez stínu/2000), jednalo se o filmovou událost. I zde se obklopil svými veleschopnými spolupracovníky (vyniká zejména kameraman Jost Vacano / Ponorka, RoboCop, Showgirls, Hvězdná pěchota, Muž bez stínu a skladatel Jerry Goldsmith) a na dřevěné herectví Arnolda Schwarzeneggera dnes nostalgicky vzpomínáme se slzou v oku. Kultovní záležitost bez vyloženě hluchých míst, jakou Total Recall bezesporu je, brzy oslaví dvacet let od svého vzniku, přesto srdnatý Arnold ani po tak dlouhé době neomrzí. Vzrušující sci-fi, které je ozdobou jeho filmografie, je směsí technicky pompézních nápadů, stejně jako i po letech uchvacujících vizuálních efektů. Arnold to zase pro jednou náramně kosí a srší vtipné hlášky, Michael Ironside zase náramně přijde o ruce, unikátní talent Verhoeven si libuje v brutálních detailech a i přes několik nešvarů (nejde si nevšimnout zvláštních soubojů muž/žena proti muži/ženě) to toho času musela být pořádná pecka!! ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Všichni členové štábu během natáčení onemocněli otravou z jídla, s výjimkou Arnolda Schwarzeneggera a producenta Ronalda Shusetta. Schwarzenegger si vždy nechával dodávat jídlo z USA. Bylo to proto, že o tři roky dříve onemocněl kvůli pití vody z kohoutku v Mexiku během natáčení filmu Predátor (1987). Co se týče Shusetta, ten dodržoval extrémní zdravotní opatření, například si čistil zuby pouze převařenou nebo balenou vodou a trval na tom, aby si každý týden nechal píchnout injekci vitaminu B12. Štáb se kvůli tomu Shusettovi dokonce posmíval, dokud všichni neonemocněli. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama