Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film podle zcela jistě zajímavé knihy od Phillipa K. Dicka v režii Paula Verhoevena a ještě má hodnocení kolem 80%, tak to bude muset být opravdu něco. Alespoň to jsem si říkal, než jsem si snímek opravdu pustil. Arnold Schwarzenegger opět v budoucnosti bojuje prosti hordám zlých bastardů, kteří usilují o nadvládu na světem, to samo o sobě není ničím zvláštní. Horší na tomhle snímku je, že se v něm nedá přesně orientovat, tedy spíše, že divák nemá jistotu co je skutečnost a co ne... Vlastně, když přišel závěr s šokující pointou, kde jsme se dozvěděli něco více o našem hrdinovi, najednou jsem nevěděl na čem jsem. Prostě a jednoduše to pro mě bylo nepochopitelné. Hlavně ten plán, který se může na první pohled zdát geniální, ale na druhý už pořádně skřípe. To je totiž přesně to co film o hvězdičku stahuje, do té doby byl geniální, i když na dnešní počítačově efekty rozhodně neměl. ___ Po druhém zhlédnutí mnohem srozumitelnější, i když stále zůstává nad některými věcmi rozum stát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavý. Občas se sám divím, že kdejakou zetkovou vocasárnu okomentovanou mám a pak narazím na nějaký zásadní kousek s nějakým mým oblíbencem, který okomentovaný kdo ví proč nemám. Nebo tak zásadní... Já osobně mám od Verhoevena stejně nejradši Robocopa a i u Arnolda mám pětihvězdičkové pecky kterým se tenhle film nevyrovná, ale je to poctivé a drsné Rkové sci-fi s dostatkem akce. Jenom mi ten film nikdy nepřišel ničím geniální, ale velmi kvalitní kousek to je, to zase jo.85% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Než 80. léta vydechla naposled, zasadila ještě tento velkolepý úder, který měl s bodycountem 77 zásadní podíl na tom, že se o filmovém létu 1990 mluvilo jako o "krvavém". Inteligentní, byť žánr neposouvající scénář se skvostnými hláškami (Stone: "Ale miláčku, jsme přeci manželé." Arnold (střelí ji mezi oči): "Tak tohle považuj za rozvod."), silné obsazení, masivní a krásně brutální akce, kde nechybí hongkongské střílení do kolemjdoucích při honičce a dodnes působivá přehlídka masek a speciálních efektů oceněná Oscarem, udělaly z Total Recall i při jeho v té době rekordních nákladech 65 milionů hit (výdělek 261 milionů celosvětově), který více než důstojně uzavřel jednu úžasnou filmovou dekádu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět, kde se dají myšlenky vymazat i uložit. Na místě, kde se neprodává voda, ale vzduch (kyslík). Zde Douglas Quaid přemítá o svém skutečném já a vzpomínkách, které patří tajnému agentovi nebo jsou jen pozůstatkem návštěvy ve společnosti Recall. Výborný Arnold a především Verhoeven, který se nebojí propustit uzdu fantazii a vytvořit bizardně zvrácenou podobu Marsu, jako místa plného odpadků, mutantů a jeho oblíbené krve. Naprosto skvělý film, v kterém se pro mě spojili tři hvězdy své doby Arnold Božský, Sharon Krásná a Paul Krvavý :). PS: film z povídky vychází (jak je u povídek Dicka zvykem) jen volně. V ní se totiž Quaid nedostane ze Země, takže celý Mars je jedna velká improvizace scénáristů... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale v Total Recallu se podařilo skvěle skloubit skvělou Dickovu předlohu s typickými Verhoevenovými filmovými "úchylkami" - velikou brutalitou, zdůrazňovanou sexualitou a dávku (na)prostého šílentsví :-) Příběh má spád, nečekané zvraty i vtip, akční scény jsou hutné, mnohé takřka nezapomenutelné. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Na natáčaní bolo i mnoho zvierat, medzi inými i mláďa leoparda a pumy. Arnold Schwarzenegger (Quaid) sa s nimi rád hral. Často ich mal pri sebe v obytnom voze. Rýchlo rástli, priberali na hmotnosti a na konci filmovačky už mali okolo sedem mesiacov. Herec raz vstal a kráčal v obytnom voze smerom k predným dverám. Puma sa nečakane rozbehla a skočila mu na krk zozadu. Svojou hmotnosťou a nárazom ho poriadne tresla o volant. Nebol to však útok. Chcela sa iba hrať. (gogo76)
  • Quaidův (Arnold Schwarzenegger) kovový kufřík obsahuje průkaz "Stevena Leonettiho", řidičský průkaz na jméno "James D. Brubaker", několik dalších průkazů, velkou sumu růžových bankovek Marsu, neobvyklé lékařské zařízení, holografický generátor, laptop jako komunikační zařízení, různé oblečení a kus papíru se jménem "Hoffman". (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama