Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak nám se řekne letadlem, a von si přijde kanálem !! Nebo.. Nebo je to dálkový topení ??" ;) Tak nakonec ta Vorlíčkova poněkud chladná spy parodie s bizarním názvem bezchybně funguje zejména jako nesporný důkaz skutečnosti, že Jiří Sovák by skvěle zahrál prakticky opravdu cokoliv, dokonce i pitomce, kterého mu nakonec i s několika připomínkami a přimhouřeným očkem spolknu, stejně jako všežravec Jan Libíček tu červenou kouli..;) Škoda přeškoda, že se autor scénáře, Oldřich Daněk z prken, co znamenají svět, až příliš zaměřil na tu černočernou absurditu a příběh se tak přes veškerou snahu stále se ještě hledajícího, leč nesmírně hravého a invenčního, Václava Vorlíčka táhne jako yperit, který však nakonec bohudík většinu těch gagů, byť i s nimi tvůrci překvapivě šetřili, spolehlivě nepřizabije.. Zato ten hudební motiv Svatopluka Havelky spolehlivě otrávil mě.. Konec agenta W4C však v závěru vyústí ve velmi slušnou pointu, což mě naplňuje přesvědčením, že je vlastně naprosto zasloužené to čtyřhvězdí, které kupodivu i koresponduje se zdejším celkovým hodnocením.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V naší kinematografii je řada skvělých parodických filmů ( zjm.60.-70.léta - nejen) na rozličné žánry ( filmové či literární), které ovšem u nás neměly v té době řádné zázemí. A přeci se nebývale vydařily, ba co dím, mnohé patří ke špičce českých komedií - Kdo chce zabít Jessii? - comics; Čtyři vraždy stačí, drahoušku - detektivní a špionážní+comics a reklama; Limonádový Joe - western; Adéla ještě nevečeřela - detektivky ,,nickcarterovky"; Tajemství hradu v Karpatech - Verne se u nás sice četl, ale tohle pojetí je vpravdě svébytné a kromě dalších ( Pytlákova schovanka - červená knihovna, Fantom Morrisvillu...) třeba právě Konec agenta W4C - bondovky. Byť si Jan Kačer posteskl, že v roli se příliš jistě a dobře necítil, nejen divačky byly jiného mínění. Trochu mě mrzí, že v úvodu nebyla původně plánovaná lyžařská scéna s ! Olgou Schoberovou ! , ale jak říká J.Kačer, on prostě lyžovat neuměl a naštěstí počasí na horách bylo k němu milosrdné (=celý týden mlha tak, že nešlo točit), a tudíž místo lyží začíná se film scénou s jelenem...asi tak. Zhlediska vtipnosti nedosahuje Agent výšin filmu Pane, vy jste vdova, i tak je zábavný dosti. Od drobných vtípků - zastřelení policajta budíkem, přes spravování plamenometu s příručkou ,,Udělej si sám" až po vyťukávání morseovky pomocí pletacích jehlic. O bondovských vtípcích - víceúčelový budík, zbraně v hudebních nástrojích či samosvlékací šaty s otočnou broží - ani nemluvě. A nebyla by to opět česká komedie, aby v závěru nebyla kopice mrtvol - zde jich je plný bazén..... Nu a skvělí herci - trio J.Sovák, J.Kačer a krásná K.Fialová. Co více si přát? Dnes se už takové komedie netočí.... ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Při zpětném pohledu je hodně zvláštní pomyšlení, že naše dětská generace 70. let měla k bondovkám a vůbec „pokleslejším“ dobrodružným žánrům přístup víceméně jen prostřednictvím jejich domácích parodií (v kinech a televizi originály nedávali a video bylo ještě daleko). A že jsme po nich panečku hladověli. Zápletku Agenta W4C jsem jako kluk bral smrtelně vážně (strašně jsem fandil Kačerovi); jako komedii ho u mě zachraňovaly fóry, které nevyžadovaly aspoň hrubou představu o parodovaných předlohách, takové ty standardní vorlíčkovské legrácky, které mi dnes spolu s pasážemi rozcamrané dechovky v jinak docela stylové muzice zážitek naopak nabourávají. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček tentokrát vyměnil scénáristu Miloše Macourka za Oldřicha Daňka, který byl specialista nejvíce na historická témata, ale ten se rozhodně nebál pořádně zaexperimentovat. Vznikla tak ohromná parodie na špionážní filmy, které se jen tak něco nevyrovná. S jakou lehkostí a grácií je každá scéna natočena je grandiózní! To samé platí o hudbě, to je dokonalost sama a s dějem neuvěřitelně souzní. Tenhle film je totální klasika ve svém žánru, plná velikých hereckých es, včetně psího zástupce. Nic bych za to nedal, že se tento roztomilý psík objevil o rok později u pánů ze Čtyřky v Bartolomějské, konkrétně u inspektora Mrázka, jako chytrý pejsek Koki. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Parodie na špionážní filmy. Velice zábavné J.Sovák jako domělý agent a jedna slámka ,která obsahuje tajné dokumenty či co to bylo. Co stojí za zmínku kdy je omylem pan Foustka (J.Sovák) považován za plavce a je nucem plavat závod ,ale jelikož je ve vodě zařízení do kterého má jít proud. A tak ho ono zařízení zachytí a on suveréně vyhraje (naštěstí jeho pes překousne kabel a zařízení je bez proudu) ,ale pak se objeví ve vodě slámka ,a spousta lidi-agentů tam pro ní skočí a vzápětí někdo spojí onen kabel a všichni jsou mrtvý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Film mal rozpočet 3,5 milióna korún a len počas prvého roka premietania zarobil dvojnásobok. (Raccoon.city)
  • Kostýmy do filmu navrhla manželka režiséra Soňa Vorlíčková. [Zdroj: filmovyprehled.cz] (Raccoon.city)
  • Režisér (Václav Vorlíček) spomína: "Když film hráli v Indii, byl sál nabitý lidmi v prostěradlech, jak jsme říkali jejich úborům, u stropu jediná vrtule rozháněla vzduch horký 40 stupňů - a oni se řehtali jako v kině Alfa". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama